tirsdag den 12. juni 2018

Løver og andet i kolonihaven

Det gule staudebed er temmelig overfyldt med løvefod her i juni. Nogle af dem dækker for mindre planter og skal væk, men de kan komme med hjem i haven når der kommer lidt regn.


Til gengæld synes jeg de er ret fine sammen med løvehalerne, som nu har fundet sig til rette og giver en flot blomstring i år. De lysegule farver giver næsten solskin i skyggesiden af haven. Bagved halerne er tusindstrålen tæt ved at springe i blomst. Alting går så hurtigt i år... nå, det var vel ingen nyhed.


I det rosa bed har vi været nødt til at vande. Geranierne er allerede på retur, og vores sene Asters ser ud som de har fået lus, men pæonerne trives og giver materiale til duftende buketter.


Her midt i måneden har jeg endelig fået alt i jorden i køkkenhaven. I solsiden er ærtene er blevet pakket ind i fuglenet og alligevel ser det ud som om duerne finder vej ind til lækkerierne. Jeg har sået to gange i midterrækken, og venter stadig på at se nogle spirer. I bedet til højre er der gang i bladbeder og en række hestebønner. 


Buskbønnerne er også gemt væk bag fuglenet, for dem kunne vi ikke have i fred heller. Til venstre majsen som  virkelig trives i dette vejr. Både bønner og majs har jeg eftersået.


Efter de heftige angreb på ærter og bønner valgte jeg kålen fra i år, så her i skyggesiden af køkkenhaven står der nu løg og porrer.


Kartoflerne klarer sig vist ret godt og i bedet til højre har vi gulerødder, pastinakker og en række med både dild og persille. Det ser ud som om skyggesiden klarer sig bedst, men nu har vi jo også kun fået 5 mm regn i halvanden måned, så vi vander et par gange om ugen - med vandkander.


Det runde bed i midten er tilsået med forskellige blomsterfrø og morgenfruerne har sået sig selv.

John er i gang med at bygge bænke til huset, og nu er to af dem færdige. Vi skal have købt nogle tynde skumgummimadrasser, og jeg skal sy nogle betræk, men i dag lagde vi blot et par tæpper og puder, for at få en fornemmelse af hvordan det kan komme til at se ud.


Puderne var det første jeg lavede for over 3 år siden, da jeg købte kolonihaven midt om vinteren, så de har ventet længe på at komme på plads. Det er en fornøjelse endelig at se noget der ligner mine allerførste tanker med huset. 


I dag fik jeg også malet dørene første gang. Der er 12 ruder i hver dør, og da de skal males på begge sider skal der males rundt om 48 små ruder. Det skal man lige tage sig sammen til...


14 kommentarer:

 1. Hej Ulla!

  Så välordnat och prydligt det ser ut på er kolonilott, grattis till ett förtjänstfullt arbete!

  Jag har sagt det förut men jag säger det igen, er lilla stuga är så fin. Även här verkar allt så genomtänkt och välplanerat. Jag tror minsann att ägarna även besitter viss kunskap om design.

  Hälsningar

  /Gunilla

  SvarSlet
  Svar
  1. Design og design... Det er måske så meget sagt. Men jeg har da tænkt lidt over hvordan det kunne blive, og 6 kvadratmeter er jo til at overse. Men tak!
   Lige nu ser køkkenhaven meget velordnet ud, men selvom her er meget tørt, så vokser ukrudtet alle andre steder. Det er som det plejer at være.

   mange hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Så fine puter du har sydd! Åh, sånne vinduer er jo fryktelig å male, men så blir det jo også veldig fint etterpå. Flotte peoner som lyser opp.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Puderne er hæklet, og inspirationen fik jeg på en rejse til Istanbul, hvor der er så fint med Kelim-puder og tæpper på deres små kaffebarer.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Ja det med at male skal man lige tage sig sammen til, det ser pænt ud.
  Løvefod kan godt blive for meget, jeg er allerede ved at fjerne blomsterne på mine, ellers sår de sig over det hele, det vil jeg ikke have.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, du har nok ret, man burde fjerne frøene... Men nu tænker jeg også på min anden have, hvor der godt kan bruges en hel del stauder. Jeg synes løvefod fylder så godt op og klæder de fleste andre stauder.

   Mange hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Jeg har også plantet løvefod og løvehale ved siden af hinanden, fordi jeg synes, de er gode naboplanter.
  Det er et stort stykke malerarbejde, du har givet dig i kast med, men det bliver så flot. Det er et meget charmerende lille hus.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Du skal have tak!
   Og malerarbejde er jeg faktisk glad for normalt, men disse mange småbitte ruder er dog ikke det morsomste jeg har prøvet.
   Løvefod er en fin naboplante til det meste, men selvfølgelig skal de ikke overtage alt. Det gælder om at finde en balance.

   Mange hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Både løve fod og hale er sådan nogle skønne stauder og det gør slet ikke noget, at de breder sig lidt, de er begge lette at begrænse igen.
  Køkkenhaven ser fin ud og det gør huset bestemt også.
  Mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak skal du have! Jeg er så glad for de nemme stauder, og så gør det jo ikke noget de også ser godt ud.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Hej Ulla!
  Ser fint ut i stugan, känns säkert skönt att det är klart. Är så förtjust i köksträdgården, den runda formen är fin.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Jeg håber sådan vi får noget regn, for ellers sker der ikke ret meget med grønsagerne. Vi kan bare holde dem i live med vores vandkander, men de vokser ikke meget.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Hej Ulla

  Ja, majsen er da noget af det hurtigste i år, jeg har bemærket hanblomsten på en her!
  Huset er blevet rigtig fint må man sige, det ser hyggeligt ud!
  Hører i til de heldige der har fåpet masser regn idag?

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Ork nej, 2 dråber blev det til og vejrudsigten siger 2-3 mm i den næste uge, så det er en skuffelse. Hvis ikke vi havde så leret jord var det gået helt galt for længe siden. Gad vide hvornår vi får vandingsforbud her?
   - Men majsen klarer sig i varmen, også på markerne rundt omkring, mens korn og roer har det svært. Og så er det jo godt vi har det lille hus at hygge os med. Det er ikke vejrafhængigt.

   Hilsner fra Ulla

   Slet