mandag den 8. maj 2017

Det grønnes

Der er næsten ikke tid til at skrive og læse haveblogs i denne tid. Endelig fik vi en weekend med nogenlunde mildt og dejligt forårsvejr. Ikke hverken 20 grader eller badevejr, men østenvinden lagde sig omsider og gav mit lille hoved mulighed for at slappe af og nyde alt det grønne rundt omkring.


I kolonihaven er der gang i Tulipa Tarda som her garnerer en bregne for fuld udrulning, og de fleste stauder er langt fremme med bladværk og nogle endda med blomster. 

Her er porcelænsblomsten med masser af knopper parat til at strække sig i vejret.Prydjordbær sørger for en del bunddække og tager villigt kampen op med græs og mælkebøtter, mens Skt. Hansurterne har lavet de nydeligste kupler af grågrønne fede blade. De er jo kønne på alle årstider.


Jeg fjerner lidt ukrudt hver gang jeg kommer forbi haven, og tynder også ud i løgkarsen, når den bliver for nærgående, men en god del får lov at stå og pynte.


Der har været travlhed i weekenden, men det vi går og gør er ikke sådan noget som egentlig kan ses. Man kan jo sagtens bruge timer på bare at gå rundt og nusse, luge, vande og hyppe uden det er andet end almindeligt vedligehold. Lørdag eftermiddag blev til sådan en mindre overhaling i rigtig varmt og næsten lummert vejr, hvor vi også kunne sidde og nyde alt hvad der er gang i.

F.eks. er der blomsterknopper i de nyplantede æbler...


... mens den pilebladede pære er fuldt udsprungen. Den er så fin med de mørke støvknapper.Blåbærbuskene fik tilført ekstra spaghnum og har nu masser af blomster på vej og aspargeserne er stadig godt igang.


Hestebønnerne blev sat tidligt, men har klaret nattefrosten og skal nok få fart på her i maj.


Søndagsturen gik til Bøndernes Egehoved på Jungshoved. Vi fik et par våde sokker men masser af fine oplevelser med hjem.


Engkabbeleje og hulkravet kodriver...


... plettet gøgeurt under fødderne - næsten - og kredsende traner over hovederne på os. 


Blomstrende slåen i store mængder kan nok give krydderi til snapsen senere...


... og til sidst en meget nysgerrig og rimeligt nyfødt kalv, som skal hjælpe til med naturplejen når den er vænnet af.


En rigtig dejlig weekend alt i alt!


8 kommentarer:

 1. Hej Ulla

  Ja, det er bare godt når vinden lægger sig, så føles det straks varmere - også idag har vi haft den der irriterede påskeøsten. som åbenbart ikke kan kalenderen.
  Planterne er heldigvis mere ligeglade! Og du har godt vækst i rigtig meget!

  Jamen god weekend, men vi må da lige have klaret ugen først:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret: den påskeøsten strækker sig lidt rigeligt langt, men frikvarteret var rart. Og så er det jo en kort uge heldigvis med Bededag på bedding.

   Ha' det godt!
   Ulla

   Slet
 2. Hej Ulla
  Ja to dages ro, så begyndte den grimme vind igen, øv hvor træls, men lidt ro i hovedet fik vi dog.
  Godt vi fik en rigtig dejlig weekend
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Efterhånden synes jeg godt vi kan være lidt utålmodige og navnlig når man oplever sådan en god weekend. Minder om hvad vi ellers går glip af...
   Vi må vel bare trække en stor hue ned over ørerne og glemme det er maj - rent vejrmæssigt. Det grønne forsvinder vel ikke sådan lige foreløbig.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Så mye flott som blomstrer hos deg nå, og aspargesen var imponerende!

  Ha en god tirsdag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja planterne vokser trods kulden, men det ville være godt at slippe for nattefrosten nu. I går var der frost helt ind i drivhuset, og det er jo ikke så godt.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Våren har kommit långt hos dig, med både äpple- och päronblomning. Underbara bilder och bra att ta ogräs lite i taget. Det är en kamp man aldrig kan vinna men man kan kämpa väl.
  //Helene

  SvarSlet
 5. Jeg får ikke stress af ugræsset - endnu - men det skal nok komme. Vælger at nyde det ukrudt som ser fint ud og lader det stå indtil det bliver alt for voldsomt. Ukrudt er jo bare det man selv vælger at tage bort, ikke?

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet