torsdag den 25. maj 2017

Ingen tid

Hver eneste weekend i maj og juni er kalenderen fyldt med gæster, fester, udflugter, fornøjelser og arbejdsprojekter. Det kniber med tid til at følge med i egen have, og ikke mindst at holde kontakten til havebloggene. Men engang imellem ræser jeg igennem en hel del dejlige blogindlæg fra den nordiske blogliste og glæder mig over alt det spændende I andre viser frem og beretter om.


Jeg fik presset en hel del lugning ind i programmet i mandags i kolonihaven, men fik først taget billeder da vi var klar til at tage hjem. I det sene eftermiddagslys fik haven sit eget liv og jeg tog en runde med kameraet.

Nu blomstrer Porcelænsblomsterne i det rosa staudebed, mens de gamle Hortensiaer nok springer blomsterne over i år. De har fået frost i knopperne, og jeg har klippet dem helt ned, men der kommer friske skud fra bunden. De andre stauder fordobler højden på en uge.


Der er lagt an til blomster i Løvehalen og Tusindstrålen som blev plantet sidste år.

 

En tur rundt om den runde køkkenhave starter her med en buksbomkugle i god vækst. Bagved en Hosta som har fundet sig til rette. Jeg priser mig lykkelig over vi fik lagt stenmel i gangene i vinters. Man suser lige igennem med skuffejernet.


Den fine Japanske Ahorn bringer lys ind i skyggesiden af haven. En god investering!


Tornefri Brombær har masser af blomsterknopper.


Her står jeg! - siger Rabarberen vist.


Brogetbladet Klokkebusk står godt i solsiden af haven. Jeg fik to styks af min genbo i Haveforeningen sidste år. De gratis glæder skal man også tage med.


Solcypres fra Johns forrige have klarer sig i ukrudtet.


Det går småt med den Pilebladede Pære, men den står også lidt klemt. Håber den vil tage på i højden og komme op over hækken på et tidspunkt.I luksusbedet er der mange blomster på Blåbærbuskene og Aspargeserne fistrer i vejret.


Turen ender ved en faldefærdig havelåge, hvor planterne gror helt vildt i et hjørne vi ikke har gjort noget ved endnu. En fin kombination er denne selvsåede Akeleje sammen med Knopurt - ja, og skvalderkål naturligvis.


John arbejdede videre med skuret mens jeg lugede. Man kan ikke se den store forskel fra sidst, men der en sket noget. Nu er konstruktionen skruet fast i huset og fundamentet, og der er hentet materialer hos en genbo, som har en masse træ vi kan købe. Det er dejligt nemt at kunne hente det vi mangler lige udenfor havelågen. 


Jeg tror det nye skur vil pynte på huset.


5 kommentarer:

 1. Hej Ulla
  Ja det er svært at nå det hele, når der også er fester og andre gøremål i weekenderne. Men nu nåede du i hvert fald et indlæg, så vi kan se, det går fremad i jeres have. Jeg har klippet i min pilebladede pære hvert år, siden jeg fik den, så den kunne få lidt facon, jeg synes, det har hjulpet.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det går faktisk fremad, men hvor ville det være skønt med en hel uge til at nå i mål med nogle af projekterne. Nu når vi næsten kun vedligehold.
   Den pilebladede pære har et par år på bagen, og jeg klipper også i den for at forme den. Men jeg synes alligevel den har en tendens til at vokse nedad, hvor jeg gerne ville have den lidt i vejret. Nå, kommer tid kommer råd...

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Ja, sånn er det for mange nå tror jeg. Det skjer så mye på en gang. Pilebladet pære må være den jeg nettopp har kjøpt. Morsomt at det er så stor forskjell på navnene i Skandinavia :)
  Det nye skuret blir nok flott!

  Ha en fin dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er helt sikkert et problem mange kender til - og så med det sene forår, hvor alting eksploderer.
   Jeg så på din blog at du også har fået dig et "Nordens oliventræ". Det bliver det nemlig også kaldt her i Danmark.
   Du har vist en god fantasi ligesom mig, for jeg ser det færdige skur og et ny-renoveret hus ganske tydeligt for mine øjne.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Så fint ni har det och så bra det kommer att bli med den omgjorda stugan.
  //Helene

  SvarSlet