mandag den 11. juli 2016

Frodighed

Tju-hej, hvor det gror! 
   Det er ikke bare ærterne som stortrives. Også buskbønnerne er nu i blomst, grønkålen vokser hurtigt under tylgardinet efter "nogen" tidligere var begyndt at græsse dem ned, porrerne står ret sammen med bladsellerien, ja selv gulerødderne har taget ordentligt fat. Blandt kartoflerne tynder jeg fortsat ud i hestebønnerne, så de ikke stjæler alt lys, og vi lever godt af jordens fedme her i højsommeren.Det eneste er at den megen regn gør det umuligt at hakke og skuffe ukrudt, så jeg er henvist til håndlugning. I den forgangne weekend var det staudebedene som fik en overhaling.


Der er rigtig godt gang i den lysegule skabiose som er halvanden meter høj og fuld af knopper ligesom kvæsurten i det andet bed. Den mørke kvæsurt er lidt svær at se på en overskyet dag, men den er der.


De øvrige stauder, som alle er plantet i år, er også godt på vej, og jeg er navnlig rigtig godt tilfreds med de små fine blyrod, asters og løvehaler, som fik en lidt svær start i tørken.

Den overvældende frodighed kommer godt frem på de næste billeder, hvor jeg har været ude i hjørnerne af haven og fået de lange kig.
Det ser ud som om det godt kan gå med et blandet budskads af stauder, krydderurter, frugtbuske og prydbuske rundt i kanten af haven.


I skyggesiden af haven kæmper både hosta, astilbe og bregner overbevisende med græs og skvalderkål, og også geranier, høstanemoner og krysantemum tager udfordringerne med oprejst pande.


Spændende at se hvor megen hjælp de skal have for at gå af med sejren.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar