søndag den 22. maj 2016

Tulipaner

I pinsen var vi på en lille udflugt til Gavnø for at bese parken med alle tulipanerne. Her er altid inspiration at hente, og jeg lavede mig en  foto-huskesedel undervejs. I år var det navnlig de stribede og flammede sorter som tiltrak min opmærksomhed, men måske var det bare fordi der var flere flotte eksemplarer af dem.


De stribede er nok moderne nu, og når man ser Flaming Flag og Grand Perfection, kan man da også se hvorfor. En blanding af dem med White Dream og/eller Black Jack eller Davenport kunne jo blive meget udsøgt.
   Gule tulipaner så man ikke mange af, og det skyldes sikkert den udbredte opfattelse at gult er yt, mens orange er hot. De orange er da også fantastiske og varmer på en kølig forårsdag.
   Liljeblomstrede tulipaner, som ellers er så elegante, savnede jeg faktisk i forsamlingen. Dem må jeg finde andetsteds. Kan huske en meget holdbar gul liljeblomstret jeg engang havde i min have... Men hvad pokker hed den. Kan det have været Yokohama?


Helt almindelige Appeldoorn ved indgangen. Dem tager man aldrig fejl af.Flot med alt det lysegrønne som baggrund for et tæppebombardement af tulipaner.


Smuk kombination med de blomstrende kirsebærtræer - også uden tulipaner såmænd!


I denne weekend er det kolonihaven der trækker igen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar