mandag den 23. maj 2016

Det er altså mine ærter!

Atter i år er de nye ærtespirer blevet skamferet af sultne duer. Jeg skulle jo nok have været lidt forudseende, men ærligt talt lod jeg stå til, og håbede duerne ville tage til takke med spinat (den er der rigeligt af).
   Sidste år købte jeg fuglenet og hægtede op over ærterne efter de var blevet pelset et par gange, og det reddede ærtehøsten. Til gengæld så det rædsomt ud med det irgrønne plastiknet, og hele molevitten røg ud da sæsonen var slut. Det var næsten umuligt at rive ærterne fri af nettet.
   I år har jeg fundet på noget andet.


Ja, det er sort tyl købt for 20 kr. meteren i en stofbutik. Eftersom ærterne blot skal have lov at blive 20-30 cm høje for at klare ærterne (so to speak) er det nok at pakke dem ind ved jorden, og det betyder jeg kan dele tylstoffet på midten og komme ned på 10 kr. meteren. Og så er det næsten usynligt, hvilket er en stor fordel.


Foreløbigt er det kun monteret på den ene side af rækken, for det viste sig tilstrækkeligt sidste år. Hvis det bliver nødvendigt må jeg jo ofre en bane på den den anden side.
   Jeg skal nok vende tilbage med nyt om mine tyl-eksperimenter, men håber sandelig det virker. - Og hvis ikke, så kan jeg jo klæde mig ud som Nattens Dronning og flagre rundt som fugleskræmsel!


I mellemtiden vil jeg glæde mig over luksusbedet, hvor der er god gang i de nye asparges og blomster i blåbærbuskene.Ingen kommentarer:

Send en kommentar