mandag den 23. januar 2017

Og vejret... tja-bom-bom

Vi tusser rundt med skyerne nede om ørerne for tiden - gråt i gråt (Hammershøi ville have elsket det). Indrømmet: fredag var flot! Men både før og efter har det nærmest været tåge afløst af dis.
   Man kunne tro vi nærmede os en vinterdepression, men tværtimod. Faktisk holder vi humøret højt og er oven i købet grebet af forårsfornemmelser.


Hele efteråret er gået med istandsættelse og indflytning i vores nye hus, og haven ligger ret uberørt hen, ubeskrevet som et blankt stykke papir.


Som det ses er her plads til nye tiltag. Jeg tumler med planer (naturligvis) men de er endnu ikke kommet ned på papir, så i mellemtiden har vi beskæftiget os med at rydde ud i den eksisterende - sparsomme - beplantning.


I efteråret nåede vi at klippe omkring en meter ind i den kraftige vedben, som dækker hegnet ind til naboen, men kun langs med huset. Hvis ikke vi får gjort det færdigt ender det med at hegnet vælter ind på vores grund, så det er en bunden opgave. Hegnet er ikke særlig kønt, men fremover vil vi forsøge at holde alt det grønne i skak med hækklipperen.Nu er der kommet hul igennem bagved den store ribesbusk, og fuglene har tilgivet at vi samtidig fjernede en del store grene ind mod hegnet. De sad på spring til mejsekuglerne lige så snart vi vendte ryggen til. Og genboens høns var heller ikke sene til at indtage deres domæne igen.
Det er en ren jungle at klippe sig igennem, men heldigvis findes der enkelte gode overraskelser i den tætte måtte af vedben. F.eks. juleroser og vintergækker.


Kompostbunken er vokset kraftigt i løbet af de sidste par dage, men der sker fremskridt og vi får samtidig fjernet en masse gamle visne kaprifolier og ikke mindst brombær undervejs, så det er sliddet værd. Og nu mangler der ikke meget.Se bare hvor det lysner (trods vejret)!


På lidt længere sigt lægger vi nok kompostbunken her ind langs hegnet, hvor der er skygge hele dagen, og så vil der blive en sti gennem en ny bevoksning af træer og buske. Men det er en helt anden historie, og den vender jeg tilbage til.

3 kommentarer:

 1. Hej Ulla

  Super med planer, og i har jo plads nok må man sige:)

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
 2. Måske snyder billedet lidt, men det virker stort nok når græsset (læs: mosset) skal klippes. Jeg tænker hen i retning af "skovhave" med hul igennem til den gode udsigt, men det bliver lidt henad vejen.

  God fornøjelse med dit nørderi!

  SvarSlet
 3. Det er da spændende med sådan en næsten blank have, som man selv kan sætte sit præg på.

  SvarSlet