mandag den 4. april 2022

Aprilsvejr

Ja, jeg fortsætter med at snakke om vejret, da der ikke er så meget andet at tale om. Nu forsvandt højtrykket og så er vi kommet ind i april med fut i fejemøget og lavtryk på stribe. Det går småt med plantevæksten endnu, og vi nyder haven gennem regnvåde ruder.

Her er 4 kejserkroner godt på vej og strækker sig efter lyset med store knopper. Jeg tror nok de er gule, så de vil se godt ud sammen med de første påskeliljer. Til gengæld er det måske ikke så velovervejet med de rosa blomster på Viburnum Carlesii Aurora. Jeg havde håbet de blomstrede lidt senere sammen med hvide påskeliljer og frugttræerne oven over, og det kan da være de holder nogle af blomsterne tilbage til den tid.


Viburnum Mariesii er fuld af store knopper og ser lovende ud allerede ligesom mange andre træer og buske. Jeg håber Primula'erne spreder sig på skråningen efterhånden.Som man kan se er det stadig ret bart i bedene, men der er dog skud og knopper på vej nede i det visne løv, og enkelte rækker sig i vejret, som nu vibeæg.Lungeurt ligger ned, men skal nok få bedre fat efterhånden. Fin er den, så den må også gerne sprede sig.


Jeg slutter med Acer Dodong som fornuftigt nok holder sammen på sine knopper lidt endnu. Den får mange blomster hvis den holder hvad den lover, og da alt er større på denne røn er den nem at holde øje med:)En 'røn på steroider', som en haveblogger engang kaldte den.


17 kommentarer:

 1. Jeg har også i går kigget på min Sorbus dodong, den står med store fine knopper ligesom din. Primulaerne breder sig nok, men ellers er de heldigvis ikke ret dyre i dagligvarebutikkerne, så du kan måske sætte lidt flere.
  Alt bliver jo flot inden længe, det hele venter på varmen, så kommer det straks til at se ud af meget mere, det glæder vi os til.
  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jag sætter ny primulaer hvert forår, når de er 'brugt op' inde i varmen, men jeg deler også af de gamle, og det kan de sagtens klare. Tænk hvis man kunne få et helt tæppe efterhånden...
   Ja, vi venter bare nu og forventningens glæde er jo også god at ha'!

   Knus fra Ulla

   Slet
 2. Ja, aprilværet er som det pleier nemlig veldig skiftende. Her kommer det regn/sludd/snø ned i dag, og jeg er faktisk glad for den lille fuktigheten det gir hagen.
  Dine bed er så flotte med både påskeliljer, primula og vibeegg. Det er så godt å se at våren er på vei hos deg selv om den drøyer her. Jeg gleder meg til å se dine blomster på Dodong. Min blomstret i fjor, men den ville ikke komme med noen bær. Jeg håper på både blomster og bær i år :)
  Jeg kjøpte flere lungeurt i fjor, og er spent på å se om de vil blomstre i år. Det er mye å glede seg til fremover!

  Hilsen Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Her nøjes vi med regn i dag, men så skal man jo heller ikke glemme at det blæser med kulingstyrke. Det er ikke have-vejr! Men du kan da lige nå at snuse til den smule forårsblomster jeg har, før din egen have tager 'det store spring'.
   Jeg håber Dodong venter med at blomstre til der er nogle insekter fremme, bærrene er nemlig også meget flotte synes jeg. Min lille lungeurt er fra Lisbeths have på Samsø, så den forventer jeg mig naturligvis meget af:)
   Aprilsvejr er heldigvis stadig skiftende, og jeg er glad for regnen.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Vejret kommer vi ikke uden om at forholde os til på godt og ondt. Det jo allerførst på havesæsonen, så det er vel kun at forvente, at bedene stadigvæk ser bare ud.Vores vibeæg viser overhovedet ikke tegn på at danne knopper endnu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen jeg tager det også forholdsvis roligt, og tænker der skal lidt varme i jorden før det går løs. Vibeæg overraskede også mig lidt, men måske er det fordi den står godt i læ.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. En hvid lungeurt? Den ser sød ud, mine er blå-blålilla, osse søde.
  Ja vejret i dag har godtnok været April. Pivstorm og regn, rygvind på arbejde og modvind hjem uhfff. Der trak jeg altså op af bakkerne, vinden fik mig til at slå nogle sving. Men vi har da fået lidt regn, der var ved at blive noget tørt i overfladen. Spændende at se i morgen hvor meget der er blæst i stykker.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, nu kender vi april igen, men hvis det skal være rigtig lunefuld april, så må der jo også komme noget fint vejr ind imellem. Slutningen af ugen ser god ud. I går fik vi 15 mm her, det var lige det dobbelte af hvad der var lovet, og jeg tror det gavner haven.
   Den hvide lungeurt fik jeg med hjem fra Høneballehaven sidste år, og jeg synes den tegner fint!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Din Viburnum har nogle helt bedårende knopper. Jeg går også og holder øje med mine 'Dodong'. De er så fine netop nu, hvor knopperne begynder at folde sig ud. Bagefter kan man glæde sig over blomsterne, og senere på sæsonen kan man sammen med fuglene glæde sig over bærrene.
  Det kan da nok være, vi blev blæst igennem i dag :(

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, her var blæsten også skrap lige ind over det smalle sted på Sydsjælland, men når den er i vest har vi mere læ end med den pivkolde østenvind - trods alt. Det bedste var de 15 mm regn!
   Jeg lister rundt og tjekker knopper på havens buske og træer (hvad skal man ellers lave?) og der er grønt overalt, men småt endnu, det er jo ikke varmt:)
   Håber vi også får rønnebær i år, men først skal vi lige se om blomsterne klarer kulden...

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Hej Ulla!
  Det är riktigt aprilväder hos oss också. Det har regnat och snöat om vartannat. Igår började det snöa och den snön har lagt sig som ett vitt täcke över marken. Känns bra att jag inte varit så snabb att rensa fram allt i rabatterna. Mina Zinniasådder frös i växthuset en kall natt, trots att jag hade täckt in dem. Det är bara att starta om.
  Dina rabatter ser fina ut med både påskliljor och primula.
  Ha det bra /Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, hvor ærgerligt med dine Zinnia! Her har vi kun lidt frø i vindueskarmen, men vi mangler jo også et drivhus:) April er indtil videre rigtig typisk, og det jo egentlig meget rart i denne tid, hvor vejret forandrer sig overalt, men vi kan sagtens få sne igen.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Jeg synes det er en underlig tid i haven. Flere af de tidlige forårsblomster falmer så småt, og de næste er ikke helt kommet i gang. Og træer/buske/stauder har knopper men de syner ikke af så meget endnu. Jeg ved godt at det hele eksplodere om et par uger, men jeg kan næsten ikke vente!

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, vi bliver spændt til det yderste i denne tid, og det værste er faktisk at man ikke rigtig kan holde ud at være derude. Én kop kaffe i haven indtil videre i år er jo ikke meget...

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 8. Din fritillaria står også klar for å vise seg frem. Flott vårblomst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er en af mine yndlings vårblomster, så fin og spinkel - og så stærk!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 9. Heldigvis kom april med lidt vand, ellers skulle vi til at vande. Her hos os i nord har der været blæst de sidste dage, men det lyder som om at det er på retur. Haven vågner lige så stille op og snart er det hele grønt igen.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet