lørdag den 11. januar 2020

Ingen vinter - endnu

Efter et lille besøg i kolonihaven i formiddag kan jeg konstatere at både hus og have står som det plejer, og på trods af megen regn er der hverken oversvømmelser eller skader at se.
   Det er jo dejligt, og betyder bare at tagrender, nedløbsrør og dræn virker.


Alt det grønne ser fint og frisk ud og mosset står højt og saftigt.
De røde kornelgrene står flot foran laurbær,


og det nye paradisæbletræ er allerede overgroet med lav,


mens tulipanerne i murerbaljen så småt stikker næserne op,


og kirsebærkornellen lægger an til blomstring med store knopper.


Faktisk ligner det forår, og billederne kunne godt være fra marts måned. Jeg er efterhånden tilfreds med vandbalancen og tænker på om det overhovedet bliver vinter i dette nye år. Lidt frost ville jo ikke gøre nogen skade...27 kommentarer:

 1. Hej Ulla

  Ja, det ser da rigtig OK ud.
  Frosten er bare så god til at findele jordklumper, men endnu er der intet i prognoserne...

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Også sneglene ville have godt af en ordentlig omgang frost...

   Ha det godt selv!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Ja, spierne vrimler op. Det er liige før hønsene ikke får lov til at komme ud i haven mere, for de laver temmelig meget ravarge allerede nu. det er alt for tidligt.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det bliver lidt kedeligt at være spærret inde hele vinteren, hvis man er vant til at gå og skrabe i jorden og finde spændende ting at spise. Stakkels høns...

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Ja, det kunne godt ligne en martshave.

  SvarSlet
 4. Det ligner helt klart på vår hos deg. Det ligner det snart her også, for det regner og blåser her. Koselig å se tulipanspirer, og så flott farge på kornellgrenene. De lyser opp i det grå været.

  SvarSlet
  Svar
  1. I Danmark er det ikke usædvanligt med mildt vintervejr, men det må være mærkeligt for dig. Jeg er bare lidt træt af det grå og våde vejr nu og kunne godt bruge lidt rigtig kulde til en forandring.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Det må være dejligt at komme ud i kolonihaven og konstatere, at det hele virker. Planterne ser jo bestemt ud til at have det godt. Det kunne sagtens have været martsbilleder. Skal vi have vinter i år, må den gerne komme nu.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var det også. Endnu ser planterne godt ud, men det kan godt gå hen og blive lidt for fugtigt og alt for hyggeligt for snegle og sligt.
   Og du har ret, det er nu vi gerne vil have vinteren overstået, men tror du der er nogen der lytter til os?

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Det er lidt skræmmende, at frost og sne næsten altid efterhånden først kommer i marts. Alt kommer for tidligt op, årstiderne flyder en den grad sammen. Det er jo netop det, der er charmerende ved de skiftende årstider her i landet.
  Men godt at alting virker som det skal, det må I glæde jer over.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Og det gør vi også - glæder os over det der virker.
   Men det kan hurtigt give bagslag hvis foråret kommer for godt i gang inden vintervejret tager fat. Vores beplantning er jo ikke så eksotisk, men du må da være lidt nervøs for de sartere vækster.
   Men der er ikke meget vi kan gøre andet end at vente.

   Hav det godt!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Ja, det ligner marts. Fuglene pipper også nogle dage. Stakkels natur. Den har svært ved at følge med den hurtige temperaturstigning.
  Hvad er den brune kugle lavet af? Den ligner noget ribis, men de smider da bladene...
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det er bare nogle almindelige bøgeplanter, der blev til overs fra en hæk, og de er netop ved at nå en passende størrelse og tæthed i år.
   Vi fodrer fugle i haven hvert år, men i denne vinter ser vi næsten kun grå- og skovspurve, mens alle mejserne tilsyneladende klarer sig selv. Tror der er kuk i rejseplanerne for fuglene i dette underlige vejr, og måske trækker de slet ikke så meget som de plejer.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
  2. Uha! Havde nær glemt at dit "Hva dælen..."-indslag har givet mange gode grin og dejlig underholdning - og selvfølgelig også oplysning og dejlige billeder.
   Tak! Du sætter ofte ord på det jeg kender så godt, men hvilke ord...

   Slet
 8. Ja, det er ikke meget vinter, vi har haft indtil nu, og jeg håber på sne og frost, men det sker vist ikke foreløbigt. Det kunne godt ligne en martshave. Hilsen Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi trænger vist alle til at mærke årstidernes skiften. Det er jo det vi er vant til, og også charmen ved at bo hvor vi bor. Kan være det hele kommer væltende i marts som det gjorde for et par år siden...

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 9. Hej Ulla!
  Det liknar inte en vinterträdgård, här har vi också ovanligt varmt för att vara januari. Termometern visar +8, solen tittar fram genom molnen, igår blåste det så det knakade i huset, och regnet smattrade mot rutan inatt. Inte riktigt vad vi är vana vid om vintern.
  Din koloniträdgård ser grön och fin ut. Gillar dina gröna klot.
  Ha en fin söndag /Marika

  SvarSlet
 10. Tak skal du have!
  Det er det samme vejr vi har her, og man mærker ikke at dagene bliver længere, når det er så molnigt hele tiden.
  Det kan være vi får vinter senere, men det kræver nok at vinden går i øst over en længere periode. Man skal jo rigtig langt mod øst for at finde kulden.
  Vi må bare hygge os indendøre og glæde os til det bliver enten vinter eller vår.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
 11. Hej Ulla! Ser hur fint ut som helst i er prydliga koloniträdgård. Att vattnet dränerats bort känns säkert skönt att få bekräftat, vatten kan ställa till ett elände både när det blir för mycket eller för litet. Svenskt "lagom" är bra!
  I Stockholm har körsbärsträden börjat blomma, normalt sker det i april. Lär inte bli några bär för pollinatörerna sover sin vintersömn. Troligtvis kommer de att frysa sönder för visst måste det komma något som åtminstone liknar vinter även i år?

  Ha det så gott!

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har faktisk ikke haft ordentlige vanddepoter siden den skrækkelige sommer for et par år siden, men jeg tror vi er ved at være med nu. De sidste mange måneder har givet meget regn, specielt i Jylland. Her i den østlige ende af landet er det som du siger mere "lagom" - dejligt ord!
   De træer jeg plantede for 1,5 år siden har haft svært ved at komme i gang, men nu håber jeg der sker en hel masse til foråret.
   - Og selvom der ingen kirsebær kommer i Stockholm dette år, så glæder folk sig nok alligevel over de blomstrende træer her midt i vinteren. Man bliver i bedre humør når man får en uventet gave.

   Mange hilsner fra Ulla

   Slet
 12. Det sker faktisk oftere end vi går og husker, at januar starter mildt...og vi først får sne/vinter i slutningen af måneden...nogle gange først i februar. Jeg ved det, fordi jeg lige har læst gamle indlæg på min blog i dag, netop om sne eller mangel på samme i januar måned.
  Der er altså stadig håb om snevejr i januar. Meget ofte er vi forbi d. 20. før der sker et vejrskifte.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ganske sikkert ret, ligesom foråret her i landet som regel er tørt, mens høsten er våd, og hvert år bliver vi lige forbavsede:)
   Forstår godt du læser gamle indlæg på din egen blog. Du er jo i gang med et meget interessant tilbageblik, som er ret underholdende at følge med i, men sikkert temmelig arbejdskrævende.

   God arbejdslyst!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 13. Hej Ulla,
  Hvor ser det godt ud i din vinterhave. Jeg er vild med alle de formklippede buske du har. Nu må vi se efter i næste uge. det er jo stadig mildt. Frost og sne har nok lange udsigter endnu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg bliver gladere og gladere for de stedsegrønne planter år for år. Det kan godt være vi skal vænne os til mildere klima, men der er trods alt stadig overvejende brunt det halve af året, og det grønne lyser op så man ikke sygner helt hen i den mørke tid.
   Hvert år må vi døje med bekymringen for at vinteren kommer så sent at den ødelægger mange nye spirer og skud. Det er åbenbart et vilkår for havefolket, men hvert år bringer alligevel glæder og overraskelser, for planter kan jo tåle meget.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 14. Det er flott å se så mange grønne og fine busker i din hage. Danmark har mye mildere vintre enn vi her sør i Norge, men forstår vel at dere har det mildere enn normalt nå.
  Her er det mange varmegrader, ikke frost og grønt slik som dere. Helt unormalt.
  Får lyst til å begynne i hagen, men det er altfor tidlig.
  Ha en fin helg, Ulla!
  Hilsen fra Turid

  SvarSlet
 15. Vi har det mildere end vanligt, men der kommer nok noget frost - engang. Men lige nu har jeg faktisk også lyst til at begynde havearbejdet, for det begynder at trække i den gamle cikushest:)

  Hav en dejlig weekend!
  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet