torsdag den 7. februar 2019

Et absolut minimum

Man begynder at glæde sig over flere lyse timer når den lange januar er overstået, men samtidig ved vi jo godt at det sagtens kan blive vinter i både februar og marts. Foreløbig har vi dog ikke døjet med megen kulde og det har vist været en ret gennemsnitlig blæsende dansk vinter. 


Udenfor vinduerne kan vi nyde vintergækker og juleroser, som har det godt i det milde vejr.


Havearbejdet holdes på et absolut minimum for tiden, men jeg fik dog kastet mig ud i en udtynding af den gamle syren i markskellet. Det gav varmen og et læs grene til genbrugsstationen samt en lille stak brændestykker på bare et par timer.


Lige til venstre for syrenen står et ungt pæretræ som har haft det svært med konkurrencen. Til gengæld sætter det nogle pæne og velsmagende frugter og det har det så fået lidt mere plads til nu. 


Frosten er gået af jorden igen og alting er blevet ret vådt, men lige inden kulden satte ind fik jeg puttet tre nye taks i jorden. Her står de midlertidigt og ser ganske pæne ud med den smule sne vi fik for et par uger siden.


Sneen lå kun en enkelt dag, men vi nåede en tur i skoven for at se hvordan det så ud. 

Sådan et par centimeter sne er akkurat nok til at tegne træerne op med fine konturer, og rådyrenes spor stod tydeligt at læse på stien. Nu er rådyr-jagten forbi for denne vinter og de forvirrede dyr kan slappe lidt af mens foråret nærmer sig.


Jeg slapper også af med idéer og forventninger til den kommende havesæson.

18 kommentarer:

 1. Hej Ulla

  Nej, nu når frosten har sluppet og alting ere så mudret er det mindre oplagt at gå i haven, jeg har nu luget en del, planterne er jo lige til at pille op som de står der i mudderet.
  Ja sneen var så fin mens den var her!
  Jeg synes nu denne vinter er usædvanlig lun - og det ser ud til at fortsætte, de lover 8 grader på onsdag...

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvad enten det regner eller sner, så har vi vist stadig godt af væde til jorden, og så må vi tage mudderet med. Lugning bliver det ikke til her - lige foreløbig - men vi har vist også et mere ekstensivt havebrug end du. Her skal ukrudtet op i en ordentlig størrelse før vi slår til.

   God weekend til dig!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Hej Ulla

  Jeg blir helt betatt av å se blomstene hos deg allerede nå! Det er utrolig tidlig. Helleborus er jo så fine.
  Her har vi 87 cm med snø, så jeg kan gjerne sende deg litt ;)
  God weekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er sødt af dig, men egentlig er det meget godt at slippe for at skovle sne her - og navnlig på mit arbejde. 87 cm ville være en ordentlig mundfuld.
   Vi glæder os over den smule vi får, fordi det lysner så smukt på landskabet. Erantis, vintergæk og Helleborus skal jo komme på denne tid, så det er helt efter planen, og man bliver så glad for at se de allertidligste blomster.

   God weekend!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Mudder og pludder kan være det samme. Det er bestemt fint, at det gror og blomstrer, men jeg kunne godt bruge et par ugers frost og sne, så jeg lissom fik justeret mit indre årshjul.
  Snebillederne er meget smukke og grafiske. Godt du nåede det :-)
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg forstår hvordan du føler, men er nu lettet over at sneen hidtil har holdt sig næsten væk. Når man har arbejde på en kirkegård kan snerydning hurtigt blive trivielt.
   Og alligevel glæder jeg mig over et lille drys ind i mellem. Bare det ikke går amok i marts, som sidste år.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Nej det er ikke indbydende at gå ud, men I nåede da at få lavet lidt.
  Sne er godt men ikke for meget, siger de i Norge, vi andre kunne nu godt tænke os et lille lag til at pynte.
  God weekend
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Alt med måde! Jeg er ikke vild med ekstremer heller, og misunder ikke nordmændene deres metertykke snedyner. Nu hvor frosten er gået af jorden igen kan jeg måske få flyttet nogle planter i det mindste.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Hej Ulla!

  Vackra vinterbilder från skogen! För mig känns det otroligt att se blommande växter vid denna tid på året, nästan exotiskt. Vi har äntligen fått snö men nu är det varmgrader igen dygnet runt, suck! Vill inte att all snö försvinner men vad bryr sig vädret om vad jag tycker.

  Trevlig helg Ulla och John!

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, vejret gør som det selv vil, og det virker ikke som det tager vejrudsigten alvorligt heller. Håber du får rigeligt med nedbør her i vinter - sne eller regn - så vanddepoterne kan blive fyldt inden sommer. Her er det helt normalt med vintergækker, erantis osv. i februar.

   Rigtig god weekend til dig!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Sne pynter den smule vi har fået. jeg er ikke helt ked af regnen, vi er stadig i underskud, men mudder og snaskjord er møjirreternde.
  Spændende hvad vejr februar kommer med.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi lever altid i stor spænding hvad vejret angår, synes jeg. Det er vist vilkåret i dette land. Mudder er ikke det mest spændende, men som du siger, kan vi stadig bruge væden i jorden. Tror vi har fået omkring 20 mm regn de sidste par dage...

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Syrenen er blevet flot, efter at den er beskåret. Det er utroligt, hvad man kan udrette med saks og sav. Og så giver det tilmed varmen både under arbejdet, og når brændestablen skal futtes af.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have! Jeg tænker vi fornyer syrenen de kommende år og supplerer den med nogle flere "kolleger", men nu kan den have lov til at komme sig og sætte nye skud det næste årstid eller to. Så vil jeg måske endnu engang få varmen med mere beskæring. Man skal heller ikke nedlægge den smule oprindelig bevoksning vi trods alt har rundt i kanten af haven, før der er noget andet at se på.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 8. Hej Ulla!
  Blir så glad över att se både snödroppar och Helleborus hos dig. Här har vi haft en hel del snö, som nu rinner bort och det blir både vatten och is på gatan. Tur att jag fick bort snön från växthuset innan den blev blöt och tung.
  Ha en fin helg /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er vel ikke godt med en masse tung sne på væksthuset, men du kan måske også stadig bruge noget vand i jorden. De allerførste blomster er altid en stor glæde.

   Fin weekend til dig!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 9. Det er først i dag sneen er væk her, men nu kan vi også ane foråret. Det er så skønt, at dagene bliver længere og selvom det ikke er så meget endnu, mærkes det tydeligt.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
 10. I har jo fået sneen deroppe mod nord, vi fik bare frost mens det dryssede ned over jer. Og nu har det minsandten regnet en del den seneste uge. Vi er ved at runde de 30-40 mm.
  Men lyset, det er velgørende, og det nyder vi nok alle sammen.

  Mange hilsner fra Ulla

  SvarSlet