lørdag den 9. december 2017

Gertrud Sand eller hva'

Dette er min anden jul i vores fælles hjem, og når to husholdninger bliver slået sammen til én er der jo mere end nok af alting, således også julepynt. Sidste år lykkedes det ved fælles hjælp at få reduceret mængden til 2 flyttekasser, så der er stadig rigeligt at gøre godt med.


Fidusen med at sætte store grene op i loftet og fylde dem med alt småtteriet fungerer stadig. En rød og en hvid dekoration er det blevet til, i år på krøllede pilegrene fra kolonihaven. Det hygger med disse store mobiler og bryder den lange stue op på midten.


Der er nu også ved at gå lidt Gertrud Sand i den. Kan I huske the kartoffelwoman fra "The Julekalender"? Hun rendte rundt hele december og kunne ikke finde den store kasse med julepynt, mens hjemmet alligevel dag for dag blev mere og mere ufremkommeligt af enorme mængder af julepynt. Der var ikke et sted man kunne sætte en finger uden at ramme en nisse.

Jeg er måske også gået lidt amok... Her med julehjerter af pap og gavepapir hængt på ståltråd og stukket ned mellem guldspray'ede Hortensiaer. Måske har jeg bare tid til at pynte op? I år er vi jo ikke beskæftigede med at pakke alle de andre flyttekasser ud.


Og her er et par grene med guldsager som glimrer i spejlet om aftenen.


Dette er vores pakkekalender, som er ny. Dejligt med et lille stykke chokolade til hver dag i måneden. Jeg har malet juletræet med akryl på en plade og monteret 24 små hæklede poser til lidt guf. Enkelt og smagløst - som man siger - dog ikke chokoladen.


Jeg håber I kender Astrid Lindgreens bog "Nissen". Den kommer frem hvert år fordi den er så hyggelig med sin poetiske tekst og Harald Wibergs dejlige illustrationer. Jeg elsker denne bog og har haft den med siden jeg var 2 år gammel. 

Ja, jeg tror da nok det skal blive jul i år!


6 kommentarer:

 1. Så fint med de store grenene som er pyntet med forskjellig julepynt. Vakker pakkekalender som du har laget. Koselig med ting en lager selv.
  God weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak. Jeg hygger mig med at lave så meget som muligt selv, og det må rigtig gerne være genbrug. I år har jeg faktisk kun købt chokoladen, men den er jo også vigtig.

   Mange hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Ja selvfølgelig bliver det jul, selvom Gertrud Sand ikke helt er flyttet ind, det ser fint ud.
  Husk misteltenen :)
  Mange hilsener
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Du siger noget... misteltenen! Faktisk holder jeg meget af Gertrud Sand, som sandt at sige ikke har det nemt med sin Oluf. Måske skulle man forsøge sig med en mistelten i år.

   Mange hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Rigtig dejlig hjemmeside. Hvad angår det botaniske, kan jeg kun prale med, at det er lykkedes at plante Rhododendron på vores naturgrund i Sverige. Vores favorit blandt Astrid Lindgrens jule historier, er "Kitte Gry hjælper mormor.

  SvarSlet
 4. Tak skal du ha'. Kitte Gry kender jeg slet ikke (en stor mangel) men det er da godt I kan få noget til at gro.

  Hyggeligt at høre fra dig!
  Knus fra Ulla

  SvarSlet