fredag den 29. april 2022

Driverliv og drivbænken

I dette forår har vi ikke knoklet som vi plejer, bortset lige fra det seneste projekt med træfældning i kolonihaven. Er vi bare blevet dovne, eller er det fordi haverne efterhånden næsten passer sig selv? En kombination vil jeg tro, og så har vejret også spillet ind.
   De lange solrige dage i april opfordrede jo nærmest til at sidde stille og lytte til spurve og mejsers pippen og solsortens sang, følge fuglenes travlhed med redebyggeri, trækfuglenes ruter over himlen og nyde solen på bænken. Samtidig har de kolde nætter holdt plantevæksten tilbage til langt hen på måneden, og selvom der bestemt er ukrudt i bedene nu, så er det ikke noget der dominerer udtrykket, så det kan vi leve med.


Sådan kan det nok ikke blive ved at gå! Efterhånden klør det i fingrene for at komme i gang med den nye sæson, og ikke mindst få taget hul på køkkenhaven i kolonien. Vi har dog været i gang et stykke tid med at så grønsagsfrø indendøre, og nogle af de små nye planter er da også kommet ud i drivbænken.

I drivbænken har vi grønkål og glaskål og masser af gule solsikker på vej, i vindueskarmen står der tomater, Linné-tagetes og bladselleri. Man kan bare håbe på vi kan have det i fred for rådyr, når vi bringer det ind i kolonihaven!

Mest vil jeg dog huske april for dens solskin og de dejlige blomstrende forårsplanter, som kommer helt af sig selv og ikke kræver anden opmærksomhed end den man giver dem ved at nyde synet og duften.Blomsterløg er da virkelig den dovnes bedste investering:)

Når det kommer til driverliv kan vi dog ikke konkurrere med naboens røde kat, der har fundet sig en vældig fin og lun plads her hvor vi senere skal have vores tomater. Katte forstår virkelig at indrette sig, og det varer sikkert ikke længe før han finder ud af at møve sig ind i driv(er)bænken også:)


Her mod slutningen af april, hvor vi kan konstatere at vi virkelig har haft enormt mange solskinstimer - og en temmelig lille mængde regn - kunne jeg da ønske at vejret blev lidt mere ustabilt og blandet, men de flotte timer der har været, må jeg jo bare sige jeg har nydt. 
   Alle vores forårsløg, primula, forglemmigej og vortemælk har givet farver i bedene pletvis, og nu begynder det grønne heldigvis også at fylde hullerne ud. Mange buske og træer har åbnet knopperne og stukket små fine blade frem, og snart vil vi kunne glæde os over frugttræernes blomstring. 
   De sidste billeder af en stille solrig aprilaften giver meget godt indtryk af rigtig forårsstemning i vores have nu hvor vi snart går ind i maj måned, og driverlivet er forbi...


16 kommentarer:

 1. Der sker så meget dagligt, så vi kan dårligt følge med. Til gengæld kniber det også for ukrudtet, når vi ikke får regn, det må vi så glæde os over. Løgplanterne har haft gode vilkår i år, de har stået længe. Nu skal vi i stedet nyde tulipanerne, selvom narcisserne ikke er helt færdige endnu. Der er mere arbejde med grønsagerne, nu skal du i gang med dem. Jeg har fået sået amarant, der er godt gang i dem, jeg skal snart i gang med at prikle.
  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi har været hjulpet på ukrudtsfronten af det tørre vejr, og løgene har jo hele madpakken med fra starten, så de har stået rigtig pænt.
   Nu går det snart løs i kolonihaven, og så er det herlige driverliv forbi for i år, men jeg trænger sådan set også til at komme lidt i form, så det er nok meget godt:)
   Håber du får glæde af Amaranterne - og at jeg ikke får et sagsanlæg når de har spredt sig i hele haven! Her har jeg ikke set dem endnu, men de skal nok have lidt mere varme for at kigge frem i komposten eller haven helt af sig selv.

   Knus fra Ulla

   Slet
  2. Nej du får ikke sagsanlæg, foreløbig er de i en potte. Jeg har før haft dem uden de kom over det hele, det er jeg ellers vant til med andre planter som rød mælde og valmuer.
   Knus

   Slet
 2. Ja, april har gitt oss mye sol, men akkurat som hos deg så har det kommet lite regn. Det virker som været har kjørt seg fast i et mønster noe ala våren og sommeren 2018. Tørt vær i evigheter er ikke godt for hagen.
  Du har så mange flotte vårblomster hos deg, og en veldig søt katt som trives godt i din hage :)
  Katter elsker varme plasser, og det ser ut som den har funnet den beste plassen i hele hagen der den ligger :)

  Hilsen Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber virkelig ikke vejret bliver som i -18, men ellers er det jo helt rigtigt at vejret nu om dage kører fast i en rille, og ikke skifter som det gjorde førhen.
   Katten ligger godt på terrassen, hvor den holder øje med spurvene, og snupper én engang imellem, men allermest slapper den af som katte nu gør...

   Mange hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Forårslækkerier du har. Ja vejret lokker mere til terrasseliv end at gå med bagen i vejret.
  Ja katte elsker varme, vores har erobret den ene stol i drivhuset.
  Jeg opdagede lige i dag de første arsparges titter op, så lige om lidt skal vi til at smovse i asparges en månedstid.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha! Så må vi også tjekke aspargesbedet i kolonien. Det er jo bare en stor fornøjelse når det er sæson!
   Katte erobrer altid den bedste plads, men her må den altså godt ligge for min skyld - i hvert fald så længe vi ikke har plantet noget.
   I dag har jeg knoklet med komposten. - Tror driverlivet er forbi desværre:)

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet
 4. Sådan et lækkert forår er hurtig fordi så det gælder bare om at nyde det. Jeg giver dig ret at masser af forårsløg er perfekt til driverlivet. Gode farver der passer sig selv. Din have ser rigtig fin ud - lige klar til at eksplodere. Det er så dejligt med pletter af farver i alt det grønne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Oh-ja, det gælder om at huske det flotte - og kølige - forår hvis nu det går hen og bliver rigtig tørke, og der er vi heldigvis ikke endnu. I år bliver det en langsom eksplosion, men alligevel gælder det om at få det hele med. Navnlig træerne er godt i gang nu og jeg glæder mig til frugttræernes blomstring, men navnlig til de bliver grønne i toppen. Det grønne kan jeg ikke rigtig undvære.

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet
 5. Hej Ulla!
  Ni har gjort så fint i rabatterna, så då är det dags att njuta av det fina. Hos oss har det varit ganska kyligt i april så jag hoppas att värmen kommer i maj. Så härligt att se alla plantor. Jag satte ut min sallad från växthuset till en drivbänk, hoppas de klarar sig. Har annars inte haft så god tur med alla sådder. De första zinniorna frös, paprikan ser fin ut men plötsligt vissnar de, en efter annan. Har snart inga kvar. Dotterns tomater hemma hos henne, fick värmeslag och dog. Som tur är hade vi inte planterat om alla.
  Ha det gott /Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var dog forfærdeligt med alle jeres frøplanter! Man har jo meget arbejde med dem, og så er det trist de bare visner. I vores drivbænk varierer temperaturen fra 7-35 grader, så man skal hele tiden holde øje med den, så man kan åbne og lukke, men det går foreløbig meget godt med kål og solsikker:)
   Her har april også været kølig, navnlig om natten, så det går langsomt med planterne, men så kan man jo følge med.
   Tak Marika!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Det er nogle flotte udplantningsplanter. Det er bare en skam, der ikke kommer en ordentlig skylle, så du kan plante dem ud i en fugtig jord. Vi har også nydt de mange solskinsdage, vi har haft i april, ja også i marts. Det føles som om, havesæsonen har været i gang i meget lang tid. Men du har ret i, at det mere er blevet til nydelse end til arbejde.
  Det gror tæt i dine bede. Der er ikke mange huller at fylde ud. Nu er både buske og træer så langt fremme, at nattefrosten gerne må holde sig langt væk.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Ikke alt der vokser i bedene er plantet af mig, men jeg lader en del ukrudt stå så længe det ikke tager magten fra det planlagte. Bar jord skal der helst ikke være.
   Det vil sikkert kræve en hel del vanding at få udplantningsplanterne i jorden i køkkenhaven, men værre er at vi må pakke det hele ind i net for at have det i fred for rådyr. Det er efterhånden et større projekt at dyrke grønsager...
   Nej nattefrost har vi ikke mere brug for! Nu er Dodong på trapperne med mange blomster og den ægte kastanie ved at springe ud, for ikke at tale om frugttræer og buske.

   Slet
 7. Vi mangler noget regn. Før vi får det, er det ikke oplagt at herse og regere i haven, synes jeg ikke. Den røde kat har det præcis som vores katte. Sådan en hævet liggeplads i solen er en absolut favorit.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har meget ret! I går delte jeg nogle primula og var nødt til at vande - de klarede skærene p.g.a. den stive lerjord som stadig er fugtig. Køkkenhaven må have noget regn før vi rigtig kan komme videre.
   Ja, katte er altid gode til at vælge de bedste steder, og her hvor den sorte jord varmes op er der rart for den gamle gigtplagede 'konge af kvarteret':)

   Hilsner fra Ulla

   Slet