onsdag den 13. april 2022

Mine fjerede venner

På sådan en kold morgen er det godt at have sit hus i solsiden. Skovspurven ser ud som om den pipper ind til familien i redekassen, at nu er det tid at stå op!
 I den frosne have er spætten koncentreret om fedtkuglerne, mens solsorten allerede er i fuld sving med dagens gøremål. Her tager den et overblik over situationen fra skraldespanden.


Senere opdagede vi at spætten sad på en hegnspæl og sov. Da den havde siddet der i en halv time synes jeg jeg måtte ned og se om den sad fast i hegnstråden, eller om der var andet galt, men det var der vist ikke. Jeg gik tilbage for at hente et par handsker, og da jeg tog fat om den for at tjekke, fløj den ud af hånden på mig. Det var en lidt mærkelig start på dagen.Så tæt på en spætte har jeg aldrig været.Påsken er over os og fuglene har travlt med familielivet. Nu vil jeg også kaste mig ud i påsketraditionerne med min nærmeste familie. Rigtig god påske til alle derude!


16 kommentarer:

 1. Hej Ulla!
  Riktigt spännande att komma så nära en sovande Hackspett. Den kände sig trygg att sitta och sova i er trädgård. Härligt med alla fåglar.
  Önskar dig och dina nära detsamma, en riktigt God och Glad Påsk!
  /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Marika! I haven kan man få så mange oplevelser og denne var ret usædvanlig. Hyg dig i påsken!

   Mange hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Noe sånt som en sovende hakkespett har jeg aldri sett før. Her har vi skogen så tett på, så her finner den nok andre steder å sove. Det må ha vært en fin naturopplevelse, Ulla. De du kaller skogspurv kalles pilfink her. Da vet jeg til en annen gang hva de heter hos deg :)

  Riktig god påske!
  Hilsen Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har bestemt heller aldrig set en spætte sidde og sove midt på en pæl, så helt normal er den nok ikke, men den fløj udmærket ud af hånden på mig.
   Måske kalder I både gråspurv og skovspurv for pilfink? Skovspurven er mindre end gråspurven og har brunt hoved, men de bor ofte sammen, og vi har begge dele her. Skovspurven kan bedre indrette sig i mejsekasserne, da den er så lille.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Den så nesten syk ut, men siden den fløy bort var den nok bare trett. Pilfinken har en prikk/flekk på hvert kinn, og det har ikke gråspurven. Gråspurven er nesten borte her hvor jeg bor, men den finnes i byene fortsatt. Jeg har mange av pilfinker her, og de lager noen ganger reder under takpannene på taket. De er veldig tamme og bryr seg ikke mye om meg i hagen her.

  Hilsen Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen så er det bare skovspurv der hedder pilfink. Tak for opklaringen Marit!

   Slet
 4. Ja det er herlig at kunne iagtage fuglene. Vi har osse spætten, men SÅ tæt på har vi aldrig været- Spændende. Gad vide om den havdet været "på druk" så det var brandet den sov ud?? hæhæ.
  Rigtig god påske hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var da en mulighed:) I virkeligheden har den måske bare forædt sig i fedtkugler, og ikke orket at flyve længere bort, og den sad jo også meget godt i solen og varmede sig. Det forbliver nok et mysterium, men jeg var da glad for den kunne flyve sin vej af sig selv.

   Tak og i lige måde Gunvor!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Ja også jeg har spætten i fuglekuglerne lige uden for mit vindue, ikke en gang en meter fra, det er skønt at se efter fuglene. I dag så jeg en ringdrossel, det har vi ikke set før. Men jeg kan godt forstå, at du var bekymret for den spætte, du så, det var lidt spøjst.
  Påskeknus til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, selvom man kan nyde fuglelivet dagligt på ganske tæt hold kan de små fjerede alligevel give overraskelser ind imellem. Jeg er ret overbevist om vi har mindst 3 spætter der kommer jævnligt, en han og hun og en mindre han, som muligvis er en unge fra sidste år. Den sidste sidder tit ganske længe på fedtkuglerne, og virker ret ubekymret og afslappet, så det er nok den jeg har haft fat i. Ungdommeligt overmod, eller bare ret uintelligent? - Uanset ret sjovt at følge deres liv.
   Ringdrossel må jeg lige slå op!

   Påskeknus til dig!

   Slet
 6. Tak i lige måde, Ulla. Det var godt nok en speciel oplevelse, du havde med spætten.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, og det er sjovt hver gang de små pensionærer overrasker!
   Hav en dejlig påske Marie!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Hei Ulla! Nydelige blder av fugleliv. Det er noe av det beste. Ha det godt! Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Anne! - Og en rigtig god påske til dig!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 8. Dejlige fuglebilleder! Sikke en oplevelse med spætten - jeg er ikke sikker på, at jeg var modig nok til at komme helt tæt på!!

  SvarSlet
 9. Det var da helt vildt med den spætte :)
  Så dejligt med mange forskellige fugle i haven.

  SvarSlet