lørdag den 13. maj 2017

Bededagssysler

Nu har jeg besluttet at der ikke kommer mere frost i år, og så må man jo bare håbe det passer. I går plantede vi de fleste sommerblomster ud i terrassebedet - både dem fra drivhuset og vindueskarmen, samt georgineknoldene.


Det ser jo ikke ud af meget med disse små totter af tagetes og ranglede solsikker suppleret med visne grene til sikring mod naboens kat, som tror det er én stor kattebakke til dens ære. Men i mellem-rummene ligger der georginer, og så er der sået morgenfruer, rævehaler og judaspenge. 
   Det skal nok blive heftigt engang.


To murerbaljer blev tømt for hornvioler, forårsløg, krydderurter og primula, mens den sidste får lov at stå til pinseliljerne har blomstret. Nu er der sået tallerkensmækkere og plantet orange georginer her. Vi genbrugte naturligvis alle de pæne stedmoderplanter i diverse krukker, for der går nok lang tid før sommerblomsterne viser sig for alvor.


Den lille rødbøg i potten er sprunget ud. I dette træ holder sortmejsen et kort hvil, før den flyver ind til ungerne i redekassen. Meget ofte sidder den føromtalte nabokat nemlig og lurer på skraldespanden lige under kassen med de dyrebare unger. Næste år må have flyttet den redekasse! - foreløbig har vi flyttet skraldespanden.


I øvrigt er sortmejserne så små og hurtige at jeg endnu ikke har forsøgt at fotografere dem, men det er så fint de er til stede lige udenfor køkkenvinduet, og en fornøjelse at følge deres faste arbejde med at samle insekter til ungerne. Sortmejsen ligner mest af alt en bleg musvit med en hvid plet i nakken - og så er den meget mindre.

Til gengæld poserer flagspætterne dagligt, så jeg vil sige godnat med et billede af en af dem. Jeg tror det er fruen, selvom man ikke ser nakken på dette foto.


  

6 kommentarer:

 1. Hej Ulla
  Jeg har også plantet georginer ud i dag, så vi er enige ikke mere frost.
  Spætten poserer også ofte her hos os.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen så begynder jeg at tro på det, når du er med på georgine-holdet. lad os krydse fingre for det holder.

   God søndag!
   Ulla

   Slet
 2. Jeg er så enig med deg, for nå gidder vi ikke å få mer frost! Flott å kunne plante ut alt det du har nå. Tror jeg også skal gjøre det i morgen.
  Det er ganske sikkert en hunn du har fotografert, og flott bilde!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det ligner mest spætte-mor synes jeg også.
   Og frosten - den må være slut nu!

   Held og lykke hos dig!
   Ulla

   Slet
 3. Hej Ulla

  Nej frost nu ville ikke være godt! Det må gerne vente til en gang i december, sådan en uge før jul:)
  Spætten er ikke rigtig sky på samme måde som andre fugle, den har nok heller ikke mange fjender, med den hakke-teknik:)

  Ha en dejlig søndag i haven

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så sjovt at se spætten flyve ind til mejsekuglerne i et ordentligt herresving. Den lander langt inde i busken på en lodret gren og kravler nærmest ud til maden ved at bruge både næb og klør - som en papegøje. Undervejs flygter de små fugle fra den kugle spætten har kurs mod. Man er aldrig i tvivl om hvem det er der kommer. Ikke det mindste diskret!

   God søndag til dig også!
   Ulla

   Slet