lørdag den 28. januar 2017

Frostklar dag med festlig afslutning

Sikken et svir i dag (og i går): solskin hele dagen! 
Hold op hvor jeg nyder det ovenpå gråtonerne i den seneste tid.


Efter sigende et par graders varme, men det var ikke hele kolonihaven der havde opdaget det, så vi havde de fineste små forfrosne mosser i græsset. Næsten som en miniature-granskov med knitrende lyd under skosålerne.

Egentlig ville jeg gerne have revet alle de visne blade på gangene og langs hækken sammen, men det viste sig at være umuligt at komme ind i skuret til riven og trillebøren. Låsen er simpelthen gået i baglås, og det hjælper ikke med hverken frostvæske eller rustmiddel eller for den sags skyld mere voldsomme metoder. Næste gang køber vi en boltsaks og får adgang til haveredskaberne...


I dag måtte vi nøjes med lidt bagværk og nogle beskæringsopgaver.


Både sveskeblommen og troldpilen fik tyndet ud i kronen, og jeg tog en god buket blommegrene med hjem til vasen. Og så er de nye frugttræer på rionettet bundet til og også tyndet ud.


Ellers var det bare om at nyde vejret og haven, hvor de stedsegrønne planter dominerer. Ja ja, der er skam også enkelte vintergækker og erantisser som stikker næsen op, men dem havde jeg ikke rigtig blik for i dag. Men her er nye skud på kristtornen og takshækken bliver nok også fin engang.


Jeg glæder mig over kirsebærlaurbærrene, bøge-hæk-planterne, som er sat i grupper og skal klippes tæt som pur, og de lave cypresser vi fik med fra Johns have. Det er så dejligt at have dem navnlig her om vinteren.


De fleste stauder er klippet ned, men jeg nænner ikke at tage Skt. Hansurt og Astilbe endnu. De er så smukke i den lave vintersol.Det var en dejlig tur til kolonihaven trods forhindringer.

Vel hjemme i vindueskarmen og varmen igen fik vi besøg af en flok halemejser, som hvirvlede tæt om mejsekuglerne. Det var en hel fest de holdt, og der var rift om maden. Nogle gange 5 på hver fedtkugle ad gangen. Jeg knipsede løs og fik et par gode billeder i kassen. Ikke nemt at være gråspurv i den forvirrede forsamling.

3 kommentarer:

 1. Jeg har slet ikke klippet stauder ned endnu. Jeg har dog været i haven i dag - og det var skønt.
  Regner med at påbegynde forårsrengøringen af bedene, inkl. staudenedklipning på et eller andet tidspunkt i februar. Sidste år begyndte vi d. 7. februar.

  SvarSlet
 2. Jeg har lige været indenfor og set dit indlæg: sikke en skøn (gård)have du har! Er meget imponeret af hele anlægget, og synes det er sådan en god idé med alle galgerne oppe på plankeværket. Til klatreplanter tænker jeg. Måske alle dine klematis eller roser.
  Jeg ville heller ikke klippe stauder ned, hvis jeg havde hæk omkring bedene, det er jo bedst at lade dem stå vinteren over. Men i kolonihaven kommer jeg ikke så ofte nu, og når så asters og andre meget høje stauder bare lægger sig ud over det hele, for ikke at tale om jeg kun havde saksen med i haven (og ikke kunne komme ind til de andre haveredskaber) så...
  Nå, men god søndag måske med mere frisk luft!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej igen. Jeg har en rækkehushave, men på grund af plankeværket hele vejen rundt, kan den godt opfattes som en gårdhave :)

   Galgerne hele vejen rundt er faktisk en del af mit kattehegn, der holder mine tre katte inde på matriklen :)

   Men ja, de fungerer aldeles glimrende til klatreplanter. Jeg behøver kun jernstænger, der er 1-1,2 m høje til planterne...så klatrer de selv op i nettet :)

   Slet