onsdag den 18. januar 2017

Det rene pip

Mens jeg ligger på den lade side og bruger vintermånederne på afslapning og indendørs sysler er der andre der har travlt i haven. Den store ribesbusk lige udenfor vinduet summer af aktivitet dagen igennem, og jeg kan bruge megen tid ved dette vindue.

På busken hænger mejsekugler til stor fornøjelse for både blåmejser og musvitter, men sandelig også gråspurve og skovspurve. Det er de faste pensionærer, og spurvene lærer efterhånden at hænge fast i fedtkuglerne med hovedet både op og ned, så de kan få fat i de lækre kerner ligesom mejserne.
   Jeg prøver at fotografere gennem ruden med mit idotsikrede kamera, og et ud af 20 billeder bliver nogenlunde acceptabelt, så I må tage det som det er. 

I de lave grene sidder rødhalsen og venter på de smuler som falder ned på jorden. Den vil ikke forsøge sig på mejsekuglerne, men holder sig til brød og kerner som kan samles op forneden. Til gengæld er den langt roligere og sidder selvbevidst på sin udkigspost, godt isoleret bag sin oppustede fjerdragt.De sjældnere gæster ved foderet tæller både spætmejsen, spætten, halemejser og sumpmejser. Ved fuglebadet har vi haft en hel familie af fuglekonger i bad, mens den flotte skovskade og den nuttede gærdesmutte smutter igennem haven af og til. 
   Vi bor tæt ved skoven og ud til de åbne marker, så her har været drama med duehøgen, som tog en solsort på terrassen efter de begge havde været i kollision med ruden, og i luften over os har vi set havørne flere gange.
   Det er en stor fornøjelse med alt dette fugleliv. Blandt de mere festlige fugle hører genboens høns, som patruljerer dagligt og tjekker op på menuen.


Og trækfugle har vi selvfølgelig masser af, navnlig gæs. I går ved solnedgangstid havde en flok slået sig ned på en vintersædmark og her fik de et godt aftensmåltid før sengetid. Måske kan man skimte dem ude i det grønne.En flot aftenhimmel at slutte alt dette pip af med.

2 kommentarer:

 1. Skønne billeder af fugle - det har kameraet da klaret fint nok...selvom du skulle bruge nogle forsøg :)

  Her har vi ikke så mange fugle, men nu har de i det mindste fundet vores fuglefoderhus...og til min store glæde er der en bette rødkælk i blandt dem. Tror den nyder at kunne sidde inde i huset og mæske sig i nødder og fedt :)

  SvarSlet
 2. Ja, jeg nyder det i hvert fald - fugle i haven. Godt de har fundet frem til din fodring. Der skal nok komme flere.
  Rødkælken er efter sigende ret bevidst om sit domæne - og vogter over det. Så når den næsten sidder på spaden mens man graver er det altså ikke fordi den er vældig omgængelig - tvært imod. Jeg har ellers følt mig helt beæret af dens tillid, mens den i virkeligheden blot er til stede for at true. Bare ærgerligt...
  Men den er jo så fin og køn at se på, så vi må stille os tilfreds, ikk?

  SvarSlet