fredag den 18. november 2022

Omslag i vejret

Så gik den ikke længere med det overraskende milde vejr, og nu er vejret slået om i kulde, blæst og en smule regn. Rigtigt november-vejr faktisk, men det var vel også på tide. Billeder fra vinduet giver et godt indtryk af disse dages omskiftelige forhold og flot er det jo!

De 3 billeder er alle taget i dag: morgen, middag og eftermiddag.I disse dage er jeg kun i haven i kortere tidsrum, og jeg bruger tiden på at arrangere lidt vinterpynt rundt om huset. Krukkerne bliver pyntet med grønt og små opstillinger og kranse med mos og kastanjeskaller.


De fleste af de elektriske lyskæder er også sat op, og nu glæder jeg mig til at få dem at se, men foreløbig prøver jeg at udskyde belysningen til december, og til den tid vil jeg fejre jul med lys både inde og ude. En lille lysfest!
   Lige nu gælder det om at forberede vinteren, og derfor er vandtønden tømt, og alle pelargonierne taget ind i garagen. Et par Georginer står stadig i et bed men de skal jo snart graves op.Her mod den grå novemberhimmel sidder alle gråspurvene og venter på morgenmaden, som er vældig populær i kulden.


Denne dag bød også på en flot regnbue som endte lige ned midt i den store eg i læhegnet. Jeg har dog ikke tænkt mig at grave træet op for se om der skulle ligge guld i jorden. Tvært imod synes jeg faktisk egetræet i sig selv er guld værd.14 kommentarer:

 1. Vakre bilder, Ulla! Ja, plutselig ble det et helt annet vær. Fuglene er veldig sultne nå ja. Her spiser de opp alt jeg legger ut. Gryten med gull er det nok ingen som finner, men eiketrærne er så fine i seg selv.
  Hilsen Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marit! Ja, det er vist det samme med vejret hos os allesammen, og nu er der virkelig brug for fodring af fuglene. Jeg tænker mejserne kommer når vi får hængt fedtkuglerne op. Egetræer er bare guld værd for os - og for alt muligt andet liv!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Hej Ulla!
  Kallare väder också hos oss, men det var ganska skönt ändå. Fina bilder från trädgården, med regnbåge som extra krydda. Här är det inte så många sparvar, mest blåmes och talgoxe, och så har hackspetten hälsat på många gånger. Fina kransar. Det blir fint i trädgården med extra pynt och vackra ljusslingor.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Marika! Vi har vist alle fået koldt vejr, og måske får vi endda lidt sne i morgen her, men det passer også bedre med årstiden, og nu skal fuglene have megen mad. Jeg glæder mig til at tænde lys derude i haven!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Hei! Det er morsomt å se det øverste bildet. En grein er beskåret og sårflaten er i ferd med med å lukke seg. Det viser at du har beskåret det riktig. Jeg lærte på gartnerskolen at det er viktig at det ikke står igjen stubber. Hvis jeg husker riktig, var det en russer som fant ut det. Det er så viktig at ikke greinstubber står igjen. Det fører til at stubbene råtner.
  Som du kan se, er beskjæring noe av det morsomste jeg vet.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne! Sjovt du lægger mærke til kirsebærtræet på det øverste billede! Jeg er også meget glad for at beskære og forme vores træer, og her gælder det om at opstamme så vi kan gå under træet. Jeg prøver at lægge snittet det rigtige sted så såret heler hurtigst muligt. Noget godt kommer der altså fra Rusland:-)

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet
 4. Flotte billeder der viser hvor meget vejret kan ændre sig fra morgen til eftermiddag. Godt vist! Fin vinterpynt du kan præstere. Det er også dejligt, at øjet kan blive fanget af noget flot, når nu haven er knapt så pyntet. Må indrømme at mine vinterforberedelser foregik for et par uger siden fordi ..... jamen november er en vintermåned, ikke?!? Ja nu er den i hvert fald.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, man kan sige du ender med at få ret med hensyn til vejret:-) Jeg har også været i gang et stykke tid og nu kan man jo også sige vi nærmer os julen, så det er ved at være i orden. I morgen kan det endda hænde vi får sne her.
   Vejret er modbydeligt koldt, men det er jo ret fotogent synes jeg.

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet
 5. Flot både første og sidste billeder, de mørke skyer tyder på koldt vejr, og det er det jo blevet, må man sige. Vi har haft lidt haglbyger i dag, og koldt har det været. Mon ikke I også har haft haglbyger i dag? Jeg zoomede ind på spurvene, jeg ville se, om det var gråspurve. Hos os er der mange flere skovspurve og ikke ret mange gråspurve. Her varter jeg op og hjælper med at fylde den store container med brænde, der er nok at se til.
  knus fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi fik hagl i går og en del små byger, men i morgen ser det ud som om vi kan blive ramt af sne. Jeg hilser efterhånden al nedbør velkommen:-)
   Her har vi både skovspurve og gråspurve, men det er som regel gråspurve der færdes i større flokke som her. Jeg kan tænke mig du har nok at gøre med familien hjemme, men de får vel også lidt fra hånden. Der er intet som brænde der kan give varmen mange gange!

   Knus og tak fra Ulla

   Slet
 6. Lækre landskabsbilleder, du lægger ud med, og det ser hyggeligt ud med de forskellige opstillinger, du har lavet rundt omkring huset.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du skal have så mange tak Marie - og i dag vågner vi op til et snedækket landskab!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Uuhh ja nu er det blevet vinter, Vi har været i Jylland og overnattede på Fyn hos familie. Så i morges var der det smukkeste tykke snelag. Det var i Nr. Åby, og da vi kørte hjemad, forsvandt sneen da vi nærmede os Odense. Intet resten af vejen, og en lille bitte drys da vi kom hjem. Så nu har vi dog set sne i år. Spændende om der kommer mere.
  Du har fået lavet nogle fine vinterpynterier. Og nu begynder vi da kunne bruge julelysene...
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, koldt er det blevet, men her fik vi faktisk sne i nat og vågnede til et pænt lag. Senere blev dagen helt klar og meget smuk. Jeg tror vi tænder julebelysningen den første søndag i advent, og jeg er heller ikke helt klar endnu:-) Bastian har mistet sin hue i blæsten, så der skal tænkes nyt, og jeg kan jo heller ikke binde kranse med al den sne der ligger i mine pyntegrønne bunker, men vi skal nok blive klar.
   Dejligt for jer I fik set sne i dag og kunne nyde synet!

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet