søndag den 1. maj 2016

Nu, nu, nu skyder det!

Så blev det maj og nu kan vi ikke vente længere. Det er som om man er helt gasblå i ansigtet af at holde vejret, for hele april har været ét langt tilbageholdt åndedræt. I det åbne landskab er det de mindste små farvenuanceskift der varsler udspringet. Træer og buske har antaget rosa, orange og gule toner mens knopperne bare voksede og voksede under dramatiske himle med sorte cumulus-hagl- og tordenskyer og vilde glimt af skarp sol.
   Om få dage er det hele grønt derude, men i mellemtiden har jeg har malet et billede af dette tilbageholdte åndedrag med inspiration fra det bakkede landskab på Djursland. Der er nu noget dejligt højloftet og renskuret over det danske aprilsvejr...


I haven glæder vi os over de første blomster som har holdt for i hele april måned; påskeliljer, pinseliljer og stedmoder, violer og tidlige tulipaner, vibeæg, scilla og hyacinter.
   i Johns have er der knald på farverne i terrassekrukkerne,


og i bedene myldrer det sandelig også. Man kan bare læne sig tilbage og nyde.
Foran hoveddøren i det "varme" bed er der for alvor gang i tulipanerne, mens kransliljer og hyacinter fylder hullerne mellem det stedsegrønne og græsserne ud. det ser ud som om det endelig lykkes at finde en plantekombination som kan holde til de vanskellige vækstforhold.


Når løgplanterne er færdige vil der være gang i de to høje græsser i hver sin ende af bedet.

Rigtig god 1. maj!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar