søndag den 25. marts 2018

Summertime and livin is easy...

Ja, sommertid har vi fået nu, og livet som haveejer er i hvert fald stadig ret enkelt, eftersom man intet fornuftigt kan foretage sig derude i haverne.
   Det er en fornøjelse at se hvordan havebloggerne graver i bunker af dejlige sommerbilleder og præsterer det ene flotte indlæg efter det andet. Jeg er på vej ud af en ordentlig forkølelse og stadig i en slags dvaletilstand, som landskabet omkring mig. De store snavsede snebunker smelter sindigt ned, men stadig hviler vintertilstanden overalt, og jeg har end ikke tænkt på at putte forårsløg i krukkerne, som stadig står med gran fra jul.
   I år kan man da virkelig godt tale om at julen varer lige til påske...

Kolonihaven er stadig kold, men vi fik dog lidt sol for et par dage siden.


Et kort besøg blot for at hente grene hjem til påskepynten.


På den hjemlige adresse er der nu kun et par enkelte snedriver tilbage og de skrumper dag for dag, men i onsdags skulle vi lige have 10 cm tøsne og fuglene er stadig glade for fodring.


Mutter spætte kommer dagligt...


... og det lille pjuskede rådyr har nærmest boet i haven i ugevis. Den graver gamle æbler, kål og andet grønt ud af kompostbunken, og beskærer nidkært ligusterhæk og vedben ved højlys dag.


Nu skal vi lige have overstået den sidste frost her i påsken, og så får vi travlt!


21 kommentarer:

 1. Ja, i år blir det en veldig sen vår i forhold til i fjor. Stakkars det lille rådyr som leter etter mat. Godt at det finner litt hos deg. Det må ha vært en fryktelig vinter for de i år.
  God søndag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ser ud som om rådyrene klarer sig igennem. Nu hvor sneen er smeltet ude på græsmarken har vi 5-6 dyr gående hver dag. Græsmarken ligger imellem en granskov og en løvskov, og dyrene flytter sig frem og tilbage mellem de to skove flere gange dagligt.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Hvor ser det vinterligt ud! Hyggeligt med dyreliv i haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi nyder ganske rigtigt dyrelivet, men kunne godt undvære de vinterlige tilstande efterhånden. Sådan har vi det vel alle nu.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Forhåbentlig er du ved at være rask. Jeg kan godt forstå, at du er i dvale. Jeg har det lidt ligesådan.
  Hyggelige dyre- og fuglebilleder - når det nu skal være vinter i marts.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, man må tage fordelene med når det ikke kan være anderledes, og snotteriet forsvinder forhåbentlig sammen med sneen.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Ja what to do, der er lidt trist det hele, jeg har dog beskåret et stort bed med roser i dag. Solen har vi ikke set, men det var lidt mildt. Her hos os har de trukket frosten tilbage, det gør ikke noget, for du har da ret i, at i år har julen varet lige til påske.
  God bedring med forkølelsen
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have! Jeg kan se du er meget flittig med dine roser og det må være dejligt at komme lidt i gang igen. Håber ikke du får en højbro lige hen over hovedet i fremtiden!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Det ser likt ut hos deg som det gjør hos meg. Så fint å høre at du tar det helt med ro fra hagearbeid. jeg synes det er godt å pusle med andre ting.
  Du har også rådyr tett på ser jeg.
  God bedring med forkjølelsen og riktig god påske!
  Hilsen fra Turid

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Du har ret, vi kan lige så godt tage det roligt nu, der skal nok blive fart på når foråret endelig kommer.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Hej Ulla
  Ja, det siger jeg også - den frost de lover nu i løbet af ugen - den skal vi lige have klaret så går vi rigtig igang!

  Ha en dejlig påskeuge

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak og i lige måde! Mon ikke det værste er ovre nu? Der bliver brug for masser af energi når det går løs, og det kræver lidt sol at få batterierne op på forårsniveau.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Hej Ulla!
  Snart blir det vår. Du har fina besökare i trädgården. Fasán har jag inte sett på länge, men hade en boende i trädgården för många år sedan. Rådjur såg jag några kvällar under fågelmataren. Igår trodde jag att det skulle vända, det var vår ute, men inatt har det snöat igen.
  Ha en fin Påskvecka /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Der kommer jo altid nogle tilbageslag lige når vi tror at nu er det vår. Håber virkelig vinteren er ved at pakke sammen, så vi kan komme i gang med alt det der venter.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 8. Har du verkligen så mycket snö fortfarande, trodde du bor på Sydjylland! På södra Gotland dit vi ska i påsk blommar snöklockorna redan i tiotusental!
  Mysigt med så mycket djurliv där på kolonilotten. I år har fåglarna verkligen behövt snälla människor som matar dem med nötter och frön.
  Önskar dig en trevlig påskhelg!/Laila

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg bor i Sydsjælland, så vi har jo fået næsten det samme vejr som det sydlige Sverige her den seneste måned, men nu er det meste sne forsvundet. Lyder dejligt med din påskeferie på Gotland! Jeg har aldrig været på Gotland, men har nydt Øland flere gange.

   Rigtig god påske!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 9. Hej Ulla!

  Ja, vad skall man säga om denna vinter som aldrig verkar ta slut. Jag brukar inte vara så otålig i väntan på våren men nu känns vintern ovanligt lång. Här ser det ut nästan likadant, ett litet men envist snötäcke biter sig fast, i trädgården händer absolut ingenting. Och påskhelgen skall bli kall. Känns som om vi väntar på Godot men han kom ju aldrig. Våren anländer med säkerhet men ingen vet när...

  En riktigt god påskhleg Ulla!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er helt enig; hvad skal man snart sige... Vi venter stadig på Godot - og på foråret. I nat får vi måske sne igen og de næste par dage kuling (12-14 m/sek.) fra øst. Så er kulden tilbage.
   I går fik jeg klippet lidt af roserne og de gamle blade af påskeklokkerne, men det er den ene times havearbejde det er blevet til i år.

   Havehumøret kommer forhåbentlig meget snart tilbage.
   Foreløbig rigtig god påske!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 10. Vi väntar alla på våren nu. Och den verkar ju ha tagit semester någon annanstans. Hoppas du får en fin påsk, även om det inte blir så varmt som vi hoppats.
  //Helene

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - og i lige måde! I påsken kan vi da hygge os med dejlig mad og familiebesøg, så det skal nok blive gode dage. Vi plejer at tage på tur og komme hjem med store buketter af anemoner, men det må vente til næste år.

   Hav det godt!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 11. Åh, hvor jeg håber det er den sidste frost her i påsken. Jeg har fået al den sne jeg gerne ville have - og mere til...især det der kom i nat - og det de har lovet natten til imorgen, kunne jeg nu godt være foruden.

  SvarSlet