onsdag den 1. februar 2017

Farver i februarLige for tiden er vi i begreb med at planlægge årets sommerferie, og det fik mig til at tænke på andre dejlige ferier. F.eks. en biltur rundt i det sydlige Irland for et par år siden.

Et godt navn til en blomsterbutik:


Irerne bor jo i et dejligt land med flot natur. Den grønne ø med de mange får er fuld af bølgende landskaber med vilde og forvildede planter, som giver masser af oplevelser for os der er plantetossede.
   Men irerne er alligevel ikke bange for at tage den virkelig kulørte palette frem, når det gælder deres bymiljøer. Sommerblomster bliver brugt i stor stil som flot kontrast til de grå stenfacader, og er det ikke nok, går man amok med malerspanden i den store stil.


Her er det et kunstmuseum i Galway, hvor grafittifolket har fået lov at boltre sig med en spektakulær facade til følge.Blomsterhandler på gågaden i Cork:


Og Blooms Hotel i Dublin - meget elegant i art nouveau:Dublins gamle The Temple Bar overhængt med blomsterpotter, og dette herlige vægmaleri af den gamle dubliner.


Og lad mig bare runde Irland af for denne gang med en typisk landlig kro. Blomsterglæde overalt.


Nu hvor den sidste (kalender)vintermåned er begyndt, er det på sin plads at drømme om forår og sommer. Jeg er ikke den eneste blogger som kaster sig ud i den diciplin. Nogle henter frugtgrene ind i vaserne, andre går til den med løgplanter i potter, atter andre graver de første små vintergækker og erantis frem under visne blade og nogle drømmer om sommeridyl med hvide blonder og lette sommerskyer.
   Det er altsammen meget godt - og det fungerer også fint her hos mig - men i dag havde jeg lyst til den store kulørte klat, og så falder valget naturligt på Irland. Og mon ikke min farverige hængekøje ville passe rigtig smukt ind i en irsk baggård?


Naturligvis Med udkig til blomsterflor og herligt solskin.

Jeg vender nok tilbage til Irland en anden gang. De er nemlig også berømte for deres parker og haver samt naturområder og vi fik set nogle gode steder.

2 kommentarer:

 1. Hej Ulla

  Irland er et super rejsemål!
  Sikken en masse klare flotte farver du fik med!
  Jeg sidder og får faktisk lyst til en pint Guinness, men har jo kun lager....!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
 2. Hej Karsten

  Guinness eller ej, jeg ville gerne tilbage til Irland igen. Der er så mange ting jeg ikke fik set og hørt den første gang.
  God weekend!

  SvarSlet