søndag den 17. april 2022

Det grønnes

En stille mild støvregn prægede hele langfredag hos os, og lørdag fulgte med mere stille vejr og klart solskin, så nu grønnes det for alvor derude i haven og naturen. Fra dag til dag skifter landskabet farve, og ih, hvor er det dejligt at se det grønne igen!Også den blå himmel er flot, og i skoven er bøgens knopper bristefærdigemens fasanerne har taget festtøjet og de lange haler på.

 

Vi har haft gode dage med familien, men også haft tid til at lave os en slags drivbænk af et gammelt forsats-vindue og nogle brædder. Snart skal vi flytte nogle af de spirende kålplanter, selleri og tagetes ud af huset, og så er det rart at have et beskyttet sted at sætte dem. Her i højbedet kan de passende stå indtil de bliver store nok til at klare sig i kolonihaven, og så får Georginerne lov at boltre sig i højbedet resten af sæsonen.
I havens bede er der fart på alle forårsblomster og stauderne puster sig op med et væld af grønne blade, så her følger et udvalg af påskens kulørte indslag.


I pergolabedet har jeg lagt allerflest løg og her er der hele tiden nye blomster på vej frem. Beplantningen er blevet tæt på et par år, og lige nu er det hyazinter og vibeæg der maser sig op mellem påskeliljerne.
De mange små primula på skråningen blomstrer ikke blot på skrømt længere, men fordi de mener det!


Vi er halvvejs gennem foråret og dronning Margrethe har holdt sin fødselsdag i strålende sol, så mon ikke vi kan regne med støt fremgang fra nu. En smule rim i græsset kan ikke sætte foråret i stå, så jeg er optimistisk og glæder mig til at se hvad der sker fremover.18 kommentarer:

 1. Mange flotte vårblomster du har! Vi fikk litt regn onsdag, og varmen nå har gjort at det blir grønt her også. Det er så deilig! Drivbenker er så bra - har tenkt jeg burde ha flere av dem!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have! Ja, det er dejligt med farver i haven igen, og regnen har også sat gang i kornet på markerne. Det er vores første drivbænk, men vi har allerede taget den i brug.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Hej Ulla!
  Ser helt fantastiskt ut i dina rabatter, påskliljor och kejsarkrona lyser fint i gult. Alla vackra primula. Själv håller jag på att rensa rent i rabatterna, så vi ligger långt efter. Är glad för att det blev en fin påsk så man får något gjort.
  Ha en fortsatt fin Påskhelg /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det gik lige pludselig meget hurtigt her, og det var dejligt at se nogle farver igen. God arbejdslyst med dine rabatter nu hvor vejret er blevet så fint!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Så flott drivbenk dere har fått laget! Høybed er en veldig smart oppfinnelse. Så mange flotte primula du har i blomst nå. Din Dodong har fått flotte blomsterknopper!

  Hilsen Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, drivbænken skal vi nok blive glad for og nu glæder jeg mig til at se Dodong i blomst. Men primula'erne er vældig fine lige netop nu og det er bare en fornøjelse!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Åh det ser dejligt ud, der er mange smukke blomster her i påsken. Primulaer er skønne, det sidste kig på haven er fantastisk, dejligt at du har fået lavet så meget i din have, der er meget at nyde. Jeg har lige plukket en buket forskellige narcisser ind og sat dem i vasen sammen med en gren fra en blomstrende (lilla) rhodo, det er flot.
  Knus fra Lisbeth
  Drivbænken er vældig fin.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder som en flot buket - gult og lilla er så godt sammen!
   Ja, i år har der ikke været så meget jeg kunne gøre i haven andet end at vente på den sprang ud, så det hårde arbejde de andre år betaler sig nu, og jeg nyder at se det hele vokse til.
   Drivbænken er allerede indviet i dag, og den bliver nok glade for!

   Knus fra Ulla

   Slet
 5. foråret måtte gerne vare lidt længere. Jeg elsker det.
  De primula, aurikler, på første billede, minder mig om dem min mor havde i gamle dag. Så fine er de nu alle.
  Oh gule kejserkroner,, vores er osse så flotte. Mærkeligt nok er de "alm." røde ikke nær så flotte i år hos os.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes egentlig først foråret er begyndt her i påsken, og desværre ved vi jo godt at vi skal nyde det mens det er her, for det går hurtigt.
   Ja, jeg holder af alle vores primula, aurikler og også de gode kodriver fra skoven, som jeg har hentet hjem i haven. Det er en dejlig livsbekræftende lille plante!
   Kejserkronerne er faldet heldigt ud i forhold til hvordan muldvarpen endevendte dem i bedet tidligere i foråret. Det er første gang vi har kejserkroner i haven og jeg synes de er fine.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Ja, det grønnes virkelig mere og mere for hver dag, der går. Din have ser så frisk og forårsklar ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, nu kan vi endelig se fremskridt fra dag til dag!

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet
 7. Både gul og smårutet fritillaria og mye annet spennende.
  Til og med vakre fugler :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Martin!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 8. Jeg skal love for, at du har mange fine forårsblomster i haven. Alle de forskellige primula ser så godt ud. Jeg får lyst til at prøve dem igen, men jeg er bange for, at min jord for for tør. Dejligt med de lange kig over haven med farveklatter blandt alt det grønne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Man må jo prøve at finde de ting der passer til ens havejord, og primula er noget af det der lykkes hos mig. Du kan sikkert glæde dig over kobjælder og andre skønne sager, som jeg bare kan drømme om her.
   Ja, jeg glæder mig over de lange kig, men ser nu også frem til lidt højde på buske og træer i bedene - noget som stopper øjet. Tålmodighed!

   Mange hilsner fra Ulla

   Slet
 9. Øj, hvor er de fine, alle dine små primula - ja, også alt det andet.
  Du har en skøn forårshave og flot arbejde med drivbænken. Det er altid dejligt når man kan bruge tingene til "flerholdsdrift".

  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak skal du ha'! Ja, det er jo stadig en ny have, men det hjælper da på det, og til efteråret skal jeg ud og lægge flere løg i haven. Det er jo nu man kan se hvor det ville være godt med noget mere:)

   Hilsner fra Ulla

   Slet