tirsdag den 27. september 2016

Afvikling i fin stil


Der trues med blæst og regn og efterårsagtige tilstande. Resterne af stormen Karl skulle kigge forbi og evt. dryppe et par dråber regn af sig her i slutningen af ugen, og måske er det på tide. Efterhånden går der jo tørke i jorden og iltsvind i de indre farvande, mens man selv render rundt i shorts på fjerde måned.
   Jeg er glad for variationen i det danske vejr, og trænger til at mærke efterårets vibrationer, selvom jeg har nydt denne flotte eftersommer. I haven har jeg fundet lidt tegn på afvikling i visse planter, mens andre står og strutter i flotteste skrud.


I køkkenhaven har en porre slået knude på sig selv og lægger an til en smuk blomst. Resten af porerne er godt på vej til at blive rigtig god vintermad. I kål- og kartoffelstykket er der ryddet op og sået grøngødning, så nu står kun de fine grønkål tilbage på rad og række.

Asparges, som var plaget af biller i starten af sommeren og mistede hele den grønne top, er kommet godt igen...


... og nede i bunden blomstrer tallerkensmækker i flere dejlige farver.I staudebedene har vi klippet de visne kvæsurt og skabioser ned. Mest fordi de skæmmede de andre friske planter nedenunder. Der er f.eks. masser af blomster i lavendel,


blyrod


og store knopper i de blå asters,


mens lammeørerne stråler med dugdråber på bladene 


og Rose Clair er i fuld gang med andet hold blade og blomster.


I det gule bed er det mest store flotte blade der dominerer. En del af stauderne har slet ikke blomstret i år og er stadig i gang med at etablere sig. Ingen afvikling her, men fortsat udvikling.
Der er så mange flotte blade at studere nu hvor en del blomster har pakket sammen for i år.
1 kommentar:

  1. Hej Ulla

    Ja, det ser godt ud!
    Også jeg ser frem til efteråret, bare vi slipper for frost, og måske får en lille indian sommer inde i oktober:)

    Ha en dejlig dag

    SvarSlet