tirsdag den 14. november 2017

Novemberkulde og tagrender

Så kom kulden og disse dugfriske tallerkensmækkere fik smæk af nattefrosten...


... og måtte pakke sammen for i år. Der er en uge mellem disse billeder. Nu ligner de en gang udkogt spagetti - og dermed basta!


I lang tid har de friske farver på tallerkensmækkere spillet fint op til blåbærbuskenes efterårsløv, som et godt bunddække, og jeg siger tak for den gode tid. 

                         

Kornelbusken har jeg hentet som stikling ved en parkeringsplads. Nu glæder jeg mig til den vokser sig større og spreder farveglæde med sine røde grene i vintertiden. Her på baggrund af en frodig Geranium med dekorative blade.


Sidste blomst i haven i år er Chrysantemum. En samling planter som stod strunke på rad og række da jeg overtog haven, men nu er blevet til en god gruppe i et mørkt hjørne. Fin blomst til buketter.


Det lakker mod enden med køkkenhaven, som efterhånden kun har en række persille at byde på. Her bliver luftigt i haven og langhåret græs bliver slået for sidste gang.


Sol og skygge står skarpt og vi kniber øjnene sammen.


I den seneste tid har vi (læs: John) været beskæftiget med at montere tagrender på huset. Vi valgte hvide plastikrender, da de passer godt til det sorte hus med hvide vinduer og hjørnelister.


Det er den sidste finish (bortset fra døren som skal males til næste år) og jeg synes ligefrem de klæder huset.


Rent praktisk handler det om at få vandet ledt væk fra hus og skur. Her på skuret kan man tydeligt se hvor meget skidt der sprøjter op ad væggen når det drypper fra taget - og det har virkelig dryppet i år!


Nu om dage kan man købe plastik-pose-rør til at lede vandet helt væk fra huset, så vi har monteret disse hvide poser på nedløbsrørene. Næste år finder vi forhåbentlig en mere holdbar og usynlig løsning på drænproblemet, men som en foreløbig løsning er det meget godt.


Jeg tror vi har afsluttet årets byggeri med de nyttige tagrender, og jeg er meget tilfreds med det vi har nået. Hvis jeg får lidt luft - rent arbejdsmæssigt - her i vintertiden, vil jeg gerne videre med det indvendige af huset, men det bliver nok ikke på denne side jul.
   Det har været et travlt år og vi har brugt det meste af fritiden her i kolonihaven, men har dog også haft tid til familien og en dejlig rejse til USA. I betragtning af hvor vådt vejret har været kan man vist kun være tilfreds.15 kommentarer:

 1. Dere har all grunn til å være fornøyde. Det nymalte huset har blitt så fint. Løsninger pleier å dukke opp, og dere finner nok ut av det med vannet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det tænker jeg også vi gør. det er en god følelse at gå vinteren i møde med orden i sagerne.

   Rigtig god weekend!
   Ulla

   Slet
 2. Virkelig en flott innsats dere har gjort i hagen!
  Lekker den Chrysantemumen din.

  Ha en fin kveld:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have, jeg er faktisk også godt tilfreds.

   Rigtig god weekend!
   Ulla

   Slet
 3. Hei Ulla

  Det ser rigtig godt ud - måske et par faskiner til vandet?
  Sikken en forskel en uge kan gøre - nu er det spaghetti:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, faskiner har jeg også tænkt, men nu må vi se hvor meget vi gider grave. Vi mangler stadig at få nivelleret terrassen og lagt stenmel på, og det kunne også være et vinterprojekt, hvis frosten kan nære sig.

   Rigtig god weekend!
   Ulla

   Slet
 4. Ja man må sige, at I har været flittige, I har fortjent vinterhvile nu.
  Fint at du også har chrysanthemum, de er så fine nu. Spaghettien derimod er der ikke meget ved nu, men de kommer nok igen næste år, for de har nok sået sig selv.
  Hilsen
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan tro de sår sig selv. I hvert fald har de gjort det de seneste 2 sæsoner, så jeg er fortrøstningsfuld.

   Hav en dejlig weekend!
   Ulla

   Slet
 5. Hej Ulla!

  Så fint ert lilla hus blev och passar gott in i omgivningen, lite speciella färger som är mycket tilltalande. Här i Sverige blir det mesta rött med vita knutar.

  Jag har också en John som är händig med det mesta som jag inte riktigt klarar själv.

  Ha det så gott!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvad skulle vi gøre uden vores John'er?
   Husets farver er som min barndoms sommerhus, og det er faktisk sådan de fleste gamle sommerhuse i Danmark ser ud, så særligt originalt er det ikke, men trygt og godt.

   Hav en dejlig weekend!
   Ulla

   Slet
 6. Det lader til, at I er ved at have afsluttet havesæsonen for i år. Men I har virkelig været flittige. Huset er blevet så flot. Kornellen med de røde grene lyser op i haven i den bladløse tid. Vi har den ikke i haven mere, men når jeg ser jeres, fortryder jeg næsten, at vi har gravet vores op.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jo ikke værre end at du kan skaffe en ny Kornel. Som sagt så har jeg tyvstjålet min fra en p-plads - uden samvittighedskvaler. De slår jo rod for et godt ord...

   God weekend!
   Hilsen fra Ulla

   Slet
 7. Vilket arbete ni lagt ner detta år. Fantastiskt fin Chrysanthemum. Vet du vilken namnsort det är?
  //Helene

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg aner ikke hvilken Chrysantemum det er. Den stod i haven da jeg overtog, så den er hjemmevant, og dermed sagt at den trives. Den slags sætter jeg pris på.

   Rigtig god weekend!
   Ulla

   Slet
  2. Tack Ulla. Ska leta efter Chrysanthemum till våren. Har fått upp ögonen för dem nu.
   //Helene

   Slet