søndag den 26. juni 2016

Året vender


Lyset vender og vejret vender, ja det er midsommer.
   Skt. Hans aften kom den regn vi har længtes efter i halvanden måned. Præcis som vi satte os i bilen for at besøge et stemningsfuldt heksebål nogle få km væk, satte regnen ind med utrolig styrke. Vi måtte tilbringe et kvarter på en parkeringsplads, da man ikke kunne se ud af ruderne. Som at sidde i en bilvask.
   Som bål-optakt var det jo ikke optimalt (selvom vi fik set det) men i haven var det ren genoplivning. 27 mm på én gang batter. Nu er jorden sort af væde og grøde, blød og behagelig at arbejde med, og ukrudtet får travlt (så det gør jeg også).


Samtidig er hedebølgen afblæst for denne gang og tordenskyerne afløst af mere gennemsnitlige grå skyer, som flintrer ind fra vest. Vi er tilbage i den danske sommer.


Hækken er klippet færdig for denne gang og alle planter strutter af grokraft, så det nu er blevet tid til at tynde ud og plante om. Jeg har fjernet en række hestebønner, som stod i vejen for kartofler og ærter, samt en skrantende række spidskål som blev erstattet med flerårige rucolaplanter fra Johns have. Jeg har også forsøgt mig med udtynding og opbinding af vinen, og tiden vil vise om det var til gavn for nogen.
   Desværre måtte jeg også skære det meste af de nye asparges, da de var helt opædt af asparges-bille-larver. En ren elendighed.

Ellers er her bare billeder fra en have i trivsel.Timian og geranier blomstrer og merian er på spring.En mængde selvsåede valmuer lyser op i det grønne hjørne


og samtlige Hosta klarer sig.


Vi vil fred her til lands
Sankte Hans Sankte HansIngen kommentarer:

Send en kommentar