fredag den 27. juli 2018

Kaffestuen

Hvad skal man stille op med en haveblog, når man ikke kan finde noget positivt at berette fra haven, og når det meste af ens fritid går med at vande. Faktisk er der hverken tid til at læse eller skrive blogindlæg, og når lysten så også forsvinder, må man jo prøve at finde noget andet at glæde sig over.

Mens bønderne høster hvede og raps, mejetærskere og natur går op i røg, skovbrynets bøge bliver brune og smider bladene, dyr og planter lider af tørst og vi andre kun har lyst til at opholde os foran det åbne køleskab, kan jeg konstatere at vandingsudstyr og elektriske vifter er udsolgt fra butikkerne.

Og haven passer sin dødsproces selv, kun afbrudt af mine spage forsøg på at forhale den endnu en dag, og endnu en dag, og... Kolonihaven byder egentlig kun på overbevisende mængder af bær, men de er faktisk gode!Kartoflerne kom aldrig i blomst, til gengæld var de næsten kogt inden de kom op af jorden, og årets løghøst har givet en ny slags perleløg, som er omtrent dobbelt så store som sætteløgene var. Bregnerne er visnet helt ned, høstanemoner og prydbuske er på vej i samme retning, mens jeg stadig forsøger at holde liv i Astilber, Hosta og buksbom. 
   En lang klagesang!


Men så er det jeg holder livsmodet oppe ved at pusle med kolonihavehuset, som jeg efterhånden kalder "kaffestuen". Den har været længe undervejs og har allerede stået model til mangen en god kaffetår, men nu står den endelig og ser ud som jeg allerede for 3,5 år siden så den for mig. Det er en stor fornøjelse midt i elendigheden.

I januar så husets indre ret afpillet ud:


En uges ferie i februar var tid nok til at få sat profilbrædder op på væggene:


Marts er slet ikke værd at nævne i denne forbindelse, den stod jo på snerydning tidligt og silde.


Først hen i april blev det lunt nok til at male hele huset hvidt indvendigt - - - og kaffe skulle vi jo stadig have.


I maj begyndte sommeren. Vi fik lagt gulv og startede så småt på indretningen med nogle hjemmebyggede løsninger...


... som fortsatte i juni med Johns konstruktion af 3 bænke hele vejen rundt langs væggene.


Juli er gået med opsætning af den lange hylde under taget - bemærk lige mit kitsch'ede ophæng i gardinsnore - og maling og polstring af bænkene. Madrasserne er i første omgang pakket ind i hundetæpper, og både min far og John ser ud til at slappe godt af i møblementet. 


Men så fandt jeg det helt rigtige tulipanmønstrede møbelstof, som nu er banket fast med papsøm hele vejen rundt i kanten af madrasserne på hver af de 3 bænke. Flere hundrede søm kan jeg betro jer. 


Nu er der bare dømt ren hygge i denne lille-bitte men dog ret rummelige kaffestue. Om aftenen når huset er kølet lidt af efter dagens hede, er det tid til at slænge sig i tulipanerne, tænde et par fyrfadslys og en solcelle-lampe, åbne et dejligt gammelt haveblad, som man havde glemt alt om, snuppe en småkage og selvfølgelig brygge en god kop kaffe.


Det er da en trøst i denne mærkværdige sommer!


10 kommentarer:

 1. Hej Ulla

  Alletiders at du holder humøret oppe, holder liv i haven og hygger med huset!
  For ja, det ser du flot og indbydende ud!

  Nu lover de jo regn og nogen steder ser jeg de advarer om store mængder. Nu "risikerer" vi at få en helt normal eftersommer!

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg trives ikke i denne hede, så det er faktisk svært at se det positive i varmen efterhånden. Og så er det jo det samme på mit arbejde, hvor jeg slæber vand rundt to gange om ugen...

   Men tak for din opmuntring, jeg vil med glæde se frem til en mere normal eftersommer, men skal se den før jeg tror på den. Vi har stadig kun 20 mm på regnskabet fra maj startede.

   Jeg vil nyde min weekend - og lige over!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Hej Ulla!
  Det är så fint i stugan, kan förstå att ni trivs bra där. Hoppas att det utlovade regnet kommer i morgon, nu behövs det verkligen.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak!
   JA! Vi håber og håber på regn og en dag må det jo komme.

   Rigtig god (regn)weekend!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Jeg forstår deg veldig godt, for dette været er til tider deprimerende. Jeg er heldig som har vann å vanne med, men omtrent all min tid går med tik å vanne.

  Tulipanmønsteret var veldig flott! Du har lagt ned mange timer for å få det så fint inne :)
  Fortsatt god sommer!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi havefolk forstår hinanden.
   Jeg er træt af varmen og fungerer ikke særlig godt i denne hedebølge. Tempoet er nede nær nulpunktet efterhånden, og jeg slæber mig rundt på arbejde også. Aftnerne er de bedste - lige omkring solnedgang.

   Jeg gik ind i en stofforretning med tusind ruller stof og vidste ikke hvad jeg ville have. Jeg vidste bare at hvis de havde det rigtige, ville jeg vide det med det samme. Og det blev så tulipanmønsteret der havde de helt rigtige farver. Men det er jo også fint til et havehus, ikke?

   Rigtig god weekend!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Jeg kunne mere end nemt stemme med i din klagesang, men prøver ligesom dig at finde noget positivt at trække frem, og jeg synes faktisk, der er planter, der viser, at de synes, at noget mere varrme og sol, end vi plejer at levere, bekommer dem rigtig godt.

  SvarSlet
 5. Ja, det er selvfølgelig det vi skal gøre i denne usædvanlige tid, men jeg har svært ved at se det positive efterhånden. Måske har jeg bare nogle forkerte planter til dette vejr... Næste år skulle vi måske plante palmer og kaktus, men så bliver det sikkert ikke tropevejr igen. Suk!

  Hav alligevel en god weekend!
  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
 6. Hvilken morsom beskrivelse - jeg måtte fnise flere gange. Trods den triste anledning.
  Det blomstrede stof er ret flot, og kaffestuen ser megahyggelig ud.

  SvarSlet
 7. Det er vist det der hedder galgenhumor, og hvad kan vi ellers fnise af i denne tid? Godt du kan se komikken!
  Jeg er ret sikker på min søster ville kalde tulipanstoffet for katastrofeblomstret (er det Niels Hausgaard der har opfundet det udtryk?), men det passer fint til min idé om et mellemøstligt inspireret rum, hvor alle farver er samlet på tekstilerne, mens resten af rummet er hvidt. Der mangler bare et stort lysstofrør i loftet, men det må jeg undvære (heldigvis!) da der ikke er strøm i haveforeningen.

  Hav en god ny uge!
  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet