tirsdag den 12. april 2016

Køligt overblik

Sandt at sige er her mere køligt end egentligt overblik, men der er dog fremskridt i kolonihaven.
   I det kølige weekendvejr måtte jeg arbejde mig varm, så det var stærkt motiverende for at komme videre med køkkenhaven og meget andet. Og overblikket skal forstås sådan, at jeg har en lang liste over projekter inde i hovedet. Projekter som skal gøre haven dejlig til sommer og byggeprojekter som skal redde det lille hus fra at falde helt sammen.


Mens påskeliljerne struttede af overskud i flot solskin, kæmpede jeg mig gennem køkkenhave-kulegravning. Nu er halvdelen gravet igennem og blandet op med indkøbt muld med en diskret duft af hestemøg. Det har intet at gøre med den skarpe gyllelugt vi har oplevet her på det sidste, hvor markerne har fået deres bekomst.
   Der er sået spinat i den ene del af "den onde cirkel" og lagt kartofler og hestebønner i den anden del. Så mangler jeg bare endnu en halvdel, som også skal tilføres lidt god "madjord". Jeg skal nok nå det hele inden det bliver sommer.


Tulipa turkestanica er meget smukke nu. De lyser op sammen med påskeliljerne i skyggesiden af haven og klæder hinanden vældig godt.


Jeg har strikket et sædskifte sammen for de fire felter i køkkenhaven: Kartofler - kål - rødbeder - gulerødder, hedder det meget overordnet.
   I kartoffelbedet har jeg som sagt sat hestebønner ind imellem rækkerne. Jeg tænker det bliver flot, og at bønnerne kan samle lidt kvælstof til knoldene.
   I kålbedet skal der også sættes buskbønner, som er en nem og meget givtig afgrøde.
   Sammen med rødbederne skal der vokse bladbeder og amarant (rævehaler), men til en begyndelse er der sået spinat over det hele. Min søde storesøster har sendt mig tusindvis af spændende amarantfrø, som jeg virkelig glæder mig til at afprøve. Jeg forventer mig et bed med masser af dejlige spiselige blade i alverdens farver.
   Sidste bed er til gulerødder, dild, persille, porrer og hvidløg.I de tidlige aftentimer, hvor solens lave stråler nåede ind i skyggehaven, nød jeg en kop kaffe og hvilede de trætte arme. Det blev en fin weekend med mange gode resultater. Ikke bare i køkkenhaven, men mange steder i haven. Jeg er tilfreds.  


Ingen kommentarer:

Send en kommentar