tirsdag den 26. maj 2015

Pinse og endnu en landvinding

Den tredie fjerdedel af den runde køkkenhave er blevet indtaget i løbet af den sidste ugestid. Græstørven blev jo skrællet af for et stykke tid siden, og så blev det tid til at gøre jorden parat inden det hele vokser til i ukrudt.
Først skulle der dog fjernes endnu et lag jord for at komme ned i nærheden af niveauet i resten af cirklen. Jorden blev brugt til mere nivelering rundt omkring i haven, og et mærkeligt stykke plastik indeholdende store mængder af meget vrede myrer blev bortskaffet uden sentimentalitet.

Kanten stikkes af...

... og hele stykket graves igennem ved hjælp af min dejlige "havemand". Nu er jeg klar til at så en mængde ærter og bønner, samt nogle flotte tagetes, som jeg tyvstjal (som frø) fra parken ved Huseby i Sverige sidste efterår.

I mellemtiden er alle de andre frø spiret i den øvrige del af "Den onde cirkel" og her kommer der spinat, rucola, dild, gulerødder i alverdens farver (amerikanske), turnips (portugisiske) og yderst ude hestebønner og solsikker. Hjulkrone og "jomfru i det grønne" er puttet ind imellem, for det skal jo også gerne se lidt flot ud. Jeg er spændt på hvordan min internationale samling af urter klarer vejr, ukrudt og snegle.

Den nye guldregn er på nippet til at åbne de første blomster:

Og cyklen er smukt parkeret her i det mørke hjørne blandt duftende syrener:

Se det var den pinse!Ingen kommentarer:

Send en kommentar