mandag den 21. november 2022

Sne og lyse dage

Helt som lovet (!) i vejrudsigten fik vi sne i går nat, og det gav humøret et nøk opad da dagen brød frem med sol og lysende horisonter. I dag er vi vågnet til mere sne, og der er travlhed omkring fuglebrædtet hvor fedtkuglerne er omsværmede. Nu mærker man at vi fodrer for fuglenes skyld - og ikke bare for vores egen fornøjelse. Også de sidste nedfaldspærer og paradisæblerne er populære. I går morges flagrede solsorte og sjaggere i haven.Den store græs i baljen midt på terrassen er gået helt i knæ under vægten af sne, og det er et spørgsmål om den rejser sig igen.Også paradisæbletræet Golden Henry, som endnu har de fleste blade i behold, fik sin sag for da sneen lagde sig tungt på den, men den skal nu nok rette sig op igen.Dagen blev lys og smuk, og til sidst forsvandt de sidste skyer mod vest, men mine juleforberedelser må nok indstilles til sneen er forsvundet igen, for nu ligger alle de stedsegrønne grene under et tykt lag sne, så de sidste kranse og dekorationer holder pause.
   Til gengæld blev der tid til at drage på tur til Holmegaard Værk og se de flotte udstillinger af glas gennem tiden og keramik fra Kählers. Vi havde min far og rollatoren med og fik også oplevet julemarked med alverdens kunsthåndværk - og så selvfølgelig varm kakao og æbletærte.Flot udstilling med det sjove og det nyttige, det praktiske og det kunstfærdige i både glas og keramik fra to store lokale producenter.Kæmpe glasinstallationer fra Hebsgaard Glas (en meget lokal virksomhed i Præstø) som denne 'Hval' af Trondur Patterson, og her til sidst de 40.000 forskellige glasting, som Holmegaard Glas har fremstillet gennem er par hundrede år. Utroligt!Vi kørte hjem med den lave sol lige i øjnene, så det var passende at holde pause ved Præstø Fjord og nyde synet af solnedgangen ved 16-tiden. En flot afslutning på en flot dag!


 

20 kommentarer:

 1. Så vakre bilder du har tatt, Ulla! Du har fått mer snø enn meg enn så lenge, men her skal det komme mer både i dag og frem til onsdag. Vinteren har kommet, og det er helt ok. Det har blitt mye lysere ute, og det liker jeg.
  Ditt siste bilde er så fint og stemningsfullt.

  Hilsen Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er sikker på du nok skal overhale mig med hensyn til sne, men her er årets første sne altid en sensation - vi bliver så glade som om vi var børn igen:-)

   Hilsner og tak!
   Ulla

   Slet
 2. Åh ja sne, det lyser så dejligt op. I har fået en del mere end os kan jeg se. Datteren i Glumsø skrev osse hun havde svært med at cykle til stationen i morges. Så meget var der osse kommet der, men jeg havde ingen problemer. Bare de få km, en 20stykker, betyder flere cm mere.
  Vi var på Holmegård for et par år siden. Vistnok samme år de åbnede. Alle de glas, fantastiske.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi lå lige der hvor bornholmerne smed deres rester, så det var fint! Ved Næstved var der meget lidt.
   Jeg læste at Holmegaard har problemer med økonomien (som så mange andre ovenpå coronaen), så vi tænkte vi hellere måtte se det før det lukker:-) Ofte får man jo ikke set det der ligger lige i nabolaget... Mærkeligt at det hele bare er museum nu. I min barndom var der fuld gang i produktionen.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Man bliver lidt nervøs af at se tung våd sne på tynde grene og græsser. Bare der ikke sker ødelæggelser, fordi ellers pynter sneen så dejligt. Fin tur I var på. Jeg har ikke været der siden 70'erne da der stadig var glaspustere. Smuk billede du har taget af solnedgang over fjorden!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tøsne er det eneste der kan lægge græsset ned, så det må vi bare leve med, men det var dejligt med den hvide sne til at oplyse denne mørke tid!
   Ja, jeg synes også det er helt mærkeligt Holmegaard er museum nu. Der var dog stadig glaspustere - for underholdningens skyld, men de var gået til frokost:-)

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet
 4. Hej Ulla!
  Det är vackert med vit snö. nu har också vi fått det. Tyvärr kommer det nog att smälta bort de närmaste dagarna. Fåglarna kommer dagligen och äter av allt som bjuds. En intressant utställning med glas, och ett otroligt antal föremål de tillverkat. Vilken vacker bild du avslutar med.
  Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Her forsvinder sneen også igen, men det var egentlig godt at se lidt rigtig vinter. Holmegaard Glas har været en storproducent i 200 år, og nu er det blot museum! Det er det samme med Kähler Keramik, hvor alle de store kunstnere gennem tiden har haft deres gang. Du ville nok have nydt keramikken også!

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet
 5. Hold da op, ja I fik sne, her hos os fik vi kun et drys, men jeg havde regnet med, at I fik noget hos jer. Smukt ser det ud og dejligt med en lille tur med din far. Nu skal I så bare af med sneen igen, det er ikke så sjovt.
  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Måske er det meget godt du ikke får så meget sne her midt i flytteforberedelserne, men vi blev helt glade i låget over det lysende landskab! Nu er det tøvejr så det forsvinder hurtigt igen.
   Vi fik en god tur med min far på en herlig 'fridag', og det var rigtig hyggeligt!

   Knus fra Ulla

   Slet
 6. Vilken utställning! Jag älskar keramik och ser flera saker som jag suckar över :) Visst är det vackert med snö. Just nu har jag ca 30 cm här men tyvärr ska de töa bort igen.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Carina! Ja, der er næsten lige så meget skøn keramik som der er glas, så det er en stor flot udstilling!
   Du har fået meget mere sne end os, og selvom det nu smelter bort, så er jeg så glad for at se noget nedbør. Her er jorden stadig tør og kan sagtens bruge meget mere!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Hei Ulla! Det er alltid spennende å våkne til snø. Hagen blir ny. Nye former og nye kontraster. Fine bilder du har tatt.
  Å gå på glass- og keramikkutstillinger gir inspirasjon. Skulle gjort det oftere.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, man føler sig som barn igen. Tak skal du have!
   Inspiration er altid godt og her i den mørke tid måske endnu vigtigere. Jeg var ret glad for den oplevelse.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 8. Det er noget af en snedyne, der har lagt sig over din have. Her er der ikke så meget sne, at det lyser op. Tværtimod har der været mørkt og gråt hele dagen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var netop så fint at sneen kom natten før en lys og dejlig dag, for så blev her endnu lysere. Det mørke og grå kan vi hurtigt få nok af!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 9. Det er nå koselig med snø, og utflukter, så lenge en kommer seg fram. Her er det ingen snø, men har vært noen få kuldegrader de siste nettene. Ha en fortsatt fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ingeborg! Ja, her var det et ganske tyndt lag sne som ikke gav problemer i trafikken, så det var bare helt perfekt.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 10. Verden forandrer sig, når sneen dækker mark og have. Du viser et smukt kik med fjorden i baggrunden. Den store græs ser lidt fræk ud med den nye frisure.
  Det ser ud til at have været en spændende tur til Holmegaard Værk. Per Hebsgaard er en meget dygtig håndværker - og kunstner. Vi tog på tur til Glasmuseet i Ebeltoft. Glas er et fascinerende materiale.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er så sandt, og jeg bliver stadig helt lykkelig når jeg kigger ud om morgenen og ser at verden er blevet hvid i nattens løb. Den store græs kan tåle meget, men ikke tung sne. Nu får vi se hvor meget den rejser sig når sneen er væk...
   Glas er et fantastisk materiale og jeg var glad for at se museet for første gang. Også fint at se Hebsgaards ting med lys og luft omkring sig. vi har set hans værksted her i Præstø et par gange, men her var der bedre plads til de store ting, og solen lyste så fint ind ad vinduerne. Ebeltoft har jeg stadig til gode...

   Hilsner fra Ulla

   Slet