lørdag den 30. marts 2019

Forår på dansk

Vel hjemme fra ferie til sydens sol virker det danske forår måske ikke så indbydende, men det er vist nu, mens jorden er fugtig, man skal se at få puttet stauder og buske i jorden, hvis de skal have en chance for at få ordentligt fat. 

Men først skal der ryddes op i baljerne og plantes lidt forårs-kulør. To kasser hornvioler er første krukke-tiltag i år, og så bliver der jo altid en del af vinterbeplantningen til overs.


Jeg har besluttet at lade den omvendte kompostbeholder stå midt på terrassen i år. Her havde jeg en kæmpe juledekoration, men nu er der plantet to store klumper græs i midten, og de skulle gerne vokse sammen til én og give et "springvand" af høje strå i sommerens løb.
   Den opmærksomme vi se at en skygge af juletræet ligger bag den nye beplantning. Det var mig ikke muligt at få vristet træet op af parasolfoden, så vi må holde jul lidt endnu. Belysningen er dog pillet ned!


Og så skal jeg ellers videre med haven. Primulaer er blevet delt og plantet ind imellem de øvrige planter i skovbundsbedet, mens troldnødden kaster de sidste røde blomster, og i baggrunden står overskuddet fra baljer og krukker.I sidste weekend fik jeg udvidet bedet og føjet en lille klat til længere nede i haven omkring den tyrkiske hassel.


Et par taks og bregner, og i baggrunden en stikling af etagekornel blev tilføjet bagved træet.
   Denne lille afdeling skulle gerne forenes med skovbundsbedet med tiden, og give farver og oplevelser i skyggesiden og samtidig lægge et et slør af skønhed foran kompostpladsen.


Mandag i sidste uge "kom jeg til" at foretage et storindkøb af stauder, bunddække og buske, så nu ved jeg hvad denne weekend skal gå med.


Her er et lille indtryk af hvordan det kan komme til at se ud med en foreløbig prøve-opstilling.


Der skal jo fjernes en hel del græsplæne, så hvis jeg stadig er i stand til at løfte armene i starten af næste uge skal jeg nok fortælle hvor langt jeg nåede i denne dejlige weekend, som ligger frisk og ubrugt hen - endnu.


20 kommentarer:

 1. God arbejdslyst! Det er hårdt arbejde at fjerne græs, men det skal nok blive godt! Sikke mange dejlige planter - det er skønt sådan at komme på storindkøb.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er dejligt at få et ordentligt læs med hjem ind imellem. Så kan jeg da se der sker noget. Og nu har jeg vist allerede fået det halve i jorden, så det skal nok gå.

   God weekend!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Jeg håber, du stadig kan løfte armene i næste uge. Foreløbig ser det godt ud og bedre bliver det.
  God arbejdslyst
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de opmuntrende ord! Det skrider fremad og det værste er egentlig at fjerne græstørven, men det skal til. Blandt indkøbene er der flere stedsegrønne jeg er spændt på, og to rødbladede vortemælk, som jeg virkelig glæder mig til at se.

   Meget at se frem til lige nu.
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Så flott det ser ut hos deg nå! Det ser godt ut, men det er mye arbeide og tungt for armene. Vakre lysegule primula!
  God weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have! Efterhånden kommer det vel til at ligne en have, men det er et stort anlægsarbejde. Både sjovt og hårdt.
   Håber du snart får lidt sort jord at se!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Hej Ulla

  Ja, det er en pæn del græs du vil have fjernet,!
  Men der er nu ikke noget så godt som et nyanlagt bed - når det er kommet i god vækst.

  Nu håber jeg frosten ikke bliver såp hård natten mellem søndag og mandag.

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh jo, såmænd, men jeg bliver lidt utålmodig ind imellem, og så skal den bare have en skalle. I dag vil jeg gerne i mål med købe-planterne, så må der indplantes i hullerne efterhånden som jeg får skaffet nogle "gratister". Men det er meget muligt jeg sidenhen må flytte lidt om i takt med at græsset kommer væk.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Det er noget af en bid græs der skal fjernes. Men det bliver godt når det er plantet til. God arbejdslyst.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er det der driver en. Dette at man kan se hvor godt det kan blive. Og den kolde vind i dag skal nok holde mig i gang. Det er ikke just pause-vejr.

   God søndag!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Jeg håber, arbejdet skrider godt frem, og at du fortsat kan løfte armene. Det er altid spændende, når der skal anlægges nyt i haven.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Først går man så meget ondt igennem og så...
   Ja, det er vel det der får alle os havefolk til at tikke.

   God søndag!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Det er bsre SÅ hårdt st fjerne græs. Jeg har fjernet virkelig meget i tidens løb, men det er dejligt med bede i stedet. Og dejlige ting du har fået sat indtil nu.
  God fornøjelse med storindkøbet ;-)))
  Forhåbentlig holder armene.

  SvarSlet
 8. Så vidt jeg ved har du en mindre og meget yndig have, med gårdhave-præg, så det er måske ikke der du har fjernet græs? Men de fleste er vel startet et sted engang med masser af græs, og vi har da overlevet processen.
  Denne have vil kræve anlæggelse af bede år frem, så jeg må hellere vænne mig til tanken. Og jeg glæder mig jo sådan til at se resultatet!

  Tak for din opmuntring!
  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er godt husket. Jeg har en have helt uden græs. Vi fjernede en plæne på små 100 m2. I vores tidligere have fjernede vi alt græs fra en grund på 1500 m2, så jeg har taget en god tørn, synes jeg :-) Og jeg syntes, det var så skønt at få planter i stedet for græs. God fornøjelse.

   Slet
  2. Du milde himmel! Ja, så ved du godt hvad du taler om, og jeg er helt til grin med mine småbede her i haven. Men alle rejser starter som bekendt med det første skridt...

   Hav det godt i din græsfri have!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 9. Hej Ulla!

  Här är det som vanligt, inget småduttande precis utan väl genomtänkta planer och projekt, allt i rätt ordningsföljd. Gillar mycket ditt sätt att planera och sedan metodiskt genomföra det och lyckans dig som har en väl tilltagen gräsmatta att attackera.
  Ha det så gott!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Gunilla! Jeg tror du arbejder præcis lige så gennemtænkt og velovervejet som jeg, endda endnu mere systematisk og grundigt. Vi har nok en del til fælles, selvom vores haver er helt forskellige, og vi kunne nok have fået et fornøjeligt naboskab med udveksling af erfaringer over hækken.
   Godt vi kan mødes her på bloggen!

   Hav det godt!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 10. Hej Ulla!
  Skönt att komma ut i trädgården och börja med nya planer. Här får det vänta ett tag till, men har i allafall fått rensat i rabatterna.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen så er du også godt i gang, og kan sikkert mærke alle de små vintermuskler, som trænger til at blive motioneret.

   God arbejdslyst!
   Hilsner fra Ulla

   Slet