søndag den 10. maj 2020

Kartoffel-ferie i maj

Jow-jow, jeg ved det godt. 
Kartoffelferien ligger i oktober og handler om kartoffelhøst, men vi har lige brugt en lang dag i Bededagsferien til at lægge kartofler, og det er såmænd også et stort arbejde.


Først skulle vi lige have gravet det sidste stykke køkkenhave fri af ukrudt. Sveddryppende!

Dernæst gik vi over til at rille op i tre rækker rundt om blommetræet


- og grave rigtig dybe riller til kartoflerne, så der kan blive jord nok til hypning senere hen.


Vejret var ligefrem varmt, så der blev sparket et par pauser ind imellem.


Ved aftenstid var vi i mål. Vi har lagt kartofler i alle 4 bede i den runde køkkenhave i år og håber det vil gøre vedligholdelsen nemmere. Til gengæld kan vi risikere at have kartofler til hele næste vinter, hvis ellers vi kan opbevare dem så de holder sig.


Planen er at stikke nogle andre afgrøder ind i takt med vi kan høste de dejlige guldklumper, f.eks. bønner, som vi plejer at have held med.Majhaven tager sig ganske dejlig ud mens lange skygger lægger sig til hvile over bedene, og vi drog hjem med store saftige asparges til en fin middag og vores egen hvile.
12 kommentarer:

 1. Hej Ulla

  Dere knokler på dere også ser jeg :)
  Det kommer nok til å bli mange poteter på dere i høst! Sirkelen med grønnsaker er jo en super opofinnelse. Det var deilig vær i går her også, og fint å være ute i hagen. I dag ligger snøen atter oppe i åsen her :(

  Ha det godt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja, vi kan også knokle her. Vi starter altid stille og roligt, men lige pludselig tager fanden ved os og så springer sveden af panden. Jeg ved ikke helt hvad der sker, måske bliver man bare grebet af ønsket om at se det færdige resultat.
   Her har vi også fået koldt og blæsende vejr ovenpå en meget behagelig weekend med op til 20 grader. Nu finder vi vintertøjet frem igen. Det er vist meget typisk forår...

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Hej Ulla

  Flot kartoffelbed!
  Blandingen af pryd og nyttehave er super!
  Håber i nød jeres asparges:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan tro vi nød dem, og det bliver nok ikke de sidste vi høster.
   Da jeg købte kolonihaven var det Haven for mig, så den skulle rumme det hele. Nu er det mere et spørgsmål om at nå det hele, så vi forsøget at forenkle køkkenhaven - i år meget konsekvent.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Hov jeg kan se, at du har fået dig en tyrkisk løn, den er så flot.
  Så fik I lagt kartofler på en god lun dag, det var super, i dag blev det godt nok koldt, desværre.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den tyrkiske var det første vi plantede sammen med ægte kastanie, og de to skal være havens rygrad i min fremtidsvision. Jeg har åbenbart en forsmag for træer med spiselige frugter, hvad enten det nu bliver os eller egernet der får glæde af dem. Resten af havens træer er frugttræer, og nu den nye fine røn, Dodong.
   Det var en dejlig dag med sommerlige temperaturer, og kartoflerne skal nok klare sig selv nede i jorden. I dag var det da lige før jeg skulle finde de lange underhylere frem igen, bare koldt!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Hej Ulla!
  Jag gillar verkligen den runda köksträdgården, det ser så snyggt ut. Har inte plats att odla potatis, men andra grönsaker, blir det. Trevligt att skörda egenodlat.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved virkelig heller ikke om vi kan spise alle de kartofler, men det er en ret nem måde at dyrke køkkenhaven på, og så bliver der mere tid til alt det andet jeg gerne vil nå. Og hjemmeavl smager jo godt!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Nogle afgrøder skal man bare have i køkkenhaven, og nye kartofler er bestemt en af dem. Når planterne får en vis størrelse, er pasningen jo heller ikke voldsomt krævende.

  SvarSlet
 6. Det var netop hvad jeg tænkte. Der er så meget andet jeg gerne vil bruge min havetid på i år, så vi valgte den nemme løsning i køkkenhaven.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
 7. Det er så fint, når man kan få køkkenhaven til at tage sig fin ud og det må man sige, at I kan. Det er dejligt med egne kartofler og planterne er så gode til at holde jorden ren.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
 8. Du siger noget fornuftigt der. Netop renholdelse vil være dejligt at slippe lidt let om ved, og så spiser vi faktisk rigtig mange kartofler her i huset. Er ikke rigtig kommet med på pasta-bølgen endnu...

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet