torsdag den 1. marts 2018

I sne står urt og busk i skjul

Det sner på tredie døgn og snerydning er hovedtemaet både hjemme og på arbejde. Den lette frostsne fyger sammen i flotte driver og snefaner, men lægger sig i metertykke lag op ad døre og ned ad stolper, så man er ved at fortvivle. Der skal ryddes med få timers mellemrum, hvis man skal holde gangarealer fri for sne, og det bliver ved med at vælte ned.


I haven er der trængsel ved spisetiderne. 


Halemejser er bare nuttede, men gråspurvene er sandelig også velkomne. Måske kan I se hvor store og grønne knopperne er på Ribesbusken. Håber den stadig har kræfter til at springe ud når det bliver tid.


I går viste jeg billeder af krukker og baljer med dekorative runde snekalotter. I dag kan jeg ikke se hvor krukkerne står. Alt er dækket af driver, og det er et helt kapitel for sig at få bilen gravet ud af carporten, for ikke at tale om landevejskørsel med 40 km/t som absolut tophastighed.


I morgen går det løs igen med mere snerydning og man skal jo ikke glemme de grønne vækster, som risikerer at knække under vægten af sne. Det eneste gode ved snerydning er at man virkelig får varmen, men det havde været sjovere med en frisk tur på ski ud over markerne. 

Her er der vel kommet omkring en halv meter sne efterhånden, men den ligger som sagt meget ujævnt fordelt, da det stadig fyger, så vi er ikke færdige med vinteren endnu.


8 kommentarer:

 1. Det er altså helt vildt, at det er så forskelligt. Her har vi fortvivlende bidende barfrost. Der ikke engang er pæn at fotografere. Men jeg kan godt forstå at I har fået liiidt for meget. Kunne vi bare få noget af det.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Meget gerne! Jeg kan sagtens undvære det halve.
   Nu er armene ved at være lidt lange af sneskovling.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Hej Ulla

  Det ser bare så godt ud! Med de kuldegrader vi har, er det super med sne! Jo det er jo også lidt arbejde men det hører sig til og er god sund motion - og samtidig gratis isolering for de kommende blomster!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. På ægte have-nørd-vis tænker du først på planterne. Hvad med mine trætte arme og ben? Nej vel. Måske er du lidt misundelig...

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Hej Ulla
  Ja du kan godt høre, at vi tre der kommenterer her ikke har fået sne, det ville vi gerne have til vores planter, men goderne er ulige fordelt, I får for meget og vi andre for lidt.
  Jeg ser med glæde, at du har gråspurve, det har vi ikke, vi har "kun" skovspurve.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er også det jeg siger: gråspurve er ved at være udryddelsestruede, så de skal have det lidt godt hos os. Skovspurve har vi nu også, og der forskelsbehandles ikke.

   Håber I snart får lidt isolering til jeres egn!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Så mye snø dere har fått, og den er visst ulikt fordelt hos dere. Fuglene hygger seg i hagen din ser jeg, og det er godt at de finner nok mat nå. God arbeidslyst med snømåkingen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have, jeg kan bruge lidt opmuntring til snerydning. Og du har ret, det er meget ulige fordelt her i landet, og jeg bor vist på et såkaldt "udsat" sted.
   Fuglene har svært ved at finde mad nu, så vi er glade for at nogle af dem har fundet vores lille restaurant.

   Hilsner fra Ulla

   Slet