fredag den 13. marts 2020

En mærkelig tid

Landet, Europa og verden stander i våde, og man kan vel godt sige at globaliseringen her har vist sin grimmeste side efter en åndssvag lille Corona-virus fra et fiskemarked i Kina har trukket stikket ud af de fleste menneskelige aktiviteter
   Jeg har også lagt mig med symptomer, og må nøjes med at studere foråret gennem ruden.

Men før jeg lagde mig fik jeg et par billeder i kassen, blandt andet af kirsebærkornellen i kolonihaven, som stadig står fint med sine gule blomster. I år ser det ud som om der er sket en mærkbar fremgang med denne busk, som blev plantet for 5 år siden. Nu tror jeg den er etableret for alvor, i hvert fald er blomstringen nærmest overdådig i forhold til tidligere år.På hjemmefronten fik jeg plantet alle jordbærplanterne om i frisk jord, men de står stadig i deres vinterhi i drivhuset og venter lidt endnu på at komme på plads på jordbær-reolen. Det stormer jo stadig af og til og nattekulden er heller ikke afblæst, så vi når det nok. 

Murerbaljerne fik en gennemgang og tilført ny liv i form af jord og hornvioler. Nu kan de nok holde frem til sommerblomstsæsonen. Tulipanerne er rigtig godt med og ser ud til at hygge sig i spanden. Det er de tiloversblevne fra kolonihaven, så det bliver sikkert en broget flok.


Rosmarinen blomstrer ganske diskret. Man skal tæt på for at se de små lyseblå blomster.


Fra min plads ved vinduet kunne jeg forleden iagttage min havemand da han slog græsset for første gang i år, endda med en ny græsslåmaskine. Her første gang er slåhøjden ganske høj og alligevel var der en synlig forskel, da det tykke saftige græs blev jævnet.


Fra vindueskarmen har jeg ellers udsigt til store fugletræk, og nærmere huset er der fuld gang i redebygning hos mejser og spurve. Et par tårnfalke har muset over plænen nogle gange, et par flotte røde glenter har været forbi, og en flok silkehaler tog pæretræet i brug et par aftener. Haven grønnes ganske langsomt imellem byger og stormende kuling og et par halemejser har vistnok slået sig ned i vores have.
   Verden er ganske sikkert af lave, men naturen lader sig ikke påvirke af vores smitsomme sygdomme og faldende aktiekurser. Heldigvis!18 kommentarer:

 1. Jeg håper da inderlig at du ikke blir syk. Her går det også i "vanlig" influensa, og den er da ille nok. Uvirkelig å se at det klippes gress hos dere, for her fikk vi 1 cm med snø i dag :)
  Plutselig var verden hvit igjen. Nå lengter jeg veldig etter vår og blomster! God bedring!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Marit!
   Om det er vanlig influenza eller Corona er sådan set lige meget, for nu bliver man kun testet, hvis man er rigtigt syg, og det er jeg ikke. Men jeg satte mig selv i en slags karantæne med det samme af forsigtighedshensyn.
   Og du glæder dig stadig til rigtigt forår, mens den forhåbentlig sidste sne forsvinder... Det går dog fremad, og 1 cm er bedre end 1 m, ikke sandt?

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Håber som sagt ikke at det er Coronaen, der plager dig, men i disse tider ved vi ingenting udover, at Danmark er lukket ned, og at vi skal passe på hinanden, og ikke mindst lade være med at hamstre, desværre er der mange, som ikke hører efter.
  Min cornus mas var også længe om at komme i gang med blomstring, jeg vil næsten sige, at du er heldig, at din blomstrer så fint efter 5 år. Min gror bare vildt og ny blomstrer den også, men ikke tæt som din. Bent har også slået noget af vores græs, men der hvor der står vand, varer det nok længe endnu.
  Rigtig god bedring

  SvarSlet
  Svar
  1. På en måde ville det jo være fint om det var Coronaen, for så kunne jeg opbygge noget immunitet, men nu om dage kan man ikke engang blive testet, hvis ikke man er alvorligt syg - og det er jeg ikke.
   Tror hamstring er en slags refleks for mange (tænk bare på hvordan der ser ud i supermarkederne ved påsketid!) og måske kalder enhver nødsituation på de dybeste instinkter. Tænker det ebber ud efterhånden.
   Måske er sådan en Cornus Mas bare en langsom starter. Min står i skyggesiden af haven, men på denne årstid er der jo ikke megen skygge. Din gror og min blomstrer, og måske er det bare et spørgsmål om placering?
   Tak skal du have!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Hej Ulla

  Globaliseringen har givet så meget - bla mange af de planter vi beundrer i vore haver. Og ja, der er bestemt også en bagside!....

  Sikken flot rosmarin - mit yndlings-krydderi:)

  Jeg ønsker dig god bedring og en dejlig weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak!
   Ja, globalisering er som så meget andet et tveægget sværd, det har du da fuldstændig ret i. Det der nok har overrasket mest er den hast tingene udvikler sig med.
   Rosmarin er et dejligt krydderi, og det er jo også dejligt den ser så godt ud. Den ene plante er blevet en tæt lille busk på 40 cm den anden er denne velvoksne sag med 1 m lange skud - og blomster. Anede ikke de ville blive så forskellige.

   Rigtig god weekend til dig!
   Ulla

   Slet
 4. God bedring! Det er forhåbentlig ikke corona.
  Det ser ud til, at din kirsebærkornel er godt på vej til at blive en smuk busk. Jeg synes, det er så svært at beskære dem, så de får en harmonisk vækst. Sidste gang, du viste billeder af din rosmarin, gik jeg ud og så til min. Den stod også med små lyseblå blomster. Jeg tror ikke, jeg havde opdaget blomstringen, hvis ikke du havde gjort opmærksom derpå.
  Det er så hyggeligt, når man går i haven og hører trækfuglene flyve over.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Det er sikkert ikke farligt, for jeg har det rimeligt godt, men for alle eventualiteters skyld...
   Jeg er ikke nået til beskæring endnu, for den må godt begynde at vokse lidt først, men tænker den skal stammes lidt op, hvis den tager fart.
   Sjovt med din rosmarin! Jeg har også brugt haveblogs på den måde - til at opdage ting som jeg ikke selv havde set. Så har vi da nytte af hinanden.
   Ja, fuglene er ikke i tvivl om foråret, men hvad kan de små spurve og mejser egentlig fodre deres unger med på denne tid? Jeg har ikke set nogen insekter endnu, og der skal meget til at opfostre et kuld.

   Håber det hele går!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Hej Ulla!
  Otroligt hur fort det sprider sig över jordklotet, och vi får uppleva begränsningar i vår vardag. Hoppas det är en vanlig förkylning och att du kryar på dig. Gräset ser verkligen grönt och frodigt ut.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det har også overrasket mig hvor hurtigt det går. Og nu lukker Danmark helt ned, som om vi var i krig (Corona-krigen?).
   Jeg skal nok blive frisk snart, men det er lidt ærgerligt nu hvor vejret faktisk ser ud til at blive bedre.
   Her har græsset vokset hele vinteren, så man kunne sikkert godt have slået det allerede i januar og februar, men der satte vi altså grænsen.

   Hav selv en god weekend!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Kornellen er en dejlig forårsbebuder. Bare jeg havde noget ledig plads i haven.
  Hvor er det grønt hos dig med det saftige græs. Fin udsigt til en arbejdende mand ;-)
  Rigtig god bedring - hvad det så end er. Forhåbentlig fredeligt.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, som Storm P. sagde: "Jeg elsker arbejde. Jeg kan sidde og se på det i timevis".
   Tak for de gode ønsker!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. En kirsebærkornel er bare så smuk her i det tidlige forår. Vores har adskellige år på bagen, ca 36 år, og den er stammet op som et lille træ. Pragtfuld i foråret. En stor lysegul sky..
  Stæren knirker og solsorten synger. Mejserne kævles om redekasserne.. Det er en stor lydkulisse i haven nu, så dejligt... Når man er i haven glemmer man alt det corona.
  God bedring. forhåbentlig er du hurtigt på stikkerne igen.
  hilsner gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejlig beskrivelse af livet i din have! Glæder mig til kornellen kommer i vej, men 36 år er nok i overkanten. Min må gerne tage sig sammen snart.

   Tak skal du have og pas på dig selv!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 8. Hej Ulla!

  Hoppas på snar bättring och att du snart är ute i din vackra trädgård som inom kort slår ut i den vackraste av årstider - våren.

  Så snabbt vår globala värld har förändrats, här hamstras det också men jag tror det inger en känsla av kontroll för människor. Både jag och min man tillhör riskgruppen men vi håller oss lugna och lyssnar på myndigheternas råd. All ryktesspridning är förödande och skrämmer upp människor.

  Här är det kallt idag med hårda vindar, jag har gjort massor av vårens arbete i trädgården redan, normalt brukar jag börja vid den här tiden men inget är numera som det brukar vara.

  Ha det så gott Ulla!

  SvarSlet
 9. Mange tak Gunilla!
  Ja, jeg tænker også at hamstring er beslægtet med vores dybeste instinkter, og dømmer ikke folk for hårdt. Håber du og din John kan holde jer fri af Coronavirus. Min John er også i risikogruppen, men han har vist ved tidligere kriser at være utroligt sej.
  Hvis jeg har Corona er den ikke slem, blot langvarig. Jeg er meget træt og har hovedpine - det er alt.

  Det må være dejligt for dig at du allerede har lavet det meste af forårsarbejdet i haven. I dette mærkelige år hvor intet kan forudsiges er det vel godt at være lidt foran. Og vi har stadig så meget at glæde os til!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
 10. Her er det bare mose i plenen så langt, så ingen grunn til å ta fram plenklipperen enda ;-)) Men det så jo riktig vårlig og lekkert ut! Vi er ikke i karantene men har hjemmekontor, så vi håper på solfylt lunsj i hagen! God bedring! Hilsen Marit

  SvarSlet
 11. Mange tak! Her er vi "hjemsendt" i 14 dage, og jeg håber snart at være frisk så jeg kan få lavet lidt i haven. Foråret er godt i gang, men her i weekenden skal nok til at have nattefrost, så nu må vi se hvordan det går. Frokost i haven må nok vente lidt.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet