tirsdag den 14. april 2015

Fra Knokkelpukkelmanden og -konens dagbogDet pibler frem allevegne, både med de engang planlagte planter som påskeklokker og ribes, men heldigvis også med både vorterod, lærkespore (både røde og hvide) og violer. Så nu kan man vel dårligt bevare pesimismen længere. Foråret er her og der og allevegne og det skal være så hjerteligt velkommen!


Vi knokler i kolonihaven ved enhver given lejlighed, og frøposerne hober sig op og venter på at komme i jorden. Foreløbig er det dog stadig jordarbejdet der kalder. Vi graver, flytter, sorterer og nivellerer så det er en lyst. I hvert fald mærker man tydeligt hvor alle de små forsømte muskler befinder sig, men vi er da efterhånden oppe på at kunne holde ud i 4-5 timer ad gangen, så det går fremad.
   I Haveforeningen er der nu liv i mange af haverne, og vi får hilst på stadig flere af naboerne. Det er hyggeligt, og man sporer en stemning af hjælpsomhed og velvilje som er rigtig rar.


I går sluttede vi her hvor "rundkørslen" rundt om køkkenhaven er næsten fuldført. Den overskydende jord og græstørv stables i den lave ende af haven langs hækken, hvor der vil blive et bunddække og buskads af solelskende planter. Foreløbig nogle ribs- og solbærbuske, en sommerfuglebusk og et par salvier fra en af naboerne. En del af havens buske er allerede flyttet omkring og flere vil følge, samtidig kan der udveksles en del planter med familie og venner. Jeg har f.eks. rigeligt med chrysantemum, som godt kan byttes væk.


Se lige hvilket fint solur jeg har fået med blommetræet midt i køkkenhaven.

1 kommentar:

  1. Hvad er det mon for en flot mørkegrøn en ude til venstre - tuja, cypres, enebær - eller hvad ? B

    SvarSlet