mandag den 2. marts 2015

Haveplan

Ja, så fik jeg strikket en haveplan sammen til min nye kolonihave; en fremtidsdrøm om haven i Haveforeningen Fremtiden, som man kan se ovenfor.

Den store cirkel bliver engang køkkenhave med espallierede frugttræer rundt i kanten. I midten står havens eneste træ, en sveskeblomme såmænd. Cirklen er foreløbig markeret med sten og jeg er så småt igang med at grave ud til en havegang hele vejen rundt, men det går ikke hurtigt.


   Som planen er tegnet er syd opad, hvilket nok virker lidt fjollet, men det var nu sådan det blev. Der er en fin hæk mod nord og øst ud til stierne (jeg har en hjørnegrund), til gengæld lider hækken mod syd under lysmangel, da naboen har nogle store træer. Til denne side vil jeg plante dejlige buske, som enten har blomster, fine blade, duft, smukke efterårsfarver eller er stedsegrønne. Under buskene planter jeg skov- og løgvækster.


   På planen er der tegnet grå havegange som forbinder hele haven. Gangarealerne bliver belagt med stenmel med tiden, og det er faktisk ikke meningen at der skal være græs i haven.


   Huset ligger til højre - mod vest - og her vil jeg fjerne den gamle terrasse med tjørnehækken og åbne området ud mod tre store staudebede med hver sit præg. Langs huset vil jeg have et par trappetrin både til at sidde på og til potter m.m.


Her er så langt jeg er kommet foreløbig. Et ganske lille stykke grusgang skaber forbindelse mellem havelågen og gangen rundt om køkkenhaven. Det er frisk arbejde, som virkelig giver varmen, men endnu er det for koldt at holde pause, og det er netop problemet. Pauserne er jo langt det vigtigste!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar