mandag den 11. februar 2019

Weekend som man behager

En halv lørdag med solrigt vejr kunne vi nyde i kolonihaven, hvor alting heldigvis stod som det plejer trods blæst og regn. Dejligt at se lys og skygge igen, og godt at se vores faskine ved siden af huset stod fuld af vand fra tagrenderne, som beregnet. Vi har fået 30-40 mm her den sidste lille uge.


Senere på dagen trak et tæt tæppe af grå skyer igen ind over os med regn og kraftige vindstød, men vi fik lige lov til at nyde de små stykker blå himmel, og det var rart.


Tulipanerne har allerede lange spirer.


Rundt om tulipanerne i midten af køkkenhaven plantede jeg selvsåede lavendler, som jeg håber vil danne en lav hæk med tiden. Det er en robust tætvoksende sort, som vi har i haven i forvejen, men jeg ved ikke hvad den hedder.Endnu er det småt, men jeg tror de vil trives her under blommetræet hvor jorden (normalt) er ret tør.


John rev blade sammen langs hækken og fik lagt en god dyne rundt om blåbærbuskene.


Og søndag var kursusdag. Blomsterbinding i 6 timer hos en dygtig blomsterhandler med butikken fuld af inspiration - og en del katte og hunde allevegne - sammen med 10-12 entusiastiske kvinder kun afbrudt af skøn hjemmelavet frokost og fantastisk chokoladekage.


   Jeg ankom med to store spande fyldt med grønt fra kirkegården, for planen var at lære hvordan jeg binder alterbuketter så vi kan flytte dem mellem de to kirker uden at de falder fra hinanden. Ofte holder disse buketter i 2-3 uger og skal kunne bruges hveranden søndag hvert sted, og vi plejer at bruge de materialer vi har indenfor rækkevidde, så vidt muligt.


Men jeg skulle jo lige lære det mest nødvendige først, f.eks. hvordan man håndterer en spiralbundet buket, hvilket slet ikke er så nemt som det ser ud når blomsterhandleren gør det.

Jeg havde så meget grønt med, at der også kunne blive en kæmpe buket med røde kornelgrene, krøllede græsser, fyr, benved og vedben. Den blev jeg selv ret tilfreds med.


Sidst på dagen fik jeg endelig lavet en "rigtig" alterbuket som er flad på den ene side. Jeg brugte de sidste stumper grønt sammen med 5 påskeliljer, for nu varer det ikke så længe før parken ved Udby kirke står fuld af påske- og pinseliljer.


Ork jo, der er plads til forbedring, men det kommer forhåbentlig med øvelsen. Foreløbig er jeg glad for at have snuset til teknikken. Trods alt fik jeg 6 buketter med hjem og har prøvet mange forskellige materialer i store og små buketter.
   Se det var en dejlig weekend!16 kommentarer:

 1. Det var godt nok meget vand I har fået, men godt I også så solen, her så vi ikke meget til den, men det gør vi så i dag sammen med mængder af vind.
  Flotte buketter, mon ikke øvelse gør mester, jeg er ikke god til den slags.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes også det har regnet næsten konstant siden torsdag, men det er naturligvis en overdrivelse. Under alle omstændigheder er der stadig plads til vand i jorden, for det synker ret hurtigt ned, så vi må være glade selvom det nu er dejligt at se solen af og til.

   Hav det godt!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Hej Ulla

  Her har det også været sumpet, det er først ved at tørre op nu - Hos jer ser det da egentlig ok ud - er der et godt dræn?
  Altid morsomt at lære nye færdigheder - selv jeg kan se at det ser godt ud:)

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Altså jorden var meget fedtet at grave i da jeg satte lavendler, men regnen kommer jo støt og roligt, så det når åbenbart at synke ned i takt med det kommer. Måske viser det bare hvor meget vand vi stadig mangler efter sidste sommer.
   Ja, jeg er glad for at lære nyt stadigvæk, men tak for de pæne ord!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Det lyder som en rigtig god weekend :-)
  Og jeg synes nu din buket er fin, dejligt at få nogle fif.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
 4. Ja, det var det og på én eller anden måde havde den jo lidt at gøre med havebrug, selvom det meste foregik indendøre. Tak skal du have!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
 5. Det er så deilig å se at løker er på vei opp hos deg alt nå! Flotte buketter, og det er alltid morsomt å lære noe nytt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg nyder også synet af de mange løg som er på vej op. Det skal nok blive forår i år også.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Sikke meget vand, I har fået. Der kan vi ikke være med. Det var dejligt at se solen igen, der er så forårsagtigt derude, når den er fremme.
  Det lyder som en rigtig hyggelig og lærerig weekend - og flotte buketter, du fik ud af det.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det synes vi også, men solen bliver påskønnet når den stikker hovedet frem. Det var et meget fint kursus med høj arbejdsmoral plus lidt hygge. Vil du tro, jeg var helt træt i venstre arm af at holde krampagtigt fast i buketter mens de blev konstrueret. Blomsterbinding kræver også sin kvinde.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Det er nogle flotte buketter, du har fået lavet. Jeg kan især godt lide buketten med de krøllede græsser, og alle de andre materialer, man kan klippe i haven på denne årstid. Buketten viser, at man kan plukke buketter i haven året rundt. Man kan også købe roser i bundter året rundt og til næsten ingen penge, men de bliver fløjet hertil fra Afrika. Roserne er helt perfekte, ja ser nærmest kunstige ud. Jeg foretrækker havebuketten!

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er helt på dit parti m.h.t. buketterne, og sjovt nok var det også den buket jeg fik mest ros for af vores lærer.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 8. Hej Ulla!

  Det ser så otroligt genomarbetat och prydligt ut på er kolonilott, inte skräpigt som det vanligtvis ser ut i trädgården efter vintern. Det syns att ni har varit flitiga!

  Och nu börjar er fantastiskt vackra tulpanbädd att titta fram, något att vänta på i vår. Gott att ni fått regn, gissar att det behövs.

  Tjusiga buketter, har man den rätta känslan och kreativiteten kan man skapa små konstverk av det mesta, jag kan det inte.

  Hälsningar
  /Gunilla

  SvarSlet
 9. Ja, du har ret, kolonihaven har ikke forandret sig meget i vinterens løb, men det er kun fordi vi ikke har haft nogen vinter - endnu. Det er ikke på grund af vores flid.
  Jeg har altid haft stor glæde af at lave buketter, og nu vil jeg så arbejde videre med at binde buketter - ligesom blomsterhandleren. Det er ikke så nemt som det ser ud, kan jeg fortælle dig, og skal mest bruges på mit arbejde.
  Lige for tiden føles det som om foråret er godt på vej, og jeg kan sagtens undvære sne og kulde i år. Men lad os se hvad vores mærkelige klima finder på.

  Håber du også får en dejlig mængde sne eller regn!
  Mange hilsner fra Ulla

  SvarSlet
 10. Hej Ulla!
  Ser fint ut på kolonin, härligt med tulpaner som tittar fram. Vackra buketter, alltid trevligt att få lära sig något nytt. Vi har soligt och fint väder, känns riktigt skönt.
  Ha det fint /Hälsningar Marika

  SvarSlet
 11. Sikke en dejlig weekend du har haft.
  Åh ja, den der spiralteknik er ikke supernem de første gange man prøver den. Kan huske, at jeg knoklede løs, for stilkene ville bare ikke som mig.
  Jeg kan den nogenlunde nu, men den er sikkert ikke helt rigtig...men nu er det også snart 2 år siden jeg sidst gik til blomsterbinding.
  Fine buketter du fik lavet.

  SvarSlet