fredag den 2. marts 2018

Motion og motivation

Jeg forstår godt der er en vis misundelse derude i landet, hvor I slider med barfrost og bekymrer jer om de sarte vækster i haven. Sne er jo næsten helt eksotisk på vore breddegrader, og man føler sig priviligeret når den lægger sig smukt og blødt over det sort-brune landskab.


For fuglene er det ikke nemt at finde føden i en halv meter sne, og solsorte og rødhalse kan ikke spise mejsekugler som blåmejsen herunder. De må nøjes med de smuler der drysser ned og skynde sig at hugge maden i sig inden sneen dækker den til - igen.


Her er rigelig sne hos os for tiden, og bilen skal graves ud af indkørslen hver morgen. Det giver lidt opvarmning til resten af dagens dont.

Efterhånden skal man både sætte fødderne rigtigt på de glatte flader og holde øje med dynerne der hænger ud over taget. De falder jo ned med jævne mellemrum.


Sneen danner sjove former på krukkerne i læsiden, men i vindsiden er baljerne helt begravet og kun et lille havebord stikker op over snelaget.


På min arbejdsplads er der rigeligt med motion at hente både sommer og vinter. Det er nemlig en kirkegård jeg arbejder på og her skal man helst ankomme med en god del motivation for tiden.
   Her til morgen var det svært at presse sig ind ad lågen, og der gik en halv times tid med at få lavet hul igennem til parkeringspladsen. det var dog værre i onsdags da min kollega måtte kravle over kirkemuren for at komme indenfor.


Vi har en lille traktor, men den står i den fjerneste ende af kirkegården, så jeg skulle gennem metertykke snedriver for at grave den frem. På vejen kunne jeg nyde synet af mærkelige former og figurer, som slet ikke ligner de omgivelser jeg plejer at at se.


Takshækken her ligner en kage hvor konditoren er gået amok med flødeskum på toppen.


4 timers snerydning senere kiggede solen frem et øjeblik og kastede glans på kirken og driverne, og så var det weekend!


Rigtig god weekend til jer allesammen!


17 kommentarer:

 1. Hej Ulla
  Sikken en smuk kirke der ligger der i sneen. Det er nok ingen spøg at arbejde på en kirkegård, når der ligger så meget sne, men det er lidt underligt for vi andre at se de snemængder, når her er så bart. Tak for synet, smukt er det men besværligt.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er faktisk svært at tage billeder af sne. Alt det hvide løber ud i et og perspektivet forsvinder, men jeg taler sandt når jeg snakker om meterhøje driver. Og når man selv ser det hele fra 1,5 m højde virker det overvældende.
   I næste uge skulle der ikke komme så megen ny sne, så der kan vi måske få ryddet lidt mere end hovedgangen, men tøvejr skal vi stadig vente en god uge på. Tænk hvor meget vand det bliver til når det engang begynder at smelte...

   Rigtig god weekend!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Hm, de bildene kunne nesten vært tatt her ;)
  Skal si du har fått mye snø! Vi har kjempet mot snøfall etter snøfall siden jul, og jeg kjenner på at nå orker jeg ikke mer vinter. Det er mye arbeide med snø, selv om det gir god mosjon. God weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er altså også en laaang vinter du har haft! Nu må det gerne snart stoppe og gå over i forår. Det kommer jo til at tage sin tid at få smeltet al den sne, og du har jo over en meter, som jeg kan forstå.

   Held og lykke og gode ønsker!
   Ulla

   Slet
 3. Hej Ulla!
  Det ser ut som att du fått mera snö, än vi har här uppe i norr. Det är vackert men mycket jobb att skotta undan. Hoppas den inte är tung och blöt.
  Trevlig helg /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, heldigvis er det en fin frostsne som lader sig flytte, men armene er trætte alligevel. I bunden af driverne er sneen fast, og jeg tænker den ville være perfekt til at bygge iglo'er af, men det har det ikke været tid til at eksperimentere med.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Smukt smukt! Jeg tænker alligevel, at det er rart, at vi kun har et tyndt lag sne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er ikke mange besøgende vi har på kirkegården lige nu, og de kan såmænd heller ikke se hvor gravene er, så det er nok meget godt.

   Nyd dit tynde lag - det lyser jo også op!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Hej Ulla

  Her ligger der nu et par cm, det ser mere "rigtigt" ud hos dig:)

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, rigtigt føles det i hvert fald. I dag er det så begyndt at fyge fra den anden side, så nu flytter sneen rundt igen.

   God søndag!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. I har da fået jeres portion af sne... ;-) Smukt, men jeg kan godt se, at det er lige i overkanten, især når man arbejder udendørs. Billedet af den lille blåmejse er vel nok sødt :-)
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har såmænd rigeligt at se til.

   Tak for din kommentar og hav en god søndag!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Her er barfrosten gået i dybden, og så kan man jo godt ønske sig nogle cm sne. Men sne de mængder, som I har fået hos jer, må man virkelig kunne blive træt i hele kroppen af, navnlig når blæsten samtidig flytter på sneen. Når man har så meget sne, er det nok også svært at se skønheden i det, men det er altså smukke billeder, du viser, navnlig det sidste, som du kan bruge til årets julekort.
  God søndag!

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. God idé med julekortet! Jeg synes skam også det et smukt og føles rigtig frisk og godt, men der følger unægtelig nogle opgaver med.

   Hyg dig trods barfrosten. Der skulle vist komme noget sne i morgen - fra vest.
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 8. Sneen er smuk, men hold da op hvor er den besværlig.
  mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Som talt ud af mit hjerte.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 9. Hej Ulla!

  Oj, oj vilka snömängder ni har fått, det där måste vara ovanligt hos er? Det ser ut som en ganska vanlig vinter här hos oss utom i år när vi bara fått ett tunt snötäcke. Jag frågade min man igår hur många gånger han skottat snö i år -två gånger! Fast just nu snöar det och gårdagens ljumma vindar är borta.

  Ha en trevlig helg!

  SvarSlet