mandag den 2. juli 2018

Sværmeri og flueben

Blåt i blåt står sommerfuglebusken og rækker blomsterne mod himlen, mens bladene hænger slapt ned for at sænke fordampningen.


En populær busk blandt insekter, både humlebier...


... og sommerfugle naturligvis.


De gamle hortensier begynder så småt at blomstre efter en spand vand...


... mens havens gamle dagliljer trives storartet i tørken.


Tusindstrålen er heller ikke til sinds at give op.


Jeg har fået sat et stort flueben ved nogle tidskrævende opgaver på huset. I går blev jeg endelig færdig med de sidste lister inde i huset. Det er noget værre nørkleri som kun pynter, hvis man får lavet det nogenlunde ordentligt.
   I dag gjaldt det så den hvide liste rundt om døren, som jeg længe har glædet mig til at få på plads. Og her sidder den så - og giver huset den sidste finish som det savnede, når jeg nu selv skal sige det.

14 kommentarer:

 1. Ja det er efterhånden blevet ret tydeligt, hvilke planter der kæmper for at overleve, og hvilke der nyder den varme sommer uden at lagde sig mærke nævneværdigt af tørken. Den viden kan være god at have, der kommer sikkert flere tørre somre.
  Den hvide liste var da lige den ramme, der manglede. Godt set!

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Sikken en forudsigelse tsk-tsk. Flere tørre somre.
   Synes det kan være nok med den vi har uden at tage sorgerne på forskud. Men det er da meget muligt du får ret...
   Den hvide liste var med i planen fra jeg bestemte mig for at male døren grøn. Jeg har bare ikke haft tid før nu. Men det er jo rart når tingene lykkes, ikke sandt?

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Det ble veldig fint med de hvite listene, ogvflott innramming. Fantastisk farge på sommerfuglbusken.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak!
   Sommerfuglebusken stod i haven da jeg overtog, men jeg flyttede den fra skyggen ud i solen og så voksede den sig stor og fin. Farven er jeg meget glad for. Sådan en rigtig dyb blå-lilla er nu flot.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Hej Ulla

  Ja en liste med stort og småt, som så hen af vejen bliver krydset af:)

  Vi gør os unægtelig nogen erfaringer sådan en ekstremsommer, og ovenpå sidste år som jo var en del anderledes! Flotte billeder!

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha-ha! Meget morsomt.

   Gad vide om vi skal ud i ekstremerne hvert år? Håber det ikke, men noget sker der jo med klimaet, det kan selv en blind se.
   Og billederne er vistnok blevet en tand skarpere med det nye kamera - i hvert fald dem der lykkes. Men tak!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Flot med den hvide liste. Det er tidligt, at sommerfuglebusken blomstrer, det gør min ikke endnu, men hænger det gør den.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ak ja, hvad hænger ikke efterhånden. Eller som min læge sagde da jeg konsulterede ham lige inden han gik på pension: "alting synker jo". Hvor fik han ret!
   Jeg synes også det går alt for hurtigt med blomstringen, men jeg tænker de fleste vækster skynder sig at formere sig inden de dør af tørst. Sikken en udsigt.

   Nå, men hav det godt alligevel.
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Hvor er dit hus altså sødt. Og flotte billeder, du har taget, af især sommerfuglebusken med bien. Nogle ting trives heldigvis nogenlunde eller ligefrem godt her i tørken.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Glæder mig til at blive færdig indendøre, så vil jeg vise flere hyggelige billeder (synes jeg selv).
   Ja, vi får sorteret fårene fra bukkene i denne sommer, som endda stadig kun er i sin vorden. Men næste år står vi måske i vand til knæene, og så skifter billedet atter.
   Dejligt indlæg du har lavet om appelsintagetes! En yndlingstagetes her hos os også. Jeg såede direkte i en krukke udendørs i maj, og de er også ved at blomstre nu, så nogen gange kan det godt virke som en stor omvej med forspiring. Men bare det lykkes, så bliver man jo glad.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Åh, så nydelig sommerfuglbusken din er. Det er en plante som ikke tåler klimaet hos meg, så jeg blir helt bedåret når jeg ser den andre steder hvor den trives. Skulle gjerne hatt en slik sommerfuglmagnet :)

  Det er nok tøffe tider for de plantene som ikke er skapt for varme og tørke nå, men også en stor kontrast til sommeren i fjor. Jeg vet ikke hvordan det var hos deg da, men her regnet det jevnt og alt var sent ute. I år er det stikk motsatt. Tja, jeg foretrekker nok varmen i år:)

  SvarSlet
 7. Sommerfuglebusken er helt almindelig her i hver anden have, og den sår sig alle mulige steder, men så er det ikke sikkert blomsten har samme farve. Jeg har lagt mærke til at lavendel tiltrækker enormt mange sommerfugle netop nu hvor den blomstrer, så det var vel et meget godt alternativ. Men ellers er det jo også godt at rejse ud i verden og se noget nyt engang imellem, eller?

  Vi havde en elendig sommer i fjor: regn, rusk og kølighed, så den har nok svaret til din. I år mangler vi simpelthen bare vand. 20 mm på to måneder er usædvanligt lidt, og jeg frygter vi får vandingsforbud inden længe, men solen - den kan vi jo godt lide!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
 8. Sjovt, at din appelsintagetes også blomstrer - og jeg her helt enig: Det med forspiring er nogle gange noget opreklameret ;-) Det frister bare sådan i vintertiden :-)

  SvarSlet
 9. Vackert litet hus ni har fått klart nu. Torrt och varmt är det stora samtalsämnet nu. Inget regn i sikte här de närmaste 10 dagarna heller.
  //Helene

  SvarSlet