onsdag den 20. april 2022

Rigtigt forårsvejr

Siden i lørdags er der ikke sparet på solenergien, og løgplanterne ser helt vidunderlige ud i det stille solstrålende vejr. Flere og flere springer ud dag for dag, og de skal bare nydes.

Her ovenfor er det February Silver foran Jetfire, og nedenunder er det Thalia i forgrunden med en fin lyseblå baggrund af kærmindesøster.Et par vibeæg har klaret sig igennem fra sidste år, og hyazinterne som også er startet inde i stuen som potteplanter, er nu også godt etableret.I dag havde fasan-kokken taget to damer med ud at spise, og de pynter jo også i haven. Sammen med skovduerne er de gode til at rydde op under fuglehuset, hvor kun de små fugle kan mase sig ind.
De seneste dage er bierne rigtig kommet i gang og citronsommerfuglen har vi også haft på besøg. I den sene solnedgang svirrer et par små flagemus forbi vinduet i den glasklare luft, så nu er de også kommet ud af vinterdvalen.
   Alt i alt må man sige at proppen er røget af og nu ser vi os ikke tilbage mere.
18 kommentarer:

 1. Så flotte løkblomster du har nå, Ulla! Det ser ut som solen har flyttet inn i hagen din.
  Det må være spennende å få besøk av fasaner. De har jeg kun sett når jeg har vært i Danmark. De finnes noen steder her i Norge, men ikke rundt her. Skogduene har jeg også på besøk.
  Vibeeggene er så vakre, og de må jeg plante noen av hver høst. De er så spesielle, og ligner ikke på andre løkplanter synes jeg.

  Hilsen Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er herligt at se alle de små spinkle løgplanter folde sig ud efter den lange ventetid. Solen har virkelig sat fut i haven, selvom vi ikke har det helt så varmt her mod øst. Vibeæg ville jeg gerne have flere af, men de er langsomme startere synes jeg. Til gengæld kommer de troligt hvert år, hvis ikke jeg forstyrrer dem.
   Fasaner er helt almindelige her - en slags 'vilde' høns - men du har jo så meget andet at glæde dig over hos dig:)

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet
 2. Hej Ulla!
  Så fantastiska bilder med påskliljor, narcisser och hyacinter. Härligt med besök av fasáner. Ringduvorna traskar också omkring i min trädgård. Det finns en nackdel med dem, de lämnar stora visitkort efter sig. Men alla fåglar är välkomna.
  Ha det gott /Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have Marika! Ja, det ser rigtig godt ud lige nu, og selvom vi kun har løgplanter i to af havens bede nyder vi dem meget. Og ja, alle fuglene efterlader et spor efter sig, men det betyder vel bare der er hul igennem:)Vi tager det hele med.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Du er med andre ord ikke det eneste væsen i haven, som nyder solen og foråret. Fasaner i haven er så hyggeligt. I en del år boede der en halt fasankok hos os, men for tiden er det mere tilfældigt, hvem der kommer på besøg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil ikke påstå at jeg kender fasanen fra år til år, men sjovt nok er det mest her på denne tid hvor kokkene vil gøre indtryk på hunnerne vi ser dem regelmæssigt i haven. Ellers er det faktisk oftest hunnerne der kigger indenfor. Jeg tænker dog det er den samme han vi ser for tiden. Uanset er det hyggeligt besøg.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Hej Ulla
  Jeg var ikke hjemme i går, derfor ingen kommentar før nu. Dejlige billeder af løgblomster og fasaner og ikke mindst solnedgangen, smukt det hele. Nu nyder vi alle det smukke vejr, og nogle af os håber på regn inden længe, så må solen gerne fortsætte igen.
  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja, lidt regn ville jeg gerne have, navnlig til det nye bed under æbletræet. Mine små bunddækkere ser ærlig talt lidt livstrætte ud:) Resten af haven klarer sig fint og måske har den stadig lidt at trække på godt nede i jorden. Det fine vejr er lige nu stadig mest en ren nydelse!

   Knus fra Ulla

   Slet
 5. Forårsblomster der stråler i solskin er bare det bedste der findes! Ih hvor er det hyggeligt, at I får fasanbesøg. Sikke en masse underholdning!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi klager heller ikke over underholdningen! Rådyrene græsser på marken udenfor haven og så længe de bliver der, er det helt ok. I dag var agerhønsene forbi, og havørnen svinger sig højt oppe ligesom den røde glente. Nej, vi klager ikke. I år synes jeg løgene ser ekstra fine ud, fordi de ikke er blevet spulet af regn og blæst omkuld - måske har de også formeret sig siden sidste år. Jeg nyder det hele!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Sommerfuglene har travlt nu. Vi har osse citronsommerfugle, de ligner flyvende blomster. Vibeæg er lidt langsomme, men pludselig opdager man planter hvor man ikke har sat nogle og så kommer de. Man må bare ikke være alt for pernitten med at luge i bedene.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gode råd vil jeg sandelig huske! Lugning er nok nødvendig i starten af et nyt bed, men bør bestemt ikke overdrives. Jeg bruger da også at lade såkaldt ukrudt stå, hvis det bidrager til indtrykket - f.eks. bellis, vorterod, læbeløs og steffensurt, som godt kan være med som bunddække.
   Citronsommerfuglen er så fin når den flimrer gennem haven!

   Mange hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Nej, nu finns det ingen återvändo. Våren är här och trädgårdssäsongen har startat. Tänk så mycket vackert vi har framför oss!
  Vårlökarna är verkligen toppen, oftast väldigt okomplicerade och lätta att odla, återkommer år efter år och förökar sig snällt. Och ovanpå detta väldigt vackra!
  Så trevligt med fasaner. De brukade vara här tidigare också men har inte setts till de senaste åren. Tuppen var en herre med väldigt stor personlighet och gjorde sitt bästa för att väcka oss tidiga mornar.Skulle gärna se att de återvände.

  Trevlig helg. Ulrika

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg elsker det ukomplicerede! Alle forårsløg som kommer hvert år og bliver flere og flere, og alle nemme stauder der bare bliver større og større som f.eks. primula. Og nu er haven på vej og jeg må bare hænge med!
   Ja, fasankokken (tuppen) puster sig op og larmer, men løber sin vej hvis vi kommer for tæt på:) En helvedes karl, men vældig flot nu i sin flotteste fjerdragt!

   Hilsner og mange tak fra Ulla

   Slet
 8. Når først proppen er røget af, kommer foråret brusende, og så går det næsten alt for hurtigt. Når vi kikker indenfor hos vore norske blogvenner, er det helt underligt at se billeder af vintergækker og krokus, det føles som om det er meget længe siden, de blomstrede i vores haver.
  Du har sandelig både et rigt plante- og dyreliv i haven. Hvor er det fine billeder af fasanerne.
  Hav en dejlig forårsweekend!

  Hilsen Elna
  Jeg ønsker dig en dejlig forårsweekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Elna! Ja, vi får lov at opleve foråret flere gange med vores nordiske venner, og det er egentlig ikke så galt:) Men her hos mig er det faktisk også først nu hornviolerne i krukkerne begynder at tage på i vægt, og dem har jeg set lidt skævt til i al den tid de stod stille i kulden. Nu er der endelig kraft til at vokse.
   Vi er meget fornøjede over fugle- og dyrelivet i haven og nyder det dagligt. I går sad vi en time i solen og bagte med min gamle far, lyttede til solsortesang og kvidren (han ser ikke så godt) og vegeterede. Så skønt!

   Rigtig god søndag til dig!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 9. Jeg har sendt en mail til dig :)))

  SvarSlet
 10. Flotte løkblomster. Det skjer så mye i hagen nå at en blir nesten helt ør. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlet