søndag den 12. juli 2015

Hjemme igen

Så overlader jeg Sverige til stærkere kræfter igen og vender hjem til kolonihaven, for selvom der ikke er gang i de store anlægsarbejder lige nu, er der såmænd nok at tage sig til.
   Vi har vel efterhånden underlagt os det halve af arealet (200 kvm.) og det skal jo vedligeholdes, hvis det skal virke overbevisende. Og det er faktisk meget godt med en lille entreprenør-pause, som giver ro til at se hvordan haven virker, når man opholder sig der. Der er allerede flere revisioner af den oprindelige haveplan og sikkert flere på vej.Den sidst tilsåede og -plantede halvdel af køkkenhaven har det svært, for "nogen" spiser stadig af planterne så de stort set ikke vokser, og nu er jeg nået frem til at det ikke er snegle (der er ingen spor af sneglevirksomhed) men derimod fugle som nipper de grønne blade. Altså fuglenet!
   Så må vi se om det kan hjælpe, eller om de små stakler (kål og ærter) er udenfor pædagogisk rækkevidde.

Til gengæld vokser den anden halvdel af køkkenhaven så voldsomt at den nu kræver opbinding og beskæring. Spinaten er lang og ranglet og hjulkronerne er ved at nedlægge morgenfruerne.Der er en summen og hyperaktivitet i hjulkronerækken, så man tror det er løgn, men det lykkedes alligevel at få bundet planterne op langs en snor uden at forstyrre de flittige horder. Masser af bier og humlebier tumler sig fra blomst til blomst i en ren honning-rus. Det summer sig!
   Men også turnips og rucola er tyndet ud og skåret tilbage for at give plads til jomfru-i-det-grønne, hestebønner og gulerødder, og vi planter stadig nye og gamle planter omkring i udkanten af haven, beskærer og finder små juveler i vildnisset. Som nu denne fine daglilje godt begravet i en ribesbusk.


Der er god mulighed for dejlige buketter her midt i den ustadige danske højsommer.

Her indgår rucola og turnipsblomster...

... og her har jeg været ved åen og fundet mjødurt, kogleaks, hjortetrøst osv.

Endelig er der jo også tomater, majs og solsikker som vokser dag for dag og lover godt for sensommerens høst.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar