mandag den 21. januar 2019

Vinter sysler

Egentlig er vinteren velegnet til anlægsarbejde, for her midt i den mørke tid er der jo ikke så meget vedligehold, og så har man tid til at grave og flytte om. Men nu ser det ud som om vi kan skyde en hvid pind efter den slags en rum tid fremover. Foreløbig er der varslet vinterkulde i de næste 3 uger.


Jeg havde tænkt mig at flytte rundt på krydderurterne da vi var i kolonihaven i går, men spaden sprang lige tilbage i hovedet på mig da jeg forsøgte at få den i den bare jord i midten af køkkenhaven, så vi fik blot luget lidt græs i havegangen.


Genboen havde beskåret sin Magnolia hvilket gav et ordentligt bundt grene med hjem til drivning.


For en uge siden hentede vi tang i store sække på stranden ved Roneklint. Her kan man køre næsten ned til vandet, så det er nemt at slæbe sækkene op i bilen.


Det gamle fyr på Roneklint var brændt ned til grunden i juleferien, og det var helt forfærdeligt at se på. I ruinen lå smeltet glas fra ruderne, så det må have været et ordentligt bål. 
   På billedet til højre kan man se hvordan det plejer at se ud. Vi håber det bliver genopført selvom det ikke mere fungerer som fyr. De senere år har det rummet en lille udstilling om fyret og skansens historie, og en planche med det fugleliv man kan forvente at se på stedet. Og apropos! Hvor skal svalerne nu bygge deres reder til foråret?


Nå, men tilbage til kolonien, hvor vi fik dækket asparges-bedet med en god tang-dyne.


Vintersysler går i et helt andet tempo end sommerens knokleri. Heldigvis!16 kommentarer:

 1. Hej Ulla

  Ja det går noget langsommere - og dagene er jo også ret meget kortere!
  Alletiders i fik tang med - det er nok det mest jordforbedrende jeg kender! Og så er det så langtidsvirkende 2 og 3 år synes jeg det er allerebedst!
  Det er et supergodt tidspumnkt at få skuffet og renset stier, jorden er smattet lige over frosten:)
  Mon ikke de bygger det flotte fyrtårn op igen?

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at høre du har gode erfaringer med tang. Her har vi kun brugt det et par år, så vi har måske det bedste i vente, selvom vi ikke graver det ned. Når det gælder asparges skal rødderne ikke forstyrres for meget.
   Græsset gror vist hele året - i hvert fald rapgræs - så det er altid godt at høvle det lidt ned. Og ellers kan man jo bare nyde den stille midvinter.
   Håber virkelig vi får fyret igen, men det er vist en kommunal opgave(!)

   Hav det godt i kulden!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Så dyktige dere er som får gjort sånt nå. Det høres nesten uvirkelig ut å jobbe i hagen nå, for her er det -12 og 30 cm med snø ;)
  Så trist med det flotte fyret, men får håpe at det blir satt opp på ny.
  God aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen så har du da en god undskyldning for at slappe lidt af. Bare nyd din "vinterferie"!
   Vi må vente og se med fyret, men vi savner det allerede, for det var så karakteristisk i landskabet.

   Hav det godt!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Ja man når en masse om formiddagen og tror man kan en masse om eftermiddagen osse og så dækker sneen det hele når man vil ud efter frokosten. ak ja.
  Jeg håbe da fyret bliver genopført. Det er synd sådanne gamle kendetegn forsvinder.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er meget enig! Her fik vi sne i går, men det er ved at være væk igen. Der er vist dømt vinterpause.
   Og ja, vi krydser fingre for fyret.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Ja man når ikke så meget på denne tid, men man er glad for det man når 😀
  Jeg forsøgte at luge lidt i dag, men jorden var frossen, så det måtte jeg opgive.
  Synd for det fine fyr, vi må håbe det kan lade sig gøre at genopbygge.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er nok ikke så meget at gøre den næste tid, og så kan man da holde have-fri med god samvittighed.
   Det er så mystisk med fyret. Det er åbenbart brændt ned uden nogen har set det, og det ligger jo også ret øde her om vinteren hvor der ikke er liv i sommerhusene. Men det må jo genopføres.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Trist med fyret, jeg håber, at det bliver bygget op igen.
  Det er ikke til at arbejde med jorden, når den er frosset, så bliver der en hvilepause igen. I øvrigt bliver det hurtigt for koldt at være derude, synes jeg.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, i går fik vi den første sne og det var sådan set ok, men ellers er det en rigtig fugtig-kold luft, og den indbyder ikke til lange ophold i haven.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. De røde kaffekopper springer lige i øjnene. Det ser så hyggeligt ud, og vinterens havesyslerier kræver lidt at varme sig på. Fint med en tangdyne til planterne, den vil de takke jer for.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Både vi og planterne har vist godt af lidt at varme sig på i denne tid. Jeg var ellers så glad for snevejret i går. Det gav lidt lys mens det varede, men er forsvundet igen. Nu skal vi bare igennem den kolde tid uden overanstrengelse, ikk?

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Hej Ulla!
  Så bra att kunna hämta tång till trädgården, men det ser kallt ut på stranden. Synd om fyren, den såg ut som ett fint landmärke. Stora fina magnoliaknoppar, det blir fint när de slår ut.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også koldt, men ikke rigtig vinter som i det nordlige Skandinavien endnu. Vi håber vores kommune får råd til at genopføre fyret som er et vartegn for stedet.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 8. Jeg havde også lidt, jeg skulle have gravet op, og gik i gang med graveskovlen - og glemte at jorden var frossen...
  Jeg skal have hentet tang...!! Jeg ved, at Karsten ikke skyller, men bare bruger det, som det er. Det lader til, at I gør det samme. Jeg vil også lægge det oven på jorden. Her er ikke plads til nedgravning ;-) god vinterbeskæftigelse.
  Synd med fyret.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi bruger tang på aspargeserne og de er jo strandplanter, så de kan sagtens tåle lidt salt. Jeg har ikke erfaring med roser og den slags. I øvrigt er det brakvand her omkring så jeg tænker ikke saltkoncentrationen er voldsom, men ellers kan man lade det ligge i haven en tid og lade regnen gøre arbejdet - det har jeg da hørt om.

   God fornøjelse!
   Hilsner fra Ulla

   Slet