søndag den 2. februar 2020

Mere af det samme

I dag fik vi pillet lyskæden af juletræet, for selvom det stadig er hyggeligt med lys om aftenen i haven, så føltes det som juletræet havde overskredet sidste salgsdato. Og ved et tilfælde opdagede jeg at tulipanerne i murerbaljen var ved at løfte julegrisene op over hovedet, så de måtte også væk. Men grangrenene som isolerer sartere vækster i krukker og bede får lov at ligge februar med - i hvert fald. Man kan jo ikke vide om det skulle blive vinter lige pludselig.Endnu er det forår, om jeg så må sige, og nu er påskeklokkerne sprunget helt ud.Jeg sad ved vinduet med min frokost og nød lidt sollys i haven.


Spurvene skulle også have frokost, og de kommer altid i flok. De samler sig i kirsebærtræet eller hækken og styrter frem på et fælles signal, propper sig med kerner og hurtigt væk igen. Frem og tilbage nogle gange, og så er der pause en halv times tid, mens de slår mave eller hvad de nu gør.


På denne årstid er de ualmindelig godt kamuflerede - både gråspurve og skovspurve.


Den gule troldnød er god til mellemlanding.


I dag var fuglelivet ret ensformigt, men så kunne jeg glæde mig over at jeg har fået fjernet en del græs fra flisebelægningen, og vejret var da også ret pænt.


På denne enestående dato - 0202-2020 - burde jeg måske have foretaget mig noget ekstraordinært, men faktisk er det bare skønt at tilbringe en fredelig søndag i vindueskarmen.15 kommentarer:

 1. Det er godt å høte om flere som har hatt lys på ute i hagen, for det har jeg her stadig vekk. Med hvit snø på bakken gir det nesten julestemning her :)
  Godt å se påskeklokker, primula og snøklokker hos deg!
  Hos deg ser det virkelig ut som vår.

  SvarSlet
  Svar
  1. Måske får vi lidt frost i morgen, men ellers ser det ud som det har gjort i flere måneder. Det hjælper dog når solen titter lidt frem.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Hej Ulla

  Dejlige forårsbilleder - jo det langsomme forår ser ud til fortsætte, og foreløbigt uden ulykker:)
  Flot flot billede med vintergækkerne!

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Det ser mere og mere forårsagtigt ud.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Flot primula - jeg kan ikke få den sort til at gro. Er jeg misundelig? Jeps!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ok. Så har jeg da opnået noget:)

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Vi må sige med Kaj Munk: Foråret så sagte kommer. Hvor er det dejligt at se forårsbebuderne igen, enten det er fra vindueskarmen, eller man tager gummistøvlerne på og går en tur derude.
  Vintergækker, ingefær, lidt mos og en smuk sten - enkel og meget smukt.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det blev et fint billede, og så er det selvfølgelig taget i det mest rodede hjørne af haven.
   Jeg nyder haven både indefra og udenfor, men sidder dog ikke stille derude - endnu.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Så fine aurikler. Desværre tror jeg mine og osse de alm primula er forsvundet i denne skøre vinter. Men det kan da være de kommer senere, håbet er lysegrønt.
  Det er altid sjovt at kunne iagtage fuglene ved foderpladsen. Både deres vaner og kævlerier. Det er en fin buet bed du har lavet foran terressen.. Det giver en god vinkel udad.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have!
   Her har alle primula blomstret uafbrudt det sidste par år, så der er da noget som føler sig hjemme. Jeg er jo glad for det der kan og vil selv, men det overgår klart mine forventninger med alle disse blomster.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Hej Ulla!

  En supermild av snödropparna bland de variegerade bladen!

  Visst är det trevligt med fågelmatningen vid denna tid på året. Här är det mycket fåglar också men mest mesar, artfattigt mot vad det brukar vara vilket antagligen beror på den varma vintern, fåglarna hittar mat i naturen. Men vi får glädja oss åt de besökare som ändå kommer.

  Hälsningar
  /Gunilla

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi glæder os over det vi har. Jeg tænker at de fleste mejser selv kan finde deres mad i denne milde vintertid.
   Billedet af vintergækker(snödropper) blandt ingefær-blade ser meget fint ud, og sandheden er at de helt selv har arrangeret sig i det mest ukultiverede hjørne af haven:)

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Hej Ulla!
  Visst är det trevligt att följa fåglarna, jag har mest blåmes, talgoxe och sparvar. De är inte här alla dagar, de hittar nog annat att äta. Det blommar fint i din rabatt. Bilden på snödropparna är mycket vacker.
  Ha det bra /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak!
   Vi plejer at have mange forskellige mejser her om vinteren, men intet er som det plejer... Til gengæld må vi glæde os over blomster i vintertiden.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 8. Her har jeg en enkelt eller to solsorte....og det er vist det.
  Nå ja...og så er der duer og skader...suk..... Nogle gange får jeg besøg af en musvit eller to...og en rødkælk, men det sker ikke ret tit.

  Det er dog nok ikke så underligt, da her er mange katte. Mine egne katte er i den indhegnede del af haven - og det ved det fleste fugle godt...derfor nøjes de med at sidde i rønnebærtræet/på hegnet, hvor kattene ikke kan nå dem.

  Men - der hvor jeg fodrer fugle, går der desværre ofte en kat forbi, så...

  Når der kommer flere insekter plejer der dog at dukke lidt flere fugle op, så det håber jeg også bliver tilfældet i år.

  SvarSlet