tirsdag den 16. juni 2015

En afstikker

Den forgangne weekend blev tilbragt i Johns have, hvor der er styr på det meste. Godt nok har 3 staudesalvier opgivet ånden i vinterens løb, men de efterlader ingen huller i bedet, som nærmest er ved at svømme over af grokraft.



Det er en stor fornøjelse at besøge denne lille have, hvor der kun er brug for almindeligt vedligehold. Dagene bød på indretning af drivhuset - med nedgravede vandingskasser til tomaterne - udtynding af rucola og glaskål i køkkenhøjbedet, og opbinding af pralbønner, som kvitterede ved at indtage stativet i løbet af et døgn.



Der er meget af det planlagte som lykkes fint, men også steder i haven som bare har anlagt sig selv med stort held. En selvsået hyld danner nu portal over indgangen til gården, hækken er endelig ved at ligne noget, den tornefri brombær blomstrer for første gang og græsbedet foran hoveddøren har klaret sig gennem vinter og forårstørke.


Hortensier trives i den overskårne vandtønde under brombær i blomst.

Krukken med chokolademynte og ananassalvie skjult bag en pude af lærkespore.

Og jordbærrene har fået en plads i solen i tre murerbaljer.

Mere eller mindre vellykkede udplantningsplanter kommer ud af drivhuset nu hvor tomaterne har overtaget. Her er tre slags tagetes, frøkenhat og stolte kavalerer, basilikum og palmekål, samt reservetomater af egen avl.

Og således forfrisket kan jeg atter vende opmærksomheden mod vildnis og entreprenørarbejde i kolonihaven...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar