søndag den 24. juni 2018

Midsommer Blues

Der er blevet arbejdet koncentreret i feriens sidste weekend i kolonihaven. For en uge siden fik vi 14 mm regn (JUH-HU!), hvilket bringer den samlede regnmængde op på små 20 mm siden 1. maj. Det er under en trediedel af den gennemsnitlige mængde, så det rækker jo ikke til megen vækst.


Lørdag hakkede jeg ukrudtet i køkkenhaven og søndag blev der vandet. Ærlig talt er der ikke engang grokraft i ukrudtet mere, så det var en let omgang lugning. Til gengæld fik John lov at slæbe masser af kander vand ud her til aften. Og uanset hvor meget vi vander, er det tilsyneladende kun nok til at holde urterne i live - væksten er næsten gået i stå.


Men hele haven fik faktisk en overhaling inden arbejdet kalder igen. John fik studset hækken og trimmet græsset og tilsammen fik vi styr på havegangene.


Det er jo en fornøjelse når alting ser så ordentligt ud, selvom det støver af tørke.


I staudebedene tog jeg fat med hård hånd og fik fjernet en del selvsåninger og klippet væltede geranier og løvefod væk. Det gav nogle kedelige huller i bedene, men med lidt vanding får jeg måske stauderne til at sætte nye blade - og måske blomster igen. Lidt regn fra oven ville vel nok være skønt!


På jagt med kameraet lige inden lukketid fik jeg fanget dette edderkoppespind i en asparges. Vi har stoppet asparges-sæsonen, og nu får de lov til at vokse som de vil, men det har været en fornøjelse at guffe løs de sidste par måneder.


Blåbærrene er på vej og ser lovende ud i aftenlyset...


 ... mens ribsene måske bliver fugleføde inden vi får plukket dem.


Dejligt at nå så meget havearbejde inden dagligdagen kalder igen. Også inde i huset er der sket fremskridt, men mere om det en anden gang.
   Nu vender året og vi må nyde de lange lyse aftener mens de er her. Sommeren har allerede varet et par måneder, og foreløbig ser det ud som om den fortsætter ind i juli, men hvem ved hvad der så skal ske. Får vi regn engang eller bliver det voldsomme regnskyl, som spuler jorden væk? Der er grund til bekymring, men lige nu er jeg glad for den ferie jeg har holdt herhjemme med masser af gode oplevelser og nyttige opgaver.


10 kommentarer:

 1. Det er skremmende med denne vedvarende tørken. Det er jo spesielt at ugresset tørker ut, for det er jo ikke vanlig. Synd med alt arbeidet dere har nedlagt når det likevel tørker helt ut. Det er ikke noe som klarer seg uten vann i lengden. Flotte blåbær og rips om ikke annet.
  Ha en god ny uke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det kan vise sig at være spildt arbejde med køkkenhaven i år, og det er jo ærgerligt. Men hvert år har åbenbart sine problemer, og sidste år var det sneglene der var det værste. Men jeg har ikke mistet modet helt endnu, og tænker vejret stadig kan nå at vende. Vi er jo stadig tidligt på sommeren, efter kalenderen, og skoleferien er kun lige begyndt...

   Hav det godt!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Hej Ulla

  Her har vi lige haft en uges normalsommer, og nu er vi vist tilbage til lummervarmen.
  Om ikke andet så lærer vi hvad der klarer sig uden vanding og hvad der bare skal have vand!
  Jeres have ser ellers flot ud og pænt og ordentligt som altid:)

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det samme her, og jeg har faktisk nydt "normalvejret", hvor man kunne holde ud at lave noget fornuftigt uden at gispe af varme.
   Og haven ser kun sådan ud fordi jeg tager billeder når der er ordentligt - som regel. Egentligt tosset...
   Vi lærer selvfølgelig noget om hvilke planter der kan overleve tørke, men jeg håber da ikke vi skal til at dyrke kaktus.
   I kolonihaven har vi stadig en del skygge fra naboens høje træer, og det er jeg virkelig glad for i denne sommer. Smertensbarnet er stadig køkkenhaven, for der er tilsyneladende altid noget galt (vand, tørke, snegle, duer, jordlopper eller andet). Ikke nemt at være "landmand".

   Men hav en god ny uge!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Det ser godt ud! Når vi klipper storkenæb og lignende planter tilbage, fjerner vi uvægerligt npget farve fra haven og skaber grimme huller i bedene; men sådan må det jo være. Hvis det ellers ville regne, så lukkes hullerne jo også hurtigt igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, hvis og hvis og hvis... Nå, det skal nu nok gå her.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Ja, veksten stopper opp når det blir så tørt. Her til meg er det motsatt, vått og frodig, men ikke så varmt.
  Det skal nok endel vann til for å holde veksten i gang til deg. Fin asparges, og så godt om det er!

  Ha en fin uke:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu er der altså forskel på vejret i Norden. Hvis du får for megen regn må du godt sende lidt herned til os.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Din have ser smuk ud, men det er åbenbart også tørt hos jer. Jeg tror, vi har fået 20 mm siden jul. Ikke engang sne fik vi til at væde jorden.
  Asparges, der er HELT friske er noget af det lækreste. Godt de blev til noget.
  Jeg har spist mine tre første blåbær i år. Før Sankt Hans....!!!! det er helt vildt.
  Og ribsene skal jeg plukke en af de nærmeste dage, de er helt modne. Sær sommer ;-)
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, sær er lige ordet. Vi holder os da vågne og på tæerne med disse mærkværdige vejrforhold, og det er måske ikke så tosset. Det danske vejr - og navnlig sommervejr - har vel altid været et yndlingsemne.
   Der er lang vej til modne blåbær her, og så har jeg endda hørt man skal lade bærrene sidde 14 dage efter de er blevet blå, før de er rigtig søde. Jeg er bange for fuglene ikke er helt så kritiske, og det betyder mere net-overdækning i haven. Men vi overlever nok endda.

   Mange hilsner fra Ulla

   Slet