mandag den 27. august 2018

Haven kommer igen

Det har regnet siden i morges og vi er vel ved at nå op på 10 mm i regnmåleren, så august nærmer sig regnrekord for denne sommer med 70-80 mm. Og haven er ved at komme tilbage i sin normale form.
   Græsset er på vej pletvis, men pletterne vokser sammen med tiden, og nu har græsslåmaskinen været i funktion et par uger i træk.
   Vi har haft lidt regn i lørdags også, men søndag var en fin, frisk og klar dag - næsten som en septemberdag, og vi fik lavet en del nyttige gøremål.

  

Jeg startede jo på et staudebed tidligt på sommeren, da jeg havde fået en farvebælg forærende, og trods de svære odds i sommerens løb er der da ved at være god groning i det meste, og jorden er næsten dækket af plantevækst. I starten lagde jeg et lag græsafklip mellem stauderne, og det har virket rigtig godt, men det var også det sidste græs vi fik klippet på denne side august. 
   Farvebælgen står her stadig i forgrunden med de samme to skud den havde fra starten, men de er vokset en del. Bagved er den brogede pileurt (Painters Palet) blevet fin og stor, og til højre for den er to Geranier (Rozanne) vokset sammen og stikker deres blå blomster frem imellem de andre planter. 
   De blå Bacopa Er mere eller mindre gået til i den stegende sol, men én er tilbage. Den står godt i skyggen af pileurten og dækker efterhånden en halv kvadratmeter.


Tre pænt store lavendeler er kommet til, og i går tilførte jeg en god portion frøplanter af en lysegul Scabiose jeg har i kolonihaven. Problemet er at jeg nok snart må til at udvide bedet, hvis der skal være plads til det hele, men det var jo også meningen fra begyndelsen. Faktisk er planen at dække hele skråningen op til huset med stauder og græsser, så der er en masse gravearbejde foran mig.  


Men her kan man se hvordan bedet er vokset til fra juni til nu.


En lille laurbærbusk er så forvirret at den sætter nye blomster selvom den allerede er fuld af sorte bær.


På terrassen er der gang i Georginer og morgenfruer, mens drivhuset bugner af agurker og grønkål.Vi har én agurkeplante i det lille plastikdrivhus, og vi har sandelig ikke manglet skoleagurker de seneste par måneder. Vi har guffet agurker på alle måder. Et par grønkål, som jeg ikke lige kunne finde en plads til har snart overtaget det hele, og de har undgået kålsommerfuglene bag nettet, så de er super flotte. Nede i højre hjørne slynger en argentinsk basilikum (som smager dejligt af citron) sig rundt. Den er meget nem at tage stiklinger af, så der kommer en med ind i vindueskarmen til vinter. 


Ja, sådan er status i haven her hvor sommeren går på hæld. Stadig nok at tage fat på, men også tid til at nyde det der er kommet ud af denne sommers hede. Bliver spændende at se vandregningen for året...


Ingen kommentarer:

Send en kommentar