mandag den 2. juli 2018

Hot - og flot


Det bliver bare ved og ved - det flotte sommervejr. Jeg skal vist meget langt tilbage for at kunne huske en sommer som denne, hvor varme, sol og tørke var så konsekvent. Alletiders for feriefolket, men efterhånden lidt trivielt at bruge alle aftener på at vande.


Til gengæld kan jeg nu begynde at se resultater af vandingen, og der er planter som faktisk gror og trives i denne hede. Se blot disse flotte ærter (som jeg ikke kan huske navnet på), de er ved at sætte masser af bælge og blomstrer fortsat meget dekorativt. Det er da en fin løsning med både smuk blomstring og dernæst gode spiselige ærter.


Bladbeder er en anden flot spiselig plante, som ikke er til at standse. Majs og bønner er også godt med, mens løg og porrer står lidt i stampe og kartoflerne har lagt sig ned uden at have blomstret.


Jeg er i færd med at sætte mig ind i et nyt kamera, så billederne falder lidt forskelligt ud med hensyn til dybdeskarphed og format i øjeblikket...


Bladfennikel er kommet fint igen, selvom den vist var ment som en toårig. I baggrunden strækker asparges sig i vejret og skal meget snart have en god opbinding, men så længe det ikke regner sker der nok ingen større ulykker.

Jeg har sågar fået høstet en del ribs og solbær, som er omdannet til en kraftig blodrød saft. Ren vitaminbombe!


Buksbomkuglerne blev studset for en måned siden, og er ikke vokset en millimeter siden da. 


På mange måder er det jo en nem sommer, hvor vedligeholdet er til at overse, når blot man ser bort fra det med vandet.

  


Visse udvalgte stauder får en kande vand med lange mellemrum. Det gælder f.eks. Hosta og Astilbe, mens tusindstrålen af og til får beskåret den overvældende bladmasse. Det ser ikke ud som det generer den det mindste.Nu er det tid for masser af insekter. Mariehønsene bider, svirefluerne svirer, myrerne myldrer og sommerfuglene flagrer. Her er endnu et godt måltid på vej til sommerfuglene.
8 kommentarer:

 1. Hej Ulla
  Ja det er nemt, men meget trist at se på, mon ikke vi er enige i det.
  Godt du har succes med vandingen.
  Jeg talte med en gammel mand på over 90 år, han kunne ikke mindes, at det nogen sinde havde været så slemt som i år, og han er en frisk 91 årig.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt enig! - Og man står hele tiden med valget mellem hvilke planter man skal forsøge at redde. Nu flere der havner på redningslisten des længere udsigt er der til at synke ned i sofahjørnet om aftenen...
   Jeg er ganske vist ikke 90 endnu, men mindes et par meget varme tørre somre i slutningen af 70-erne da jeg var ved at være færdig med Folkeskolen. Men jeg ved selvfølgelig ikke om det var lige så slemt som nu. Hele denne uge får vi heller ingen regn.

   Pøj-pøj med dit!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Hej Ulla

  Ja, kan man vande er der rigtig mange planter og afgrøder der virkelig har gang i væksten, og bær der er blevet modne før tiden - heroppe spiser jeg blåbær, det er nok en 3 uger tidligere.

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Efterhånden får man en mistanke om at vinteren sætter ind i september - med det tempo vi har på i år. Måske er det rigtigt at tiden går hurtigere og hurtigere?
   Men blåbær smager jo godt - på alle årstider.

   Hyg dig hinsidan!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Ja, vanning er absolutt noe som tar tid nå. Det er ekstremt tørt her også.
  Dine planter ser riktig godt ut til tross for tørken. Modne rips nå er jo veldig tidlig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det meste er tidligt - det er bare mig der halser bagefter!
   Sidste år druknede sommeren i regn og det var også galt.

   Vi må bare håbe det bedste.
   Mange hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Ja soligt och torrt är det på många ställen. Men som du säger växter det bra där man kan vattna. Mina buxbom klipptes också tidigare och har gulnat lite får de har inte fått tillräckligt med vatten.
  //Helene

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er ikke ret mange buske som kan lide at blive klippet i solskin, og det er jo svært når solen er på himlen 20 timer i døgnet i månedsvis. Faktisk ikke nemt at være haveejer lige nu...

   Håber bare det bedste!
   Hilsner fra Ulla

   Slet