mandag den 15. maj 2017

Kolonihavestatus

I det fine vejr i weekenden tog John for alvor hul på byggeriet af et nyt skur i kolonihaven. Det eksisterende skur på bagsiden af huset er ved at styrte sammen, døren er svær at åbne, og så blokerer skuret for et af vinduerne i huset, så der er mange grunde til at bygge et nyt op ad gavlen på huset.


Vi har jo gravet hjørnefundamenter ned, så nu gælder det konstruktion af træ-skellettet. I dag kom de to sider op at stå, og jeg kan allerede se det færdige skur for mig.


Det er skønt at komme igang. 
   Træet har ligget et årstid og ventet, og dette er det første skridt på vejen til at få renoveret hele huset. Jeg glæder mig til at kunne gå bagom kolonihavehuset hele vejen rundt, og på bagsiden vil der også blive plads til en kompostbeholder. Jeg tænker husets sundhedstilstand vil kunne forbedres en del.

Mens John byggede gik jeg igang i haven, hvor køkkenhaven nu er tilsået og -plantet. I denne omgang fik jeg pastinakker, gulerødder, rødbeder, radisser, porrer, squash og bladbeder i jorden. I midten af haven, hvor hestebønnerne er godt på vej, såede jeg forskellige sommerblomster i mellemrummene. Nu mangler jeg bare buskbønnerne.


Skønt at få luget det hele ved samme lejlighed!


Staudebedene ved terrassen stod dernæst for tur. De er groet godt til i græs og andet skidt, så det var en hel fornøjelse at luge her.


Sådan så det ud i går, og navnlig det gule bed var slemt. En vortemælk jeg købte sidste år har spredt sig helt vildt med rodskud, som næsten er værre end skvalderkål. I dag har jeg begrænset den en del, men regner med den skal erstattes af den flotte gule forårsvortemælk, som bliver på sin plads og bare bliver kønnere med årene. 


Her er de to bede efter min kærlige behandling:Ja, det har været et par aktive dage i kolonihaven med flere gode resultater. Og tænk bare, det foregik i fint vejr uden overtøj for første gang i år. Alletiders weekend!


9 kommentarer:

 1. Hej Ulla

  Græs er bare så besværligt som ukrudt, Godt du når at få det før det sætter frø!

  Flot arbejde i begge får udført - i det dejlige vejr!

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, tænk hvor var det fin timing inden regnen i dag. Man kan være heldig ind imellem.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Så kul att ni har kommit igång med bygget. Vilken fantastiskt fin rundel av armeringsnät och stolpar, den gillar jag mycket.
  //Helene

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have! Det runde bed var det første jeg lavede i kolonihaven for et par år siden, og espalieret rundt i kanten kom til sidste forår. Jeg er selv meget tilfreds med et hele, for den runde form er dekorativ hele året, og det er sjovt at gå rundt og se haven fra alle sider.

   Og ja, det første skridt i et nyt projekt er ofte det sværeste, men nu er vi i gang.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Så flott det blir med et nytt skur, og godt å komme i gang! Flott jobb du har gjort med lukingen av ugresset :)

  God tirsdag

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak og rigtig god dag i morgen!
   "Ja vi elsker dette landet..." ikke sandt?

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Det ser fint og frodigt ud i bedene. Hvor har I dog begge været flittige, mon ikke det giver et par ømme muskler! Jeg kan godt lide grundplanen i din køkkenhave.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, nu sker der lidt med regn og varme. Man har ventet og ventet og nu eksploderer det hele. Grundplanen fungerer godt for mig også. Der er fire afsnit med sædskifte og et rundt bed i midten til blomster og de ting man lige har glemt i første omgang.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Det er godt å komme i gang med nye prosjekter:) Det kommer til å bli fint.
  Det er noen av Vortemelkene som sprer seg utrolig mye! Mens andre igjen holder seg i ro. Jeg sliter litt med Sypressvortemelken.
  Håper du fortsatt har godvær. Fin mandag:-)

  SvarSlet