søndag den 26. juli 2015

Se det summer af sol over engen



Det er da svært at have noget imod en sådan blomsterpragt som disse dejlige skvalderkål, selvom jeg godt nok har skudt dem igennem et hul i hækken ind til naboen. Jeg nyder synet og kan samtidig glæde mig over det ikke er mit problem. På min side er der stadig fuld gang i hjulkronerne og nu er Jomfru-i-det-grønne også kommet igang. Mine skvalderkål er afblomstret...



Det er dog ikke kun bier der summer af aktivitet i haven. Efter en lille sjat regn (6 mm) tager ukrudtet fat og navnlig under fuglenettet er den gal. John brugte et par timer på at befri de endnu meget små kålplanter fra en velsignelse af padderok osv.




Et par kålsommerfugle gav den også gas i haven mens nettet var taget af. Jeg holdt øje med dem når jeg kunne og de fik vist mestendels afleveret deres æg på tallerkensmækkerne, men helt sikker kan man ikke være. Sommerfugle er jo også dejlige, men et stort kuld larver er mine kål vist ikke i stand til at klare lige nu.

Noget andet er at nettet faktisk virker mod fuglene. Både kål og ærter sætter nye blade for tredie gang, og det ender vel med vi kan spise ærter i november måned.


Jeg sukker stadig efter regn, men det er vist Jylland der får det meste.
Tænk de har fået 50 mm visse steder...



De mystiske mynter med store lådne blade har vist sig at være sølvsalvie og de blomstrer lyserødt lige nu. Flot plante som fylder godt i landskabet. Her ved havegangen giver de en skøn mynte-duft hver gang jeg går forbi.

Og på den anden side af køkkenhaven er der meget godt gang i astilbe og hosta. Jeg har lige plantet adskillige høstanemoner ud her, så det er snart en broget forsamling af kraftige stauder, der skal tage kampen op med græsset. 


Næste indslag bliver bregnerne, som står på stenhøjen ved siden af huset. Jeg har netop lige akkurat fået hul på den ene ende af dette arrangement, og forudser en hulens masse arbejde med at grave igennem store sten, plastik, rødder og skvalderkål, før jeg kan redde dem ud og få dem plantet i skyggesiden af haven.





Hokaido græskar på vej 
- og her kommer jeg!


Jeg myrdede med koldt blod 21 store dræbersnegle forleden aften, men vinbjergsneglene bliver pænt flyttet hen til komposten i skyggen. Der skal være plads til sådan en flot fyr i haven.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar