mandag den 28. november 2016

Snart vinter

Jeg har tilbragt meget lidt tid i min kolonihave de sidste 3-4 måneder, og jeg savner den. De få gange jeg drøner ind forbi, falder der en slags ro over mig med det samme. Et rigtig godt bevis på havers helbredende virkning.
   Måske kunne man overvældes af den dårlige samvittighed over at komme der så sjældent, men selv denne naturlige reaktion bliver viftet væk i det øjeblik jeg maser lågen op - gennem ukrudt og visne blade - og træder indenfor.

Nu har jeg da også fået ordnet de mest påtrængende vinterforberedelser, og det føles godt.
   I garagen står en stor spand gulerødder og rødbeder, som bliver til masser af dejlige råkoster sammen med en hel posefuld valnødder fra naboens have, og georginerne er da også kommet i hus. De visne asters og pæoner er fjernet sammen med slatne tallerkensmækkere og væltede asparges. Sommerblomster og kapillarkasse er fjernet, og vinen beskåret.
   Men der er også kommet 2 friske Pigeon-æbletræer og to fine Clara Friis-pærer i jorden ved rionettet rundt om køkkenhaven, så det er ikke bare oprydning det hele. Glæder mig til at espalliere dem til næste år, og hvem ved, måske høste de allerførste røde juleæbler om et årstid.

Og nu stunder vinteren til... og julen. Gad vide hvilket vejrlig det vil byde på. Skal vi have en grøn vinter med masser af regn og mørke gustne dage, eller bliver det en kold og klar tid?

Her er der vinterbilleder fra de seneste år. En hel kavalkade uden så mange ord.


Troldænder i fjorden


Lav på hyldegreneFrosttåge


Solnedgang


Kulden former vandet på mange måder"Isbjerg" ved kysten


Trængsel i vågen


Åen er blevet til en vandresti


Flere dyrespor


Og her er det helt sikkert Nissen der er vandret ind i julemåneden på små bitte træsko.
Jeg vil træde i nissens fodspor og lade mig opsluge af julens glæder her i vinterens begyndelse.Ingen kommentarer:

Send en kommentar