torsdag den 10. december 2020

Stilstand

 Man kan endnu få frisk luft ved mindre gøremål i haven, og der er stadig lidt at se på i det milde vintervejr. Det er som om november-haven er blevet hængende og billedet fastfrosset, selvom der aldeles ikke er tale om frostvejr. 


Vi fik revet alle de visne blade sammen i kolonihaven og brugte dem i bedene som vinterdække. I køkkenhaven står der efterhånden en fin række fennikel, men de er små, så vi forsøger at forlænge deres vækstsæson med et godt tykt lag blade. 

På toppen har vi lagt de visne buskbønner, så de kan holde lidt sammen på materialet. 


Rundt om i hjørnerne er der planter som holder fast i de sidste blade og der er små glimt af fine farver.
Rude beholder sine fine blågrønne blade vinteren igennem og en enkelt kvist blomstrer endda,

men ellers ligner det som sagt novemberhaven på en prik.10 kommentarer:

 1. Det er jo fint at dere kan holde på litt nå også. Det som blir gjort nå slipper dere jo til neste år. Her regner det hver eneste dag, og jeg blir snart gal av dette mørke været. Litt sol hadde løftet humøret mange hakk.
  Geraniumblader er så vakre å se på.
  Fortsatt god arbeidslyst!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jo utroligt det stadig regner hos dig. Her får vi 2 dråber engang imellem. Kan godt forstå du ikke er fristet til at gå i haven i mørke og regnvejr. Håber vi får lidt sol snart!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Jeg kommer ikke meget i haven mere, det er så koldt, at det kniber at holde varmen. Men min daglige lufteture skal jeg have, det er vigtigt med frisk luft i denne rædsomme coronatid. Det bliver bestemt en stille jul de fleste steder. Men det ser ud til, at I har helt styr på jeres have :)
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, haverne har sikkert haft godt af coronaen og al den tid vi skal have til at gå i disse tider - os der ikke har hunde som skal luftes. Vores jul bliver nok som den plejer, men vi er heller ikke så mange i familien at vi overskrider nogen af de efterhånden velbekendte anbefalinger. Det kan vist snart kun gå fremad.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Ihh, bare jeg kunne nå lidt i haven og få noget af det sparsomme dagslys. Men arbejdet skal jo passes, og på denne tid af året vokser svampene ekstra godt, så jeg kommer næsten altid for sent hjem til det kan blive til havesjov, desværre. jeg "mangler" en masse i haven jeg gerne vil have lavet.
  Men i søndags lagde jeg mærke til at der var forbausende mange stauder der ikke er visnet ned. De stedsegrønne er ikke helt så fremtrædende som de plejer. Og kejserbusken stråler med blomster, så flotte og opmuntrende i tusmørket.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror ikke du forsømmer så meget i haven lige nu, ikke andet end den friske luft man altid har glæde af. Og der er jo meget andet at ordne her op til jul.
   - Men du har altså også opdaget at stauderne stadig er i gang i dette nærmest rekord-lune vejr! Må være dejligt med en blomstrende kejserbusk...

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Det er lige før, dit indlæg lokker mig ud i haven i det milde vejr. Det er ellers juleforberedelser og -planlægning, der fylder mest i mit hoved lige nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, men sådan er det også her, og haven skal jo nok klare sig endda.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. hej Ulla

  Ja november i december - vi får se om der kommer nogen rigtig vinter denne sæson?
  Vi skal nok vende os til denne vejrtype fremover.
  Hyggelige billeder fra kolonihaven!

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er bange for du har ret og at vintervejret er langt borte. Jeg savner det faktisk mere end jeg havde forventet, men der kan jo stadig komme kulde fra øst, hvis vinden vender.

   Tak skal du have og i lige måde!
   Hilsner fra Ulla

   Slet