mandag den 21. december 2015

Året vender


Måske er det ikke så overraskende at vintergækker pibler frem i denne milde vinter. Hele året har verden sat varmerekorder. Her i landet er vi godt med, og 2015 bliver nok det varmeste der er målt nogensinde.
   I haven er der friske skud på en del planter. F.eks. lysegrønne blade på hortensia og nye blade på dagliljerne...... mens merian og porrer gror lystigt videre, som om intet var hændt.I dag er det årets korteste, så der er håb om lysere tider fra i morgen, selvom det nok tager en rum tid før man for alvor mærker forandringen. Under alle omstændigheder er det lettere for mig at komme igennem mørket, når jeg ved det ikke varer evigt.


Jeg er endelig i mål med det andet staudebed på terrassen. De sidste par kvadratmeter kom under kærlig behandling i går, hvor en hulens bunke seje trærødder måtte hugges over og trækkes op. Et værre roderi...


... og så kom de første stauder i jorden. 


De har stået stand by siden august og ser ud til at være tilfredse med at komme ud af potterne. Det er to dagliljer og en skabiose med helt sartgule blomster, så de vil stå fint op ad den kommende takshæk.Det bliver så fint engang til næste sommer. Og nu er det bare at ønske en god midvinter og lysere tider!Ingen kommentarer:

Send en kommentar